Muusikoiden.net
24.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikin nauhoittaminen puhelimeen liitettävillä mikrofoneilla
1
Bumbarr
30.11.2015 04:25:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Ihan alkuun totean, että jos aiheesta on jo ajankohtainen thread, tai tämä kuuluisi toiselle palstalle. Saa minut ohjata oikeaan osoitteeseen :)
 
Kysymykseni koskee siis kovaäänisten bänditreenien nauhoittamista puhelimeen liitettävillä mikrofoneilla. Omissa treeneissä jammailemme usein ja silloin tällöin otamme näitä jopa nauhalle puhelimella. Tarkoituksena ei siis ole saada aikaan julkaisukelpoista materiaalia, vaan tarkastella omaa soittoa ja poimia hyviä ideoita matkan varrelta. Kuten arvata saattaa, tulee musiikista aikamoista puuroa ja vaikka ideoista saa selvän ja särö antaa kivasti anteeksi. Olisi mukavaa saada tarkempi kuva soitosta ja lentelevistä ajatuksista.
Toki olen tietoinen, että Zoom H2.n tasoista ääntä ei ole luvassa. Mutta jonkinverran selkeämpi, sekä vähemmän säröytyvä tapa nauhoittaa olisi hakusessa. Puhelimessa nauhoitus-alustana kiinnostaa helppous. Puhelin on aina mukana, sen käyttöliittymä on miellyttävä, se on jo valmiiksi liitettynä internettiin eli jamit ja vaikkapa kaikki treenit voisi vaivattomasti varastoida pilveen muutamalla napinpainalluksella ja kaikkein tärkein eli jakaminen soittotovereiden kesken ei vaadi juuri minkäänlaista vaivannäköä.
Olen hieman tutkinut vaihtoehtoja, mutta olen löytänyt lähinnä puheen ja akustisen musiikin näytteitä. Onko täällä kenelläkään kokemusta tämänkaltaisista mikrofoneista? Ideaalitilannehan olisi 3.5 liitännällä varustettu mikki, sillä silloin ei olisi puhelimen mallilla väliä ja jos minulta sattuu olemaan akku loppu, voisi sitä käyttää kenen tahansa puhelimella.
 
Tässä muutama mikrofoni, jota olen varovaisesti tutkinut.
 
http://www.amazon.co.uk/Sony-STM10- … ereo-Microphone-Black/dp/B00HX9AJ2A
 
http://www.amazon.co.uk/Olympus-145 … ie=UTF8&refRID=0BGJGRX2EHDSP5N8DGJY
 
Kilpikonnat rockkaa!
varakeef
30.11.2015 11:52:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos siinä sinun luurissasi on mitenkään järkevästi ja helppokäyttöisesti toteutettu äänitystason säätö, niin ei ole mitään estettä käyttää tuollaisia irtoelektreettimikkejä. Eivät taloutta kaatane. Mutta jos äänitytaso on puhelimessasi säädettävissä, voinee siinä olla jo sen omalla mikilläkin ns. kasvun paikka - mössö ja särö voi löytyä tuoltakin osastolta.
 
Onhan tuollaisia vastaavia onnistuneesti kytketty tallentimiin jo - rummun pärinää - korvalappustereoiden eli walkmanien aikana.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
anapena
30.11.2015 13:25:32 (muokattu 30.11.2015 13:25:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä vähän OT, mutta Nokian luurit ovat mulla monesti selvinneet kunnialla tuollaisessa tilanteessa, ihan omalla mikillään.
 
Istu ja pala!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti