Muusikoiden.net
24.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokemuksia Behringer Microamp Ha400 -kuulokevahvarista?
1
Japiiz
09.02.2015 17:56:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin jokin aika sitten tämmöisen Behringer Microamp Ha 400 -kuulokevahvistimen parilla kympillä http://www.thomann.de/fi/behringer_ha400.htm . Ostettuani vehkeen huomasin kotona että vain vasemmalta puolelta kuuluu ja oikea linja on täysin pimennossa eli sieltä ei kuulu sitten mitään. Palautin laitteen kauppaan jossa he totesivat että "joo rikki on, ota tosta uusi ja toimiva", myyjä antoi minulle toisen vastaavan hyllystä. Pääsin kotiin niin huomasin että sekin oli viallinen tapaus, täsmälleen samalla tavalla.
 
Palautin tämänkin samaan kauppaan jossa myyjä vei laitteen teknikolle sitä varten että hän testaa että voiko laitteessa olla mitään vikaa. "Kyllähän tässäkin on sama vika" -myyjä totesi hetken kuluttua ja pyysi postiosoitettani jotta hän voi lähettää minulle toimivan laitteen postissa sillä hyllystä kyseiset vahvarit olivat jo loppu.
 
Reilun viikon kuluttua postiini tuli uusi vahvari ja pakkauksen päälle oli laitettu pala teippiä jossa luki "ok". Kokeilin tuotetta ja niinkuin kaikkia aiemminkin testaamiani vahvareita, kokeilin eri lähteestä ja eri kuulokkeilla sekä eri piuhoilla kuunnella ja havaitsin että tässä on edelleen sama vika. Soitin liikkeeseen jossa myyjä pahoitteli ja sanoi että voit pitää kyseisen rikkinäisen vehkeen ja maahantuoja lähettää sinulle uuden laitteen piakkoin.
 
Reilun viikon kuluttua tuosta edellisestä tapahtumasta tuli maahantuojalta paketti jossa oli uusi vahvari. Testattuani sitä totesin kyseisen vehkeen olevan samalla tavoin viallinen kuten muutkin, eli vasemmalta puolelta kuuluu normaalia kovempaa ja oikeasta kuulokkeesta ei kuulu mitään. Testasin siis jälleen eri kuulokkeita ja eri lähteestä sekä eri piuhoilla vahvaria, ei toiminut.
 
Soitin tänään 9.2.15 liikkeeseen jossa asiaa voivoteltiin ja pyydettiin lähettämään maahantuojan lähettämä laite postissa heille. Aion viedä sen parin viikon sisällä itse paikanpäälle ja saa nähdä mitä käy.
 
Minkälaisia kokemuksia muilla on tästä, tai onko mitään ehdotuksia miten tässä pitäisi toimia. Kyseessä on jo mielestäni aivan uskomaton farssi. Maahantuoja lähetti minulle hyvitykseksi heidän mainos-t-paidan.
 
Danko
09.02.2015 18:16:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=115019
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
Viocress
09.02.2015 18:21:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hittolainen. Juurikin ostin tuon vehkeen ja oli käytössäkin, mutta monokuuntelulla. Ei siis voi sanoa olisiko vastaavaa ongelmaa ollut stereomatskussa.
Kai olet joka kerta testannut stereopiuhoilla?
 
kausalgia.bandcamp.com
Japiiz
10.02.2015 06:53:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetta tarkemmin tutkittuani havaitsin löysyyttä input -liitännässä ja tämä saattaa vaikuttaa tuohon kuuluvuuteen sillä kun piuhan työntää paikalleen niin havaitsin että oikean puolen soundi erottuu kun piuhaa pyörittelee paikallaan. Tätä en ollut ennemmin havainnut ja kahdessa ensimmäisessä laitteessa oli todennäköisesti jotain muuta vikaa koska niitä testattiin liikkeessä ja todettiin myös viallisiksi.
 
Että se siitä. Harvemmin tämmöisiä vikoja näissä kuitenkin loppupeleissä varmaan on.
 
basisti1971
10.02.2015 08:52:12 (muokattu 10.02.2015 10:03:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Japiiz: Minkälaisia kokemuksia muilla on tästä, tai onko mitään ehdotuksia miten tässä pitäisi toimia. Kyseessä on jo mielestäni aivan uskomaton farssi.
 
Usko tai älä, maahantuojaa hatuttaa varmasti vielä enemmän.
Behrinkelin maine ei ole kaksinen vaikka laitteet ainakin oman kokemuksen mukaan kestää ihan yhtä hyvin kuin kalliimmatkin, "bad batch" laitteet joita kerta toisensa jälkeen lähetetään samalle asiakkaalle eivät auta asiaa tippaakaan.
 
Jos homma sattuisi omalle kohdalle, purkaisin itselle jääneen vikapään laitteen ja diagnosoisin vian komponenttiin joka ongelman aiheuttaa.
Jos homma ei DIY hengessä onnistu, lähettäisin/veisin veloituksetta jollekulle joka homman haluaisi tutkia.
 

 
Danko: https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=115019
 
Totta, tahot jotka tekevät hommaa ammatikseen ja/tai kuuntelevat silmillään eivätkä halua syystä tai toisesta muistaa aikaa jolloin pienellä budjetilla vielä Behkujakin kehnommin laittein aloittelivat, eivät Altojen ja Behkujen yms. kanssa köyhäilyä kykene sulattamaan.
 
Näin on aina ollut ja tulee aina olemaan.
Riippumatta alasta ja harrastuksesta.
Joka alalta kun löytyy halpikset ja PRO't.
 
Luojan kiitos kukaan ei edes piruuttaan ehdota laitteiden tekemistä itse, se se vasta karmein köyhäilyrikos ihmiskuntaa kohtaan olisi se.
 

 
Japiiz: Laitetta tarkemmin tutkittuani havaitsin löysyyttä input -liitännässä ja tämä saattaa vaikuttaa tuohon kuuluvuuteen sillä kun piuhan työntää paikalleen niin havaitsin että oikean puolen soundi erottuu kun piuhaa pyörittelee paikallaan. Tätä en ollut ennemmin havainnut ja kahdessa ensimmäisessä laitteessa oli todennäköisesti jotain muuta vikaa koska niitä testattiin liikkeessä ja todettiin myös viallisiksi.
 
Että se siitä. Harvemmin tämmöisiä vikoja näissä kuitenkin loppupeleissä varmaan on.

 
Juuri tuollainen "bad batch" (jos kyse on sellaisesta) vika on yleisin tällaisissa tapauksissa, tutkisin/mittaisin ensin tuon input jakin toiminnan ja juotospisteet.
Parhaassa tapauksessa (/todennäköisimmin) tippa tinaa, hyppylanka tai uusi jakki herättää värkin taas henkiin.
 
Ei ole tavatonta että viallista komponenttia kulkeutuu kaikesta huolimatta ladontaan, eikä halpislinjan QC välttämättä testaa linjalta ulos syöksyvää tavaraa lainkaan.
Kuluttaja hoitaa QC:n, näin tulee homma halvemmaksi.
 
T:Samuli
 
anapena
10.02.2015 20:38:43 (muokattu 11.02.2015 12:52:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viocress: Kai olet joka kerta testannut stereopiuhoilla?
 
Niin kuin jäsen Viocress jo yritti kysyä, niin oletko käyttänyt stereopiuhaa? Itselläni on tämä samainen purnu ollut siitä asti kun niitä on aikanaan tullut myyntiin, ja on toiminut 2kympin laitteeksi hienosti.
Kokeilin äsken sitä ihan tavallisella monopiuhalla inputtiin, ja eihän sieltä kuulu kuin vasemmasta luurista, eikä pidäkään. Eli jos kytket tämän vaikka jostain äänikortin tai mikserin kuulokeulostulosta lähtien trs-plugia/balansoitua/symmetristä liitintä ja piuhaa käyttämällä, niin homma toimii oikein. Toinen vaihtoehto on käyttää leftrightplugilähtöä ja inserttipiuhaa.
Työ ette oo lukenu manuaalia ajatuksella;) Eikä tällä kertaa myyjäkään.
Ne on sitten hienommat vehkeet joissa voi napilla valita mono/stereo jne.
 
Edit. Okei, tässä kohtaa on hieman harhaanjohtavaa puhua balansoiduista jutuista, kun itse signaali tässä tapauksessa ei sitä ole...
 
Istu ja pala!
Mr. Crowley
10.02.2015 22:18:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kans tuollainen toiminut jo ainakin pari vuotta. Tosin vain satunnaisesti käyttänyt äänityksissä, mutta ainakin pari kuukautta sitten vielä käynnistyi. Ja totta munassa stereopiuha siihen kiinni, jos ei ole ollut.
 
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
jape2
10.02.2015 22:31:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla kans pelannut hyvin.
 
Soettakkee humppoooooooo!
anapena
12.02.2015 14:13:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenhän tää homma on edennyt?
 
Istu ja pala!
Japiiz
12.02.2015 17:51:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Homma eteni sillä lailla, että sain vahvarin toimimaan kun kiristin input liitännän paikoilleen. Soitin liikkeeseen ja kerroin asiasta. He sanoivat että vastaavaa vikaa ei ollut niissä edellisissä vahvareissa mitä mitä palautin vaan niissä oli jokin muu vika. Olen ihan tyytyväinen kun vahvari toimii nyt eikä tartte enää jankata tätä asiaa. Niin ja kyllä tietenkin olen käyttänyt stereopiuhaa kokoajan, useitakin erilaisia stereopiuhoja, sillä halusin saada äänen kuulumaan molemmilta puolilta. Siksi en käyttänyt monopiuhaa.
 
tmuikku
13.02.2015 07:56:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan rahansa arvoinen peli. Paska saundi siinä on, mutta 7,5e per vahvistin ja mahtuu taskuun ni paskanko väliä? Nelisen vuotta toiminut ok
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti