Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Etuaste
1
Ukko
12.07.2016 11:50:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemukset ja suositukset seuraavista. Lähinnä tulisi vokalistin tallennukseen. http://www.thomann.de/fi/joemeek_threeq_channelstrip.htm http://www.thomann.de/fi/presonus_studio_channel.htm http://www.thomann.de/fi/art_pro_channel_ii.htm
 
COVS jäsen nro 6
Viocress
12.07.2016 13:57:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joemeek on useiden käyttäjäkokemusten mukaan aika ärhäkkä yhden soundin vehje. Rokkivokaaleihin ehkä saattaisi toimia.
Art Pro Channel oli itellä joskus ja myin pois kun ei ollut mitään käyttöä. Lauluun en muistaakseni kokeillut mutta kaikki mitä tuon läpi kokeili ajaa kuulosti vain huonommalta. EQ oli ainakin todella vaikeakäyttöinen ja tuntui ettei se tee mitään.
Presonuksesta ei kokemusta. Googlesta löytyy varmasti niitäkin.
 
saarnimusic.com - Studio, Record Label & Musician services
Antti1
12.07.2016 15:49:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä etusia nyt löytyy arsenaalista? Ihan vaan sillä, että harvat halvan hintaluokan laitteet tarjoavat oikeasti mitään kovinkaan hienoa verrattuna vaikka hyvän interfacen omaan etuseen.
 
JoeMeek on ainakin vähän erilainen, vaan ei välttämättä juuri sen etuasteensa, vaan optokompressorin vuoksi. Mulla oli joskus sellainen, muttei nyt varsinaisesti ole ikävä tullut, vaikka sillä saikin ihan kivasti asioita ruttuun sopivalla väärinkäytöllä.
oksatboys
12.07.2016 16:05:39 (muokattu 12.07.2016 16:13:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TL Audion vehkeitä saa torilta todella halvalla. Mulla oli jonkun aikaa räkin täytteenä ivory 5050. Siinä siis etunen ja kompura. Yksi putkikin oli vehkeeseen laitettua ja ääni meni kaksi kertaa sen läpi. Kerran etuasteessa ja toisen puolikkaan läpi kompuran jälkeen.
 
Maksoin vehkeestä 150e ja kyllä se hintansa haukkui. Etunen oli itsessään hyvä, ei kohinaa ja putkestakin tuli sellaista putkimaista soundia. Kompurallakin sai aika nopeesti hyvää soundia aikaan. Toimi myös kivasti basson kanssa ja meni säröllekkin varsin maukkaasti. Sanoisin että jos ton tai muun TL audion saat pariin hunttiin, niin osta kokeeksi.
 
Edit: Noin ylipäätään oli myös jämäkästi tehty vehje ja siististi kasasttu jne. Uutena ollut jotain 500-600e kait aikoinaan. Todella halvalla noita käytettynä saa torilta ja ebaysta kuitenkin.
 
Kamarunkkaus on kuin laittaisi rahaa pankkiin jonkun muun tilille.
Laakstr
12.07.2016 16:20:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ART:n osalta kannattaisi funtsia pelkän etusen hankkimista ja jättää prosessointi myöhäisemmäksi. Ihan vaan vaihtoehtona... Tuosta linkitetystä mallista ei kokemusta, mut Pro MPA ii on käytössä ja verrokkina olevien GAP73DLX - Isa One - RME802 omat etuset se pärjää joukossa varsin mukavasti. Pääasiallinen käyttö toki rummuille, mutta on sen läpi äänitely lauluakin.
 
Aika hätäinen... Mutta aina on kuitenkin iloinen yleisilme päällä
Mikael
12.07.2016 16:53:42 (muokattu 12.07.2016 16:54:12)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei oo tarkoitus äänittää nauhalle, niin tolla rahaa mä panostaisin pelkkään etuseen ja hoitaisin prosessoinnin softalla.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
Ukko
12.07.2016 18:22:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Mitä etusia nyt löytyy arsenaalista? Ihan vaan sillä, että harvat halvan hintaluokan laitteet tarjoavat oikeasti mitään kovinkaan hienoa verrattuna vaikka hyvän interfacen omaan etuseen.
 
Nyt löytyy Artin tube MP, joskin hyötynsä tuntuvat olevan vähäiset. Äänikorttina M-AudioFastTrack C600 ja softana kaikenlaista plugaria. Ideana olis tietysti saada sellaista "kiinteätä" audiota kovolle jota ei tarttis kovin kauheesti enempiä prosessoida kompuralla. Mikkeinä AKG:n C3000, A.I.R:n Black Bullet ja t:bonen parinsadan euron putkimikki. Jälkimmäisen kanssa ei juurikaan tarvi pelata equtuksen kanssa vokaaleita vääntäessä.
 
COVS jäsen nro 6
dewil
13.07.2016 12:41:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on Joemeekin OneQ, ja tossa lienee hyvin pitkälti samaa rautaa, riisutummassa paketissa.
Itse etuastesoundi siinä on melkolailla luonnollinen ja värittymätön.
Kompurahan ei perinteisesti oo lineaarinen, vaan semilogaritminen tms. eli mitä enemmän kompura haukkaa, sitä kireempi on myös ratio. Se pitää ottaa ensin haltuun, mutta itse ainakin tykkään poppishommissa siitä kovasti. Voi jotenkin kompuroida yllättävän lyttyyn, eikä se kuulosta pahalta oikein millään. Dynamiikka vaan kutistuu, mikä on vähän niinkuin kompressoinnin jujukin ;)
 
Eq ei ole mikään tarkkuustyökalu, vaaan enemmän sellainen yleinen äänenparannin.
Erinomaisen musikaalinen sellainen.
 
Ihan voin vuosien kokemuksella suositella. Hintaisekseen erinomainen peli.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Danko
13.07.2016 13:06:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukko: Ideana olis tietysti saada sellaista "kiinteätä" audiota kovolle jota ei tarttis kovin kauheesti enempiä prosessoida kompuralla.
 
Itsellä on kuudetta vuotta laulukanavana ollut dbx 286, melko nopealla tweekkauksella saa "valmiin" kuuloista soundia - tosin tuon kahden napin kompuran toimintaperiaatteen sisäistämiseen meni hetki. www.thomann.de/fi/dbx_286_s.htm
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
htm
13.07.2016 15:39:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Itsellä on kuudetta vuotta laulukanavana ollut dbx 286, melko nopealla tweekkauksella saa "valmiin" kuuloista soundia - tosin tuon kahden napin kompuran toimintaperiaatteen sisäistämiseen meni hetki. www.thomann.de/fi/dbx_286_s.htm
 
Mulla on näitä kaksi; mainioita pelejä. Toisen voisin laittaa myyntiin, kun räkkiä pitäisi väljentää ja etusia on muutenkin liikaa. Pikaviestillä voi kysellä.
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
Spedemix
13.07.2016 15:59:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäki ehkä kallistuisin sen puolelle että äänittää "kuivana sisään" ja sit prosessoi matskut plugareilla. Ne plugarithan voi sit rendata niihin raitoihin.
 
350€:n budjetilla noi asiat nimittäin sais hoidettua varsin mallikkaasti.
 
Tosta "etuaste": http://www.sweetwater.com/store/detail/TRCSEQ73 (IK:n omilta sivuilta josta voi myös ostaa mutta ei löydy hintaa, siksi SW nyt tähän placeholderiksi).
 
Ja tosta "kompura": http://www.waves.com/plugins/cla-2a-compressor-limiter
 
Lipsuu 400€:n puolelle, tosta kompurasta kannattanee kyttäillä jotain alennusta.
 
Rautapuolella sama homma menee sinne 5000€:n huonommalle puolelle. Jos on tosi kätevä käsistään (ja paljon vapaa-aikaa) niin noihan rakentaa myös ite; sekä 1073:sta että LA-2A:sta löytyy monia kittejä joita tilata.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
anapena
14.07.2016 00:33:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spedemix: Mäki ehkä kallistuisin sen puolelle että äänittää "kuivana sisään" ja sit prosessoi matskut plugareilla. Ne plugarithan voi sit rendata niihin raitoihin.
 
Ja tosta "kompura": http://www.waves.com/plugins/cla-2a-compressor-limiter
 
Lipsuu 400€:n puolelle, tosta kompurasta kannattanee kyttäillä jotain alennusta.

 
Joo, kannattaa kytätä tarjousta Wavesilta noista, saa murto-osaan tuosta hinnasta, itsellä Classic-kokoelma aiheesta. 2nen värittää ääntä hitusen enemmän kuin 3nen, joka on siis neutraalimpi. Isompia "stereo"versioita on vähemmän tullut käytettyä.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Danko
14.07.2016 00:47:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: 2nen värittää ääntä hitusen enemmän kuin 3nen, joka on siis neutraalimpi.
 
No LA-2A on putkikampe siinä missä LA-3A puolijohde, eli kyllä sen pitäisikin kuulua soundissa, vaikka kuinka mallinnetaan.
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
Pop Corn
14.07.2016 01:12:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kivojahan nuo plugarit on, mutta on se vaan niin helppoa ja mukavaa kun saa etuasteen ja kompuran kautta tulleen puolivalmiin raidan suoraan talteen. Eequut, kaiut ja muut sitten plugareilla. "Puolet" vähempi säätämistä sitten myöhemmin, kun helposti sitä kuitenkin alkaa vääntelemään kaikkia namiskoja jotka väännettävissä on.
 
Tietysti tuo onnistuu myös plugareilla kun laittaa ne suoraan Dawin sisääntulokanavaan, eikä itse raidan inserttiin. Kerralla valmista ja prossunytimet kiittää myöhemmin.
 
Työtapakysymys.
 
.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti