Muusikoiden.net
19.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studion rakentelu
1 2
Petteri81
12.11.2014 10:16:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin vähän kysellä vinkkejä täältä rakennusprojektiin, ettei tule tehtyä tyhmyyksiä kovin paljon. Eli kyseessä on autotallin yhteydessä oleva varasto, josta olisi tarkoitus muokata tarkkailutila sekä pieni laulukoppi. Ikkunan ajattelin varuilta laittaa myös autotallin puolella, jos joskus vaikka silläkin puolella haluaa äänityksiä tehdä. Tiedän, että tila on liian pieni, mutta se nyt on ainut mahdollinen tässä kohtaa, joten siitä täytyisi ottaa irti kaikki mitä kohtuudella irtiotettavissa on. Takana oleva seinä (jossa ovi) on rakentamatta, mutta muut seinät on olemassa olevia. Kattoa on mahdollista vähän muotoilla, mikäli siitä hyötyä saa. Lähinnä mielenpäällä on kysymyksinä, että onkohan tuo epäsymmetrinen takaseinä tuhoon tuomittu ajatus? Tilojen ahtauden takia sen mielellään suunnilleen noin tekisi. Onkohan monitorien takana oleva seinä syytä pyrkiä vaimentamaan ihan täysin vai pitäisikö jättää vähän heijastavaa pintaa? Matalat taajuudet ajattelin päästää menemään välikatolle.
 
Suunnitelmia (huonekalut vaan viskelty kuvaan):
http://aijaa.com/37yxA4
http://aijaa.com/ArnxuK
http://aijaa.com/TZEBpM (laulukoppi)
 
AcLAc
12.11.2014 13:01:58 (muokattu 12.11.2014 13:02:12)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitat ja materiaalit vaikuttaa kokonaisuuteen, mutta näillä tiedoilla... vino peräseinä ei ole huono idea, mutta itse tekisin siitä osittain vaimentavan, eli rimoitus ja villaa sen alle. Laulukoppi on käsittääkseni siellä takana ja hyötyisi samalla tuosta demppaamisesta. Laulukoppi onkin vähän tukevammin dempattu, eikö ja osaltaan imisi myös kuuntelun peräheijastukset? Etuseinän monitorien välissä tässä tapauksessa ei tarvitsisi imeä kaikkea, mutta kattoon osittain vaimentava viiste voisi olla perusteltua. Ja tosiaan... bassot vaimenee välikattoon hienosti, mikäli rakenteet sen sallii.
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
Petteri81
12.11.2014 13:23:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitat tosiaan jäi mainitsematta. Leveys 2.7m, pituus (oveen) 4.8m, Korkeus 2.5m, mutta saa ainakin osaltaan korotettua (esimerkiksi vinokatto). Tosin kattotuolit jää näkyviin, mutta eipä se haittaa.
 
Petteri81
12.11.2014 19:37:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia noista aiemminsta vinkeistä.
Laitetaan nyt vielä vähän materiaaleista. Eli olemassa olevat seinät on kipsilevyseiniä joiden takana villaa. Levyt voi helposti repiä mäkeen kun laiskana miehenä olen ne harvakseltaan kiinnittänyt ja kittaukset on tekemättä. Mietin, että olisikohan esimerkiksi sormipaneeli hyvä vaihtoehto ainakin joihinkin kohtiin seinässä? Kokonaan en paneelilla lähde vuoraamaan jo ihan pelkän hinnan takia, eli osaltaan kipsilevypinnaksi taitaa jäädä. Kattoon kyllä kaavailin jonkinlaista paneelia. Jonkinlainen tiilikasa lojuu pihan perällä ja mietinkin, että voisiko sitä hyödyntää? Jossain studioissa olen tiiliseiniä nähnyt. Tosin niistä ei koko seinäksi riitä. Ehkä menee turhaksi näpertelyksi?
 
Jonkun tällaisenkin voisi rakennella:
https://www.youtube.com/watch?v=oHTmNyo_0O0
 
villeh
12.11.2014 21:04:22 (muokattu 13.11.2014 10:02:31)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täs jotain pikaisesti. Seiniä en kyllä jättäisi levyttämättä ellet asu jossain todella korvessa, tulee ja menee äänet aika erilailla läpi ilman levyjä, laita vaikka jotain puulevyä tai verhouslautaa sisäpinnalle lisäksi tai tuplakipsi. Vino katto ei tuo onnea ellei ole symmetrinen tai kuuntelupisteestä pois kallistuva.
 
Etunurkkiin tekisin corner bass trapit lattiasta kattoon, mutta muista että teet sen kolmion itsestään seisovaksi kehikoksi ja ulkoseinistä 5 cm irti, muuten vetää sun ulkoseinät homeeseen, tämä sama myös muihin ansoihin jotka tulee ulkoseinille, pitää olla pieni ilmarako.
 
Kuuntelupisteen sivuille ja monitoreiden+kuuntelupisteen päälle 100mm parocin cossista esiheijaste ansat, katosta 10cm roikkumaan vähän vinoon. Muualle diffuusiota niin paljon kun jaksat rakennella, muista laskea aina vähimmäisetäisyys, ettei ne piere kuuntelupisteeseen. takaseinä tosiaan niin että myöskin absordoi.
 
www.upsidecrown.net www.hautaluoma.com
AcLAc
13.11.2014 00:02:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Petteri81: Eli olemassa olevat seinät on kipsilevyseiniä joiden takana villaa. Levyt voi helposti repiä mäkeen kun laiskana miehenä olen ne harvakseltaan kiinnittänyt ja kittaukset on tekemättä. Mietin, että olisikohan esimerkiksi sormipaneeli hyvä vaihtoehto ainakin joihinkin kohtiin seinässä? Kokonaan en paneelilla lähde vuoraamaan jo ihan pelkän hinnan takia, eli osaltaan kipsilevypinnaksi taitaa jäädä. Kattoon kyllä kaavailin jonkinlaista paneelia. Jonkinlainen tiilikasa lojuu pihan perällä ja mietinkin, että voisiko sitä hyödyntää? Jossain studioissa olen tiiliseiniä nähnyt. Tosin niistä ei koko seinäksi riitä.
 
Niin, eipä noita levyjä kannata pois ottaa, vaan mielummin lisätä vaan massaa, jotta yleinen äänieristys paranee. Harvakseltaan aseteltu paneli ja villaa alle on hyvää värkkiä ensiheijastusten tappamiseen, eikä sitä tosiaan tarttee kuuntelupisteen taakse sivuseinille laittaa... mielestäni. Tiilille en keksi muuta hyvää käyttöä, kun esim. monitorien tai jonkin asteisen peräräseinän lepopöydän jalustoiksi.
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
Petteri81
18.11.2014 08:13:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Projekti polkaistu käyntiin. Tiloja tyhjennetty ja rakennustavaraa tilattu parilla tonnilla. Jouluun mennessä pitäisi olla valmis. Saapahan nähdä miten käy.
Ulkoseiniin tulee 150mm villaa ja tuplakipsilevy. Kattosta tulee vino ja pintaan tulee mdf paneeli ja tietysti villaa päälle. Lattiaan tulee 30mm askeläänieriste (villa), jonka päälle 12mm vaneri. Vanerin päälle sitten laminaatti. Vanerin ja laminaatin väliin vielä ohut solumuovi. Laulukopin vaimennus on vielä vähän epäselvä. Pitäisikö jättää levyt pois seinistä ja laittaa ainoastaan joku kangas villan päälle? Ja riittääkö sekään vai pitäisikö kenties ostaa vaikka t-kaupasta vaikka tällaisia: http://www.thomann.de/fi/the_takustik_was7_absorber_8erset.htm
 
oksatboys
18.11.2014 10:32:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Petteri81:Laulukopin vaimennus on vielä vähän epäselvä. Pitäisikö jättää levyt pois seinistä ja laittaa ainoastaan joku kangas villan päälle? Ja riittääkö sekään vai pitäisikö kenties ostaa vaikka t-kaupasta vaikka tällaisia: http://www.thomann.de/fi/the_takustik_was7_absorber_8erset.htm
 
Riippuu siitä mitä haluat tehdä. Jos tarvitaan kopin ja tarkkaamon välille hyvä ääneneristys, niin silloin tarvitaan massaa (kipsiä) seiniin ja sellaiset rakenteet ettei ääni mene niistä läpi. Eli levyt ulko- ja sisäpuolella ei saa olla samassa rangassa kiinni tai ainakin rangan tulee olla joustava. Jos taas haluat että laulukopin sisällä kaikki ääni absorboituu, niin silloin sen seinät tulee olla villaa. Itte mä tekisin eka kopin ihan koppina, eli levyt seiniin ja sitten lisäisin päälle absorboivia ja diffusoivia levyjä silleen että soundaa kivalle.
 
Lisäksi kantsii miettiä koko laulukopin tarpeellisuutta. Jos on hyvä ja iso tarkkaamo jossa on hiljaista ja itse äänittää itseään niin sillä kopilla ei tee mitään. Toki esim. kitaravahvarin luukutukseen koppi ois kiva olla.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
Mikael
18.11.2014 11:05:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja etenkin jos se laulukoppi on pois tarkkamon neliöistä niin suosittelisin jättämään rakentamatta. Kitaran huudattamiseen on monet muutkin konstit, mut pienessä tarkkaamossa kaikki neliöt on tarpeen.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
Petteri81
18.11.2014 13:37:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Ja etenkin jos se laulukoppi on pois tarkkamon neliöistä niin suosittelisin jättämään rakentamatta. Kitaran huudattamiseen on monet muutkin konstit, mut pienessä tarkkaamossa kaikki neliöt on tarpeen.
 
Tarkemmin ajateltuna en ehkä tarvitse kiinteää laulukoppia vaan taidankin tehdä elementtejä joista saa aina tarvittaessa näppärästi kasattua kopin varsinaisen tarkkaamon ulkopuolelle. Vien piuhat kuitenkin valmiiksi seinän läpi ja laitan pienen tirkistelyikkunan. Niin me teemme. Juomme matkarahat ja kävelemme kotiin.
 
Petteri81
22.11.2014 21:36:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän tilannekuvaa. Jouluksi pitäisi homma saada valmiiksi. Villat tulee vasta tiistaina, joten se on vähän hidastanut projektin etenemistä.
 
http://aijaa.com/riwXJC
http://aijaa.com/U03xyO
http://aijaa.com/66qf6X
 
Petteri81
10.12.2014 21:55:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan taas vähän lisää tilanne kuvia. Viikonloppuna pitäis päästä kantamaan kamoja sisään. Jännittää ihan kuinka suuri pettymys tulee, kun ensi äänet tärähtää liikkeelle. On nyt joka tapauksessa joku paikka missä toteuttaa itseään.
 
http://aijaa.com/MdZYw7
Bassot pääsee lepäilemään kankaan takana olevaan villakasaan.
 
http://aijaa.com/8kMuOP
http://aijaa.com/WG1uG5
http://aijaa.com/KPLiMC
 
-Q-
11.12.2014 10:30:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienolta näyttää, hyvä tulee :-)
Kommentteja ei näy mutta monia varmasti kiinnostaa lopputulos, kiitos kuvista.
 
Antti1
11.12.2014 10:53:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Hienolta näyttää, hyvä tulee :-)
Kommentteja ei näy mutta monia varmasti kiinnostaa lopputulos, kiitos kuvista.

 
Täysin samat sanat täältä. Ei vaan oo oikein osannut sanoa mitään tähän aiheeseen. Tyydyn toteamaan, että olisipa itsellänikin vastaavanlainen tila käytettävissä.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
Petteri81
11.12.2014 11:06:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enää ei puutu kuin äänittämisen jalo taito. Mistähän sen saisi rakennettua? :D
 
hallu
11.12.2014 11:09:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Petteri81: Enää ei puutu kuin äänittämisen jalo taito. Mistähän sen saisi rakennettua? :D
 
Perehtymällä ja harjoittelemalla. Sen on muutkin oppineet ja sen opit sinäkin:-).
 
Olisipa jo kevät
Muovinen
11.12.2014 13:44:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvältä näyttää tilat ja varmasti se äänittämisen taitokin sieltä tulee pikkuhiljaa, kun on tarpeeksi toistoja alla ;) Itellä vastaavanlainen rakennusprojekti tulossa lähitulevaisuudessa, joten kiitos näistä kuvista.
Petteri81
14.12.2014 21:37:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt alkais olemaan valmista. Vielä vähän kamojen kantoa ja ei kun rokkaamaan.
http://aijaa.com/HQxj4l
http://aijaa.com/SNyvDB
 
Stöde
15.12.2014 23:22:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hey,
näyttää upealta. Tattis kuvista!
 
Onnittelut!
 
AnteroJokinen
20.12.2014 02:02:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosi siisti koppi! Itsellenikin haluan tuollasen joskus.
 
http://www.twitter.com/antero_jokinen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti