Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Focusrite Scarlett 2i2 vs Focusrite Saffire 6 USB
1
FateWhispered
24.02.2015 19:56:13 (muokattu 24.02.2015 19:57:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/focusrite_scarlett_2i2.htm
 
http://www.thomann.de/fi/focusrite_saffire_6_usb.htm
 
Voisiko joku kertoa kokemuksia näistä äänikorteista ja niiden välisistä eroista? Mitä eroa noilla käytännössä on? Käytän äänikorttia enimmäkseen kitaran, basson äänittämiseen suoraan linjaan ja laulun äänittämiseen mikillä. Tähän asti käytössä ollut Lexiconin Alpha, joka on toiminut ihan ok, mutta raitojen ja efektien määrän lisääntyessä on alkanut aika paljon takkuamaan, ei pysty enää äänittää siedettävällä latenssilla. Kuinka suuri parannus nuo Focusriten kortit olisi tuohon Lexiconiin verrattuna?
 
Myös muista suunnilleen saman hintaluokan korteista otan kokemuksia mielellään vastaan.
 
Spedemix
24.02.2015 20:14:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänikortin vaihtohan ei juuri vaikuta latensseihin siinä tilanteessa kun CPU sanoo moido tehonpuutteen takia. Järkevämpää vastinetta rahalle olisi joko rendata niitä raitoja jotka on jo äänitetty tai sit panostaa johonkin proprietary -alustaan (=UAD Apollo, Avid HDX tai vaikka jo kylläkin auttamatta vanhentunut TC Electronics Powercore) jotka on lähtökohtaisesti suunniteltu low-latency -hommiin. Tai sitten ostaa tehokkaamman CPU:n.
 
miksauksia: http://soundcloud.com/spede-1
FateWhispered
24.02.2015 20:35:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spedemix: Äänikortin vaihtohan ei juuri vaikuta latensseihin siinä tilanteessa kun CPU sanoo moido tehonpuutteen takia. Järkevämpää vastinetta rahalle olisi joko rendata niitä raitoja jotka on jo äänitetty tai sit panostaa johonkin proprietary -alustaan (=UAD Apollo, Avid HDX tai vaikka jo kylläkin auttamatta vanhentunut TC Electronics Powercore) jotka on lähtökohtaisesti suunniteltu low-latency -hommiin. Tai sitten ostaa tehokkaamman CPU:n.
 
Ai perkale. Taisiis tuo mun ongelma on sellanen, että sinänsä pystyy pienellä latenssilla äänittämään, mutta jossain vaiheessa se alkaa vaan tökkimään ja kuuluu rätinää kun raitoja lisäilee. Välillä tota ongelmaa ei ole, vaikka olisi kuinka paljon raitoja ja efektejä, ja välillä taas rätisee jo parilla raidalla (ei muita ohjelmia taustalla, eikä mitään virransäästömodeja päällä). Mulla on alle puoli vuotta vanha kone (okei, ei mikään musiikkihommiin optimaalinen, 800e Asuksen läppäri), niin haluaisin mieluummin äänikortista diagnosoida tuon vian :(
 
Heguli
25.02.2015 16:04:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saffiressa on se yksi maaginen nappula enemmän, eli mixer-nappula on selkeä etu. Lisää plugarit vasta sitten kun olet äänittänyt kaikki raidat, tai hanki lisää prossutehoa.
 
mhelin
26.02.2015 10:17:24 (muokattu 26.02.2015 10:31:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nythän on tuo Thunderbolt-liityntä tullut Windows koneisiinkin (työasemien emolevyt ja läppärit), joten siltä suunnalta voisi myös löytyä pienempää latenssia. Esim. noi Focusrite Claretit näyttävät aika kivoilta:
http://global.focusrite.com/clarett-range
http://www.dv247.com/computer-hardw … thunderbolt-audio-interface--216615
 
"The Focusrite Clarett 2 Pre features the best Thunderbolt technology available to ensure a latency time of under 1ms and preamps that are based on those that are used in the classic Focusrite ISA ."
 
ISA:ssä käytetään muuntajia (Lundahl), Clarett ilmeisesti vain mallintaa muuntajien saundia.
 
http://global.focusrite.com/clarett-range#preamps
 
"Modern Preamps with Classic Heritage
 
The brand new Clarett preamps models the impedance and transformer resonance of our iconic Focusrite ISAs. This gives you the same exceptional clarity and signature sound at the touch of a button. In addition, new custom potentiometers deliver superior linear gain."
 
Lineaarinen gain? Mitä ihmettä, lineaarinen potikka vaiko kuitenkin logaritminen, ellei peräti antilogaritminen? Ei tuossa ole mitään järkeä, vahvistusta tai vaimennusta kuuluu säätää logaritmisesti lineaarisella asteikolla, tai lineaarisesti desibeliasteikolla, ei lineaarisesti lineaarisella vahvistuskertoimella.
 
Tuossa listaa Thunderbolt yhteensopivista laitteista:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Thunderbolt-compatible_devices
 
FateWhispered
01.03.2015 19:47:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heguli: Saffiressa on se yksi maaginen nappula enemmän, eli mixer-nappula on selkeä etu. Lisää plugarit vasta sitten kun olet äänittänyt kaikki raidat, tai hanki lisää prossutehoa.
 
Jostakin luin, että Saffire olis Usb 1.0 liitänällä, mutta onko tuo mun linkkaama sitten joku uudempi versio kun siinä aika selvästi lukee että usb 2.0?
 
Jazkaa
10.03.2015 20:50:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FateWhispered: Jostakin luin, että Saffire olis Usb 1.0 liitänällä, mutta onko tuo mun linkkaama sitten joku uudempi versio kun siinä aika selvästi lukee että usb 2.0?
 
Saffire 6:n jos nyt ostat kaupasta, niin kyllä se usbikakkosella pelittää.
 
Useimmilta naisilta saa kaksi kertaa. Ensin saa vongata ja sitten saa jäädä ilman.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti