Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Focusrite Saffire Pro 26 I/O:n kanssa kytkemisongelmaa
1
Mysteria
12.03.2015 22:25:49 (muokattu 12.03.2015 22:28:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve.
 
Koulullamme on käytössä mielestäni kohtalaista paremmat studiolaitteet ja tänään heräsi mielenkiinto niiden käytöstä. Omien projektien miksaaminen kiinnostaisi paremmilla laitteilla, mutta tänään törmäsin ongelmaan. Koulun tietokonelaitteiston käyttö on ongelmallista johtuen koulun palvelimista yms. Suurin kynnys itselleni on ehkä kuitenkin DAW, jota en ole koskaan käyttänyt (osa sanoo, että kyseessä on Nuendo ja osa, että kyseessä ois Cubase) En siis koneita ole vielä saanut edes käytettyä auki. Enemmän houkuttaisi vaihtoehto että kytkisin oman kannettavan, jossa on tuttu DAW ja tiedostot valmiina, äänilaitteisiin kiinni ja nauttisin koulun parempisoundisesta tilasta ja kaiuttimista.
 
Ongelmana on vielä sekin, että Saffire käyttää FireWireä, jota koneeni ei (tietääkseni?!) tue, joten onko edes mahdollista saada konettani kytkettyä?
 
Laitetaan nyt näin. Yritän vastailla parhaani mukaan, jos jokin jäi epäselväksi.
 
EDIT: Kysytään nyt vielä sen verran, että osaisko joku sanoa, minkälainen totuttelu noihin mainitsemiini ohjelmiin olisi, jos niiden käyttö olisi pakollista? Tietty kaikki käyttämäni plugarit joutuisin unohtamaan heti kättelyssä.
 
http://maihinnousu.net/a/2585
anapena
13.03.2015 00:34:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli koululla on Cubase/Nuendo ja tuo Saffire? Mikä läppäri sulla on, saakohan siihen firewire-adapteria? Onko koulun kytkentöihin helppoa/luvallista päästä?
 
Uuden ohjelman oppiminen on henkilökohtaista. Suosittelen sitä, jos opetteluun on aikaa. Mitä useamman on opetellut, sitä helpompaa uuden oppiminen on. Se tekee pollalle hyvää:)
 
Istu ja pala!
-Q-
13.03.2015 13:37:01 (muokattu 13.03.2015 13:38:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ymmärrä miten "tietokonelaitteiston käyttö on ongelmallista johtuen koulun palvelimista yms." Jos sulla ei ole vaikkapa käyttäjätunnuksia ko. koneeseen niin asia varmaankin ratkeaa kun pyydät niitä, eikö? Jos laitteet on tarkoitettu oppilaiden käyttöön niin asiassa tuskin on ongelmaa.
 
Softamieltymykset on niitä henkilökohtaisia juttuja ja mielelläänhän sitä käyttää itselleen tuttuja ja hyväksi havaittuja. Plugarit on tietty myös mietittäviä asioita vaikka lisenssit usein tikuilla siirtyykin tarpeen mukaan. Eihän kukaan ulkopuolinen voi tietää miten helppoa tai vaikeaa sulle on omaksua uusia asioita..
 
Mutta jos kerran sulla on nyt oma läppäri jossa sulla mieluisa DAW, projektit ja plugarit ja tarve on pelkkään miksaukseen niin ei se koulun kone ja Focusrite tuo sulle oikein mitään lisäarvoa. Hyödylliset asia olis se mahdollisesti hyvä tila ja kaiuttimet ja ne voit hyödyntää omillakin laitteillasi kytkemällä ne suoraan kaiuttimiin tai mahdolliseen monitoriohjaimeen, olettaen tietysti että tämän on luvallista. Vai onko siellä jotain mieluisaa muuta rautaa joka on reititetty tuon Saffiren kautta jota haluat myös hyödyntää?
 
Kenties sen Saffiren D/A muunnin on parempi/kivemman kuuloinen kuin omassasi mutta jos käyttö on vain kuuntelua varten niin ero tuskin on niin merkittävä että sillä on suurta vaikutusta sun päätöksiin miksauksen suhteen.
 
Mysteria
13.03.2015 21:17:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: En ymmärrä miten "tietokonelaitteiston käyttö on ongelmallista johtuen koulun palvelimista yms." Jos sulla ei ole vaikkapa käyttäjätunnuksia ko. koneeseen niin asia varmaankin ratkeaa kun pyydät niitä, eikö?
 
Vai onko siellä jotain mieluisaa muuta rautaa joka on reititetty tuon Saffiren kautta jota haluat myös hyödyntää?

 
Tila ja kaiuttimet on todellakin itselläni se mitä siellä "kuolaan". Geneleciä siellä olis tarjolla. Mutta kaiuttimet on todellakin kytketty tohon Saffireen ja itsestä tuntuis järkevimmältä ja helpoimmalta kytkeä oma läppäri siihen. Liitännät on vaan ongelmana kun oma kone tukee vain USB:ia. Yksi mahdollisuus kai olisi, että liittäisin suoraan pari Geneleciä Line6 Toneportiin, joka mulla on 100 kilsan päässä.
 
Tuo laitteiston käytön ongelma on lähinnä siis sitä, kun koulun laitteet on aina koulun laitteita ja niihin liittyy yleensä mitä kummallisimpia omia juttuja. Esimerkiksi meidän koulussa tiedostojen siirtely on melkoista hämärähommaa.
 
http://maihinnousu.net/a/2585
Velli
14.03.2015 04:09:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mysteria: Liitännät on vaan ongelmana kun oma kone tukee vain USB:ia.
 
Onko sulla Thunderbolt-liitäntää koneessa? Applelta löytyy Thunderbolt->Firewire adapteri.
 
Mysteria
17.03.2015 16:24:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Onko sulla Thunderbolt-liitäntää koneessa? Applelta löytyy Thunderbolt->Firewire adapteri.
 
Ei. Eikös tuo ole Applen tuotteissa vain?
 
http://maihinnousu.net/a/2585
Velli
18.03.2015 09:25:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mysteria: Ei. Eikös tuo ole Applen tuotteissa vain?
 
Ah joo, en tiedä mistä keksin olettaa, että sulla on mäkki.
 
-Q-
18.03.2015 14:19:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mysteria: Tila ja kaiuttimet on todellakin itselläni se mitä siellä "kuolaan". Geneleciä siellä olis tarjolla. Mutta kaiuttimet on todellakin kytketty tohon Saffireen ja itsestä tuntuis järkevimmältä ja helpoimmalta kytkeä oma läppäri siihen. Liitännät on vaan ongelmana kun oma kone tukee vain USB:ia. Yksi mahdollisuus kai olisi, että liittäisin suoraan pari Geneleciä Line6 Toneportiin, joka mulla on 100 kilsan päässä.
 
Tuo laitteiston käytön ongelma on lähinnä siis sitä, kun koulun laitteet on aina koulun laitteita ja niihin liittyy yleensä mitä kummallisimpia omia juttuja. Esimerkiksi meidän koulussa tiedostojen siirtely on melkoista hämärähommaa.

 
Tuota tiedonsiirtoa oman ja koulun koneen välillä en tullut ajatelleeksi ongelmana mutta voihan hyvinkin olla että vaikkapa muistitikun kytkeminen koulun koneeseen on kiellettyä virusten leviämisen estämiseksi. Ei ole edes harvinaista nykyään.
 
Itse tosiaan käyttäisin omaa konetta ja interfacea johon kytkisin nuo kaiuttimet käytön ajaksi.
 
..Pari yleistä huomiota; läppäreihin joissa on joko vanha PCMCIA tai tuoreempi express card -paikka, voi lisätä Firewire adapterin. Miksauskäytössä kun ei tarvi murehtia edes latenssista. Toisekseen, Thunderbolt ei ole mikään Applen yksinoikeus mutta muut PC valmistajat ei oikein ole sitä ottaneet käyttöön vaan suosivat USB3 -liitäntää.
 
Mysteria
18.03.2015 14:48:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: vaikkapa muistitikun kytkeminen koulun koneeseen on kiellettyä virusten leviämisen estämiseksi.
 
Tämä juurikin sattuu olemaan kiellettyä meillä, koululla meneekin melkoinen määrä muistitikkuja kun videoeditoinnissa, joka kohdassa pitää ottaa uusi tikku :D Siis aina kun tikku on käynyt muussa kun videoedittihuoneen koneessa.
 
Alan tosiaan kallistua tässä siihen, että menen kokeilemaan miksaamista oman interfacen kera. Kunhan saan sen samalle paikkakunnalle :D Kiitoksia vastauksista.
 
http://maihinnousu.net/a/2585
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti