Muusikoiden.net
19.12.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kompura hurisee? Joku ainakin!
1
NiQo
10.11.2015 08:41:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli ongelma on seuraavanlainen. Hommasin (pari) tc electronicin kompuraa. Yritin liittää inserttipiuhalla kitaran DI signaalin mikserin kanavaan siten, että stereoplugi mikserin kanavan insertiin, piuhan toinen mono kompuran inputiin ja toinen outiin. Tästä alkaa hurina, jota ei pää kestä.
Kun vedin piuhan puoliksi ulos insertistä, hurinan määrä väheni, mutta ei loppunut.
 
Lenkki on siis seuraavanlainen. Kitara->DI-boksi->mikseri->insert viritelmä (eli ymmärtääkseni signaali kompuralle, ja kompuran kautta takaisin mikseriin)->mikseristä direct out->äänitysinterface->monitorit/kuulokkeet.
 
Piuhat on ihan uudet (eikä edes halvimmat), molemmilla kompuroilla tekee saman, ja kaikki toimii odotetusti ilman inserttihommia.
 
Käyttäjässäkö siis vika? Tekee saman hurinahomman muuten VTB1:n kanssa. Sen kanssa hurina vielä järjettömämpää, paitsi kun piuha on jossain tietyssä asennossa. Hermohan tässä menee.
 
Kaikki hyvät piisit on mållivoittosia.
-Q-
10.11.2015 09:45:45 (muokattu 10.11.2015 09:50:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieman erikoinen tämä sinun signaaliketjusi. Mikä tuon mikserin funktio ylipäänsä tässä hommassa on? Kerrotko minkälainen tuo kompressori on? Linjatasoiselle signaalille tarkoitettua räkkikamaa kuitenkin, vai? Kitarapedaali ei taida tuossa insertissä oikein viihtyä.
 
Hurinoiden paikallistaminen etänä on aika vaikea temppu, ei siinä auta kuin kokeilemalla selvittää mikä sen häiriön varsinainen lähde on ja sitten miettiä että miksi. esim muuttuuko tilanne jos kytket sen kompuran mikserin ja interfacen väliin? (olettaen edelleen että se ei ole kitarapedaali.) Tuleeko sieltä signaalia läpi ollenkaan vai pelkkää hurinaa? input ja output inserttiin kytketty oikein päin?
 
NiQo
10.11.2015 15:31:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Hieman erikoinen tämä sinun signaaliketjusi. Mikä tuon mikserin funktio ylipäänsä tässä hommassa on? Kerrotko minkälainen tuo kompressori on? Linjatasoiselle signaalille tarkoitettua räkkikamaa kuitenkin, vai? Kitarapedaali ei taida tuossa insertissä oikein viihtyä.
 
Hurinoiden paikallistaminen etänä on aika vaikea temppu, ei siinä auta kuin kokeilemalla selvittää mikä sen häiriön varsinainen lähde on ja sitten miettiä että miksi. esim muuttuuko tilanne jos kytket sen kompuran mikserin ja interfacen väliin? (olettaen edelleen että se ei ole kitarapedaali.) Tuleeko sieltä signaalia läpi ollenkaan vai pelkkää hurinaa? input ja output inserttiin kytketty oikein päin?

 
Mikseri siinä vain sitä varten, että saapi säädettyä ja equtettua lähtösaundin mieleiseksi, jotta plugariequtusta ei tarvitsisi tehdä (pre-kitaraefektit). Jostain syystä tykkään fyysisistä namiskoista nimenomaan tässä touhussa. Tämä murheenkryyni siis on tosiaan räkkimallinen monialuekompura. Triple C mallinimeltään.
 
Signaali kulkee kyllä, mutta rinnalla havaittavaa hurinaa. Varsinkin siinä tapauksessa, jos stereoplugi mikserin päädyssä on tökätty "pohjaan asti". Hiljaista, mutta olemassa olevaa se on silloin, kun se "napsahtaa" vain kerran, eli on puoliksi sisällä insertissä. VTB:n kanssa rahina vielä kovempaa.
 
Ensimmäisenä mulla tuli mieleen joku sähköjohtoihin liittyvä hurina (samanlainen hurina on muuten PA:ssakin, kun sen laittaa interfacen ulostuloksi ja nimenomaan subbarin hankinnan jälkeen). Mutta olen koittanut eristää sähköjohdot erilleen näistä "ääntä kuljettavista" piuhoista.
 
Tämä jälkimmäisenä mainittu ongelmakin kaipaisi jonkunlaista puintia, ja sehän sopinee vieläpä samaan keskusteluun..? Hurina syntyy siis tällaisessa ketjussa: Interface -> Mikseri -> Aktiivisubbari -> Kierronpoistaja -> Vahvistin -> Passiivikaiuttimet.
Kierronpoistajan (Behringerin FBD) voisi tietenkin laittaa jo subbarin eteen, mutta olisiko tavoiteltu hyöty kuitenkaan saavutettavissa tällä toimenpiteellä..?
 
Kaikki hyvät piisit on mållivoittosia.
anapena
10.11.2015 20:20:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä tyhmä kysymys, mutta kysytään pois: Oletko kokeillut vaihtaa kahden monoliittimen paikkaa kompurassa, jos ne olis vaan "väärin" päin...
 
Istu ja pala!
-Q-
10.11.2015 20:45:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NiQo: Mikseri siinä vain sitä varten, että saapi säädettyä ja equtettua lähtösaundin mieleiseksi, jotta plugariequtusta ei tarvitsisi tehdä (pre-kitaraefektit). Jostain syystä tykkään fyysisistä namiskoista nimenomaan tässä touhussa. Tämä murheenkryyni siis on tosiaan räkkimallinen monialuekompura. Triple C mallinimeltään.

 
Eihän se toki väärin ole :-) Hämäännyin kun puhut ottavasi signaalin direct outista niin oletin sen olevan oikeasti direct ja ennen EQ:ta ja mikserin tehtäväksi jää ainoastaan toimia etuasteena mutta ilmeisesti näin ei ole. Useinhan direct out on myös ennen sitä inserttiä.
 
Noh, kuten todettua niin hurinan etsiminen sähköpostilla on vähän semmosta.. En mä ainakaan keksi muuta kuin yrittää ehdottaa sulle kokeilla eri asioita häiriön paikallistamiseksi.
 
-Varmista piuha
-Tarkista tuleeko häiriö siitä mikseristä vai kompurasta, esim kytkemällä kompura eri tavalla / eri kohtaan (vaikka AUXiin tai siihen direct outtiin).
-Testaa inserttipiste vaikka jollain varmasti toimivalla laitteella ja/tai piuhalla.
-Kuuntele signaali suoraan insertin outputista tai mitä kuuluu mikserin main outista.
-Kuuntele signaali suoraan kompuran outputista kun se on kytketty inserttiin.
-Irrota interface ja/tai kitara /ym. ylimääräiset, muuttuko vika?
-Sähköt, maadoitus, maalenkki?
-Jatkotoimet sen mukaan mihin vika jää.
 
ReBeat
10.11.2015 21:33:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sairauden parantamiseen mutta ehkä oireiden lääkitsemiseen vois auttaa: http://www.thomann.de/fi/ebtech_by_morley_hum_eliminator_2.htm
Samasta vehkeesta on XLR-versiokin ja 8-kanavaiset räkkimallit.
 
ras ta far i
12.11.2015 20:05:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maalenkiltähän toi kuulostaa ja useimmiten toi direct out on heti mikkietarin jälkeen jolloin eq:n ja isertin hyödyt jää kyllä hyödyntämättä, kuten täällä on jo aiemmin mainittu. Onko noissa kompuroissa ground lift nappia kuten joissakin eq:uissa?
 
NiQo
14.11.2015 10:26:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ras ta far i: Maalenkiltähän toi kuulostaa ja useimmiten toi direct out on heti mikkietarin jälkeen jolloin eq:n ja isertin hyödyt jää kyllä hyödyntämättä, kuten täällä on jo aiemmin mainittu. Onko noissa kompuroissa ground lift nappia kuten joissakin eq:uissa?
 
Eipä ollut liftausmahdollisuutta kompurassa.. Sensijaan DI:ssä se ainakin on, eli josko laittaisinkin kompuran heti DI:n jälkeen, josta signaali liikkuisi sitten eteenpäin mikserille.? Tosin mielestäni tuotakin jo koitin, ja joku ongelma siinäkin ilmeni.
 
Tuossa ko mikserissä on mahdollista valita joko suora ulostulo direct outista heti etarin jälkeen, tai vaihtoehtoisesti viimeisenä prosessointien jälkeen. Eli kyllä muutokset äänessä kuulee aivan selvästi tietokoneen monareissa, ku eqta/kompuraa rukkaa. Tiski on siis tuollainen soundcraftin M8.
 
Kaikki hyvät piisit on mållivoittosia.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti