Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Thunderbolt-interfacet
1
Krice
13.09.2015 16:01:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen harkinnut thunderbolt-interfacen hankkimista, koska liitin on 2x nopeampi kuin usb 3.0 ja näissä tuntuu olevan samalla kerralla vähän parempaa etuastetta jne. Nykyinen interfaceni on Propellerhead Balance, jossa on etuasteena peruna. Ajattelin ensin erillisen etuasteen hankkimista, mutta miksi ei samantien uutta interfacea niin saa yhden komponentin pois välistä. Luultavasti tulen hankkimaan Focusriten Clarett-sarjasta pienimmän pömpelin eli 2Pre-mallin, joka on 500 euroa tällä hetkellä. Zoomilla on huokeampi TAC-sarja, mutta en usko, että sen etuaste on ainakaan parempi kuin Clarettissa. Ja muutenkin se on Zoom.. Itselleni ehkä juuri ja juuri hinnan puolesta voisi olla teoreettinen myös Universal Audio Apollo Twin Solo, jossa on lisäksi digitaalinen sisääntulo ja mukana UAD:n plugareita, jotka käyttävät laitteen DSP-prosessoria (tietokoneen tehoja siis säilyy sitä kautta muuhun käyttöön).
Jos löytyy kokemuksia näistä niin voi jakaa.
 
CryptoFib
21.09.2015 15:38:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseäniki kiinnostaa tämä Thunderbolt-aihe. Mutta lähinnä toimintavarmuuden ja latenssien vuoksi. Onko niille siis tehty hyviä ajureita ja onko ne pomminvarmoja esim. livetilanteissa (vrt usb)?
 
OP:n tekstiin on kuitenki semmoset kommentit, ettei tuolla Thunderboltin väylän nopeudella ole kyllä tasan mitään merkitystä, kun ajellaan kahta signaalia sisään/ulos. Samoin UA:n "DSP"-piirit on käytännössäkatsoen dongleja: Mahdollistaa plugien käytön.
 
Krice
21.09.2015 17:12:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaipa sillä latenssillakin on vähän merkitystä, jos sen saa tiputettua minimiin. Ehkä eniten kiinnostaisi ottaa kerralla kunnon interface, siis nopeus ja etuaste (+yleinen laatu) kunnossa. En ole ihan vielä ostamassa, pitää ensin kokeilla nykyisellä kalustolla että saako niitä biisejä edes yhtä aikaiseksi. Lol.
 
Megadethh2
21.09.2015 21:03:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet pientä ja laadukasta interfacea vailla, niin kannattaa katsoa Audientin tarjonnan puoleen, itselläni on iD14 ja ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa lähinnä tästä, mikkietuset tuntuvat laadukkailta (pitäisi olla samat mitä Audientin isommissakin tiskeissä ainakin mainonnan mukaan), DI-lähtö on todellä hyvän kuuloinen ja ei klippaa millään kitaralla taikka bassolla. Muuntimista voin sanoa sen, että kun vain simppelisti exporttasin saman miksauksen ilman mitään muutoksia tällä vanhan Audiolinkin sijaan koko miksaus kuulosti huomattavasti selkeämältä ja paremmalta, kyse ei ollut kyllä mistään placebo-efektistä. Kuulokevahvistinkin tuntuu paljon laadukkaammalta mitä tuossa vanhassa ruoskassa.
 
Liitäntänähän tässä on USB 2.0, mutta sisään-ulos latenssin sain 4ms asti pienimmillään, koneestani vaan tahtoo loppua tehot siinä vaiheessa jos vähänkään enemmän plugineita on käytössä... :D. Lisää kanavia tähän kanssa saisi 8 kappaletta ADAT:lla tarvittaessa, kymmenen kanavaa siis maksimissaan onnistuu tällä joka riittää itselleni ainakin mainiosti. Toki noita uusia Focusritejäkin kannattaa pitää silmällä tuon lisäksi, ei tuo USB 2.0-väylä mitään rajoita tosin ettei sitä kannata kammoksua vaikka nykyään onkin USB 3.0-laitteita (interfaceja on tosin hyvin harvassa jostain syystä), hyvin on itselläni toiminut, hintaakin oli vain 269 euroa Thomannilla.
 
Tokihan suunnilleen samaan hintaan saisi vaikkapa Focusriten Scarlett 18i8:n vaikka, mutta voi vaan miettiä sitä, että kummassakohan interfacessa on panostettu yksittäisiin komponentteihin enemmän, varsinkin kun suurimman osan ajasta niistä mikkietusista on käytössä sellaiset 1-2, laatu vs. määrä.
 
Vihaleipä There is no dark side in the moon, really. Matter of fact, it's all dark.
saastara
22.09.2015 11:13:45 (muokattu 22.09.2015 11:14:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Megadethh2: Muuntimista voin sanoa sen, että kun vain simppelisti exporttasin saman miksauksen ilman mitään muutoksia tällä vanhan Audiolinkin sijaan koko miksaus kuulosti huomattavasti selkeämältä ja paremmalta, kyse ei ollut kyllä mistään placebo-efektistä. Kuulokevahvistinkin tuntuu paljon laadukkaammalta mitä tuossa vanhassa ruoskassa.
 
Siis exporttasitko analogiulostuloista johonkin ulkoiseen vehjekseen? Sillä eihän exporttauksella ja miksauksen bouncaamisella DAWin sisällä ole mitään tekemistä vehjeksen muuntimien kanssa? Vai tarkoititko nyt että DA kuulosti paremmalta monitoroinnin kannalta?
 
Mutta oon itsekin tuota pikkuista Audientia katsellut sillä silmällä, kun niin paljon vuolasta kehua on saanut osakseen, eli ei mitenkään sillä etten asiavehkeeksi uskoisi.
 
"As long as there is music I am immortal and I have lived forever if I can remember a song"
Megadethh2
22.09.2015 15:09:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saastara: Siis exporttasitko analogiulostuloista johonkin ulkoiseen vehjekseen? Sillä eihän exporttauksella ja miksauksen bouncaamisella DAWin sisällä ole mitään tekemistä vehjeksen muuntimien kanssa? Vai tarkoititko nyt että DA kuulosti paremmalta monitoroinnin kannalta?
 
Mutta oon itsekin tuota pikkuista Audientia katsellut sillä silmällä, kun niin paljon vuolasta kehua on saanut osakseen, eli ei mitenkään sillä etten asiavehkeeksi uskoisi.

 
Ei, ihan siis vain exporttasin saman miksauksen ulos tavallisesti Audient ainoana laitteena, olet varmaankin kyllä oikeassa tuossa muunnosasiassa. Mutta jotenkin se sama miksaus kuulosti paremmalta verrattuna siihen edelliseen kun niitä rinnakkain vertasin, punchia ja detailia oli ihan huomattavasti enemmän, se vanha Miditechillä exportattu miksaus kuulosti jotenkin suttuiselta tähän verrattuna, tiedä sitten mistä johtui.
 
Pitäisi näiden muuntimien tosiaan kyllä olla ihan laatukamaa tässä kuitenkin, Burl Brownin suunnittelemat ovat kumminkin. DI-lähtö varsinkin oli positiivinen yllätys, taitaa nuo Palmerit joutaa nyt torille tämän hankinnan jälkeen. Kyllä minä ainakin tohtisin tätä suositella jos laadukasta pientä interfacea on vailla.
 
Vihaleipä There is no dark side in the moon, really. Matter of fact, it's all dark.
Vessajono
22.09.2015 19:43:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mua vähän kinostelis juuri toi kasiränninen TAC. Kellään kokemuksia? Lähinnä arveluttaa että onks etuasteet yhtään mistään kotoisin.
 
Dr. Funkenstein: Hattu nousee kyllä teille, jonkunhan ne on ne rahat otettava pois. Nobelaneria ja pitkää ikää sinne.
Krice
30.09.2015 22:20:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole vielä hankkinut interfacea, mutta vapautin thunderbolt-liittimen monitorikäytöstä vaihtamalla monitorille hdmi-johdon. Vähän askarruttaa se, että thunderboltti ei läheskään aina "herättänyt" monitoria, vaan kun koneen laittoi päälle niin piti odotella vähän aikaa ja sitten valita monitorista sisääntuloksi uudestaan displayport. Hdmi:llä toimii joka kerralla kuten pitääkin. Onkohan thunderboltissa jotakin vikaa, vai eikö se vain toiminut kunnolla tämän monitorin kanssa.
 
R0IST0
05.10.2015 03:37:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Itselleni ehkä juuri ja juuri hinnan puolesta voisi olla teoreettinen myös Universal Audio Apollo Twin Solo, jossa on lisäksi digitaalinen sisääntulo ja mukana UAD:n plugareita, jotka käyttävät laitteen DSP-prosessoria (tietokoneen tehoja siis säilyy sitä kautta muuhun käyttöön).
Jos löytyy kokemuksia näistä niin voi jakaa.

 
Vielä suurempi hyöty kuin että saat vapautettua tehoja koneelle, on että UAD:n interfacella saa näppärästi nollalatenssilla monitorointiefektit ja samalla voi äänittää DAW:iin raakamateriaalit.
 
saastara
05.10.2015 08:42:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tolla Apollolla pystynee myös äänittämään ne raidat 'märkinä' sisään..?
 
"As long as there is music I am immortal and I have lived forever if I can remember a song"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti