Muusikoiden.net
17.03.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkökitaran signaali midiksi (reaaliajassa)?
1
Generalissimo
20.05.2015 22:05:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnistuukos tuo nykytekniikalla jollain softalla, että esim joku dawin plugari osaa lennosta tunnistaa sähkökitaran input signaalista sävelkorkeuden ja muuttaa sen (mieluummin) lennosta midiksi, jolloin kitaraa voisi käyttää midikiipparin vaihtoehtona?
 
Antti1
20.05.2015 22:06:33 (muokattu 20.05.2015 22:06:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Generalissimo: Onnistuukos tuo nykytekniikalla jollain softalla, että esim joku dawin plugari osaa lennosta tunnistaa sähkökitaran input signaalista sävelkorkeuden ja muuttaa sen (mieluummin) lennosta midiksi, jolloin kitaraa voisi käyttää midikiipparin vaihtoehtona?
 
Kaikkein toimivin ratkaisu on mun mielestä ollut Fishman Tripleplay ja on kaiketi siinäkin ollut jotain pieniä vikoja. Softalle en ole löytänyt vieläkään kunnolla toimivaa ratkaisua.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
Arkka
20.05.2015 22:24:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole kokeillut mutta tää usein linkataan kun näitä kysellään:
http://jamorigin.com/products/midi-guitar/
 
Sit monofonisia on esim. FretKeys, PitchXtractor ja Midifier (ei toimi lennosta).
 
Mitään täydellisiä nuo ei ole, eli tosiaan heksafoninen mikki ja leikit lienee paras ratkaisu, ellei sitten vaan huvikseen halua leikkiä.
 
Antti1
20.05.2015 22:38:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: En ole kokeillut mutta tää usein linkataan kun näitä kysellään:
http://jamorigin.com/products/midi-guitar/

 
Mä leikin tolla joskus, mutta oli todella paljon kitarastakin (lähtösoundi ja mahdolliset särinät vaikuttivat tarkkuuteen) riippuvainen toiminnaltaan, eikä parhaimmillaankaan toiminut kuin tyydyttävästi. Harmi sinänsä, olisi sillekin ehkä voinut jotain käyttöä keksiä.
 
Toisaalta mä taas rupesin joskus ajattelemaan sitä, että kiipparit ovat soittotavaltaan kitarasta niin poikkeava instrumentti, ettei kitaralla oikein edes pysty soittamaan niille ominaisia juttuja. Mikäänhän ei toki estä keksimästä uusia tapoja ja soittamasta vaikka kielisoittimien juttuja softasynilla. Päädyin itse lopulta ostamaan midikiipparit, mutta luvattoman vähälle käytölle nekin jäi, kun ei aina jaksanut käynnistellä softia ja olen täysi käsi koskettimien kanssa. :D
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
penatuna
21.05.2015 11:29:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: En ole kokeillut mutta tää usein linkataan kun näitä kysellään:
http://jamorigin.com/products/midi-guitar/

 
Tästä tuli juuri kakkosversio, joka on huomattavasti aiempaa parempi. Ei vieläkään millään muotoa täydellinen, mutta kannattaa ainakin demo testata.
 
tender.insanity
21.05.2015 11:36:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli Fishman Triple Play jonkun aikaa. Kiva lelu ja träkkäsi tosi hyvin kunhan sääti kuntoon.
 
Kyllästyminen tuli kuitenkin aika nopsaan ja myin pois. Kitara kitarana =)
 
Viocress
21.05.2015 14:36:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.youtube.com/watch?v=C5IVj_x6UUQ
 
Tuossa ohjeet miten Reaperissa voidaan muuttaa kitara midiohjaimeksi. Toimii tosin vain monofonisena ja latenssia syntyy jonkin verran, mutta hetken aikaa hauska tapa leikkiä
 
kausalgia.bandcamp.com
PIM
21.05.2015 16:10:42 (muokattu 21.05.2015 16:11:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun ottaa huomioon kuinka hyvin EHX:n B9 ja C9 urkupedaalit träkkää kitaristin soitosta polyfonisesti oikeat sävelet niin nykytekniikalla ei pitäisi olla mitään vaikeuksia tehdä guitar-to-midi interfacea, joka pelkkää kitarapiuhaa pitkin kulkevaa signaalia haistelemalla tuottaisi täysin käyttökelpoista midi dataa.
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
Arkka
21.05.2015 17:15:17 (muokattu 21.05.2015 17:25:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: Kun ottaa huomioon kuinka hyvin EHX:n B9 ja C9 urkupedaalit träkkää kitaristin soitosta polyfonisesti oikeat sävelet niin nykytekniikalla ei pitäisi olla mitään vaikeuksia tehdä guitar-to-midi interfacea, joka pelkkää kitarapiuhaa pitkin kulkevaa signaalia haistelemalla tuottaisi täysin käyttökelpoista midi dataa.
 
Herääkin kysymys, että miten nuo toimii? Tulee mieleen, että kai EH:lla olis jo systeemi pelkkään träkkäykseen jos kyse olis samanlaisesta träkkäyksestä.
 
Tollanenkin aparaatti on/oli tosin olemassa jollain(?) valmistajalla jo muutama vuosi sitten, mutta aika kehno demojen perusteella. (e: vai olisko se ollut vaan monofoninen, en nyt muista)
 
Generalissimo
21.05.2015 17:43:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkeistä! Tarkoitus tosiaan olisi, että saisi testailtua erilaisia liidisoundeja vst-soittimilla kotinauhoittelutarpeisiin, koska tällöin soundin muokkausmahdollisuudet olisivat käytännössä rajattomat. Monofoninen riittäisi hyvin, tarkoitus ei olisi ns korvata kiippareita soittimena.
 
PIM
25.05.2015 11:59:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arkka: Herääkin kysymys, että miten nuo toimii? Tulee mieleen, että kai EH:lla olis jo systeemi pelkkään träkkäykseen jos kyse olis samanlaisesta träkkäyksestä.

 
En osaa kyllä sanoa miten toi toimii, muuta kuin että hienostihan se toimii. Jotenkin sen pitää kuitenkin normaalista kitarasignaalista ne eri nuotit haistella joten ei kuvittelisi olevan mikään mahdoton homma sen sijaan että sisään tulevasta signaalista generoidaan vastaava urkusoundi niin generoitaisiinkin Midi on/off käskyjä.
 
Kamaahan on sopivasti, tilaa vaan liian vähän.
-Q-
25.05.2015 13:41:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: En osaa kyllä sanoa miten toi toimii, muuta kuin että hienostihan se toimii. Jotenkin sen pitää kuitenkin normaalista kitarasignaalista ne eri nuotit haistella joten ei kuvittelisi olevan mikään mahdoton homma sen sijaan että sisään tulevasta signaalista generoidaan vastaava urkusoundi niin generoitaisiinkin Midi on/off käskyjä.
 
Yllättävän hyvin toimii myös Rocksmithin suoraan kitaran signaalia haisteleva nuotintunnistus. Ei toki täydellisesti ja siinä on huomattava etu pelin puolesta kun se tietää mikä sävel sieltä pitäisi tulla, mutta hinta huomioiden sanoisin että aika hyvä.
 
Vessajono
25.05.2015 18:07:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiks noi EHX:n spedut oo kuitenkin pohjimmiltaan pitch shiftereitä? Eli eikö ne siinä tapauksessa vaan efektoi sitä alkuperäistä soundia sen sijaan että haistelisivat nuotteja ja puskisivat ulos jotain uutta dataa sen pohjalta.
 
Funkånaut: Ratkaisu on helppo: Mene vauvafoorumeille tai Demin sivustolle, ei tää oo mikään pursiseura.
-Q-
25.05.2015 19:00:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Eiks noi EHX:n spedut oo kuitenkin pohjimmiltaan pitch shiftereitä? Eli eikö ne siinä tapauksessa vaan efektoi sitä alkuperäistä soundia sen sijaan että haistelisivat nuotteja ja puskisivat ulos jotain uutta dataa sen pohjalta.
 
Mä luulin näin myös alunperin ja jotain sellaista se tekee myöskin mutta kyllä se jonkin sortin syntikkakin on. Puhuvat nimenomaan nuottien trackäämisestä että kuinka se ei toimi basson kanssa niin hyvin (vasta C -sävelestä A-kielen kolmannelta nauhalta eteenpäin) ja että säröpolkimia ei saa laittaa ennen urkua kun se vaikeuttaa nuottien tunnistusta.
 
Arkka
25.05.2015 20:04:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Mä luulin näin myös alunperin ja jotain sellaista se tekee myöskin mutta kyllä se jonkin sortin syntikkakin on. Puhuvat nimenomaan nuottien trackäämisestä että kuinka se ei toimi basson kanssa niin hyvin (vasta C -sävelestä A-kielen kolmannelta nauhalta eteenpäin) ja että säröpolkimia ei saa laittaa ennen urkua kun se vaikeuttaa nuottien tunnistusta.
 
Joo toi viittaa kyllä siihen, että vehje tietää mikä ääni on kyseessä. Olisko se just jonkinlainen hybridi? Tuo selittäis ehkä sitä miksi just urkusaundi, miksei saa midiä ulos jne. Tuossa B9:n demossa on midi-träkkäykselle aika epätyypillisen oloista demppitavaraa 1:37 alkaen
https://www.youtube.com/watch?v=98u-MDTKAWU#t=1m37s
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti