Muusikoiden.net
07.12.2016
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikseristä häiriönaputusta
1
MindTravel
26.11.2016 22:33:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on useampikanavainen, ei mikään huipputasoa edustava USB mikseri, mutta ajattelin sen ajavan asiansa.
 
Sinänsä ajaakin, mutta ledeillä toteutettu desibelimittari pitää mukavaa naksuttelua sitä mukaa kun asteikon alin valo syttyy ja sammuu. Etenkin mikillä äänitettäessä tekee ihan kelvotonta koko hommasta.
Onko ideoita miten saisi ongelman poistettua, onko ehkä jotain maadoitussysteemiä yms..?
 
Laite on siis Montarbo eve pro 12fx -hankin alunperin tuon usb:n takia, mutta nyt minulla on ihan hyvä interface ja pidän tuota mikseriä välissä lähinnä monikanavaisuutensa ja efektien takia. Olisiko paras sittenkin vain heivata mikseri pois ja tyytyä vekslaamaan tuon äänikortin 2 sisääntulon kanssa?
 
Spedemix
27.11.2016 20:41:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko siis että äänitettyyn signaaliin tulee napsu vai että että napsu kuuluu siitä ledistä jos siihen lediin laittaa korvan kiinni? Se ei käy ilmi viestistä.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
MindTravel
28.11.2016 10:42:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee kaikkeen mikserin läpi ajetun äänen sekaan, kuuluu kajareista ja jää kuulumaan myös nauhoitetulle raidalle.
 
Nykyisellään tosin kierrätän mikseristä kaiken signaalin normaalina ääniulostulona interfacen kautta koneelle, en ole tainnut kokeilla vaikuttaako asiaan jos ajan mätöt sisään suoraan mikserin usb:stä, mutta työskennellessä se ei kuitenkaan toimisi yhtä hyvin kun se interface tarvitaan siihen väliin joten samapa tuo.
 
Spedemix
28.11.2016 14:42:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MindTravel: Tulee kaikkeen mikserin läpi ajetun äänen sekaan, kuuluu kajareista ja jää kuulumaan myös nauhoitetulle raidalle.
 
Nykyisellään tosin kierrätän mikseristä kaiken signaalin normaalina ääniulostulona interfacen kautta koneelle, en ole tainnut kokeilla vaikuttaako asiaan jos ajan mätöt sisään suoraan mikserin usb:stä, mutta työskennellessä se ei kuitenkaan toimisi yhtä hyvin kun se interface tarvitaan siihen väliin joten samapa tuo.

 
Niin eli tarkemmin ottaen etuaste "sammuu" jos sinne ei syötä mitään. Kuulostaa konkkaongelmalta. Eli joku kondensaattori ei supata, purkaa varauksensa väärin tms.
 
Kuin pitkään sulla on ollut toi vehje? Oletko eka omistaja. Kuin vanha tuote ylipäänsä on? Oliko ongelmaa alunperin.
 
Näin apteekin hyllyltä tulee mieleen että tohon tarttis vaihtaa signaalitielle konkat. Eli avaat vehkeen, käyt kaikkien konkkien arvot läpi, ostat uudet tilalle ja kolvaat vanhojen tilalle. Näin niinku apteekin hyllyltä.
 
Sä voisit troubleshoottauksen nimissä kokeilla suoraan mikserin USB:stä, sillä tietää sit onko ongelma etuasteessa vai mikserin ulostulossa.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
MindTravel
05.12.2016 18:35:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin uutena pari vuotta sitten, mutta ollut kohtalaisen vähällä käytöllä kunnes nyt kaivoin sen esiin. Silloin aikaisemminkin tainnut olla lähinnä särökitaran kanssa mättämistä joten ei ole kuulunut läpi tuo raksunta. Huomasin vian vasta tässä viimeaikoina.
 
Tosiaan testasin nyt että rapina kuuluu, oli sitten usbin tai outputtien kautta. Huomasin myös että ääni ei kuulukkaan vain kun ensimmäinen ledi napsahtaa päälle, vaan kuuluu jatkuvasti ja sitä tiheämpään tahtiin kun volyymi nousee. Alussa sitä pientä napsahtelua ja siitä ylöspäin se onkin jo kunnon rätinää. Tosi harmillista sillä eihän tuollaisesta ole mihinkään.. Olisiko sitten tosiaan kondensaattor(e)issa vikaa? En sähkötekniikasta sen vertaa tiedä että itse olisin osannut lähteä arvailemaan.
 
Mutta niiden valojen tahtiin se ääni kyllä kuuluu joten voiko olla etuasteessa?
 
basisti1971
06.12.2016 07:57:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
MindTravel: Olisiko sitten tosiaan kondensaattor(e)issa vikaa?
 
Oman kokemuksen perusteella vika ei kuulosta konkkavialta, pikemminkin transienttipiikiltä joka on lähtöisin epäkelvosta tai ikääntyneestä puolijohteesta.
 
Virtalähteen regulointiaste olisi itsellä ensimmäinen vianetsintäkohde.
 
Etenkin koska piikki mitä luultavimmin kulkeutuu audioasteisiin käyttöjännitteiden kautta.
 
Tuohon laitteeseeen on kyllä ympätty jos jonkinmoista ominaisuutta, joten mikä tahansa saattaa olla syypää.
 
Mutta:
 
Jos kyseessä ei ole erityisen hyväsoundinen "läpi levyn" kalustettu mikseri, spekulointi on melkolailla turhaa, korjaaminen kun ei kannata kuin mielenkiinnosta.
 
Skemoja ei näyttäisi pikaisella etsimisellä löytyvän, kuten ei edes kuvia sisuskaluista.
 

 

 
MindTravel: Mutta niiden valojen tahtiin se ääni kyllä kuuluu joten voiko olla etuasteessa?
 
Epätodennäköistä, mutta toki mahdollista.
Ilman skooppimittauksia on ainakin omasta mielestä melko turhaa vaihdella komponetteja toiveikkaan summittaisesti, samalla vaivalla ja rahalla löytyy kaupasta uusi laite.
 
Trubaduuri- / treenikäytössähän laite varmaankin vielä menisi vielä ihan täydestä, joten onhan sillä vielä oma arvonsakin.
 
T:Samuli
 
MindTravel
06.12.2016 17:51:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos teille vastauksista, näin oikeastaan arvelinkin ettei kovin paljoa kannata satsata tuohon. Kyseessä on todellakin verrattuna halpis laite ja takuu ummessa joten huoltoon en ala viemään, laitoin vielä kuitenkin liikkeeseen viestiä jos osaisivat edes jotakin sanoa :P taitaa olla aika tuntematon merkki, joten jos ehkä joku tyyppivika yms..?
 
Nyt on laite auki. Noh, näyttää ehjältä.. en omista sähköteknisiä mittausvälineitä enkä turhan paljon käytännön kokemustakaan piirilevyistä joten en sen enempää osaa oikein sanoa. Taidanpa sellaiset välineet toki hankkia + jos vielä vähän lisää tietotaitoakin.. tässä harrastuksessa todellakin olisi hyödyksi ja aihe sitäpaitsi on kyllä ihan mielenkiintoinen.
 
Vielä mietin että voisikohan sen mittarin yli hypätä kokonaan tms.. Mutta ehkä vain laitan tuon suosiolla syrjään ja nöyrryn hankkimaan uuden. Tosiaan esim treenikäytössä toimisi tuokin oikein hyvin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti