Muusikoiden.net
18.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Putkimikrofonien 7-pinniset XLR-kaapelit, piuhat ja liittimet
1
jPekka
27.05.2015 11:30:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika monissa putkimikeissä näytetään käyttävän 7-pinnisiä XLR-liittimiä. Standardimaisuus on tietysti monessakin mielessä hyväksi, mutta uteloittaisi tietää, missä määrin se ulottuu pinnijärjestyksen ja jännitteiden kaltaisiin asioihin? Onko näissä syntynyt Neumannin ja kumppanien jäljiltä käytännön kytkentästandardeja? Voiko firman X virtalähdettä käyttää firman Y putkimikkiin ja päinvastoin, ja hajoaako jotakin jos yrittää?
 
Arvaus: Ei kannata yrittää. Voi hajota.
 
Toinen, käytännöllisempi kysymys: Mistä porukka on hommannut 7-pinnisiä XLR-liittimiä ja hyvälaatuista 7-napaista johtoa? T-kaupan valikoimassa on liittimiä, mutta piuhaa en sivuiltansa löytänyt. Saattaisi olla tarve pujottaa sopivanmittainen piuha rööristä josta liitin ei mene läpi, ja muutenkin sopivaan mittaan tehdyille laatupiuhoille on käyttöä.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
I3enjam1n
27.05.2015 12:06:49 (muokattu 27.05.2015 13:15:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sommer Octave Tube löytyy Thomannilta. Erittäin laadukas ja myös tarpeeksi ohut kaapeli liittimiin.
 
"...the more fragile harmonics can survive in a vacuum tube; where they seem to be eliminated or squashed in a solid state crystal lattice... ...I think that's the best and simplest I can put it." - Howard Alexander Dumble
basisti1971
27.05.2015 13:14:29 (muokattu 29.05.2015 09:08:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
jPekka: Aika monissa putkimikeissä näytetään käyttävän 7-pinnisiä XLR-liittimiä. Standardimaisuus on tietysti monessakin mielessä hyväksi, mutta uteloittaisi tietää, missä määrin se ulottuu pinnijärjestyksen ja jännitteiden kaltaisiin asioihin? Onko näissä syntynyt Neumannin ja kumppanien jäljiltä käytännön kytkentästandardeja? Voiko firman X virtalähdettä käyttää firman Y putkimikkiin ja päinvastoin, ja hajoaako jotakin jos yrittää?
 
Arvaus: Ei kannata yrittää. Voi hajota.

 

 
Arvaus osui oikeaan (ainakin mun mielestä).
 
Ten påäng ja papegoijamerkki.
 

 
Jo pelkästään skemoja tutkimalla toteaa hyvinkin nopeasti että valmistajien eri mallienkin välillä on suuria eroja siinä mitä toimintoja on ympätty mikkipötköön, ja mitkä on siirretty virtalähteen kuorien sisään.
 
Em. seikka sitten määrittelee kuinka monta karvaa kikareiden välille tarvitaan.
 
Kaapelit ovat kaupallisissa tuotteissa pääsääntöisesti "suoria", varsinkin jos kummassakin päässä on samanlainen liitin, eli mitään ei välttämättä hajoa jos kaikki karvat on kytketty, mutta kun jännitteet pistää (osin?) suojattuja piuhoja pitkin, ja signaalin suojaamattomia pitkin, voi olla varma ainakin häiriöiden ilmaantumisesta hyötyaudion sekaan.
 

 
Jos tyhjästä pitäisi pinnijärjestys projektia varten keksiä, valkkaisin melko varmasti ominaisuuksiltaan lähimmän vastaavan Neumannin/Telefunkenin "standardiksi".
 
Skemoja kun löytyy noihin helpoiten.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti