Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "olohuonestudiossa" pieni ongelma..
1
MindTravel
16.09.2014 20:11:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Innostus musan vääntämiseen olisi taas palaamassa mutta yksi asia ei ota oikein ratketakseen. Minulla on pieni USB mikseri liitettynä tietokoneeseen, enkä onnistu nauhoittamaan yksittäistä raitaa ilman että ohjelma nauhoittaisi kaikki edelliset raidat samaan syssyyn, tai ylipäänsä kaikki äänet mitä koneen kautta sattuu sillä hetkellä kulkemaan. Haluan tottakai kuulla rummut tai metronomin soittaessani uutta kitararaitaa, joten muiden raitojen hiljentäminen ei juuri onnistu.
 
Tieto usb portissa kulkee toki molempiin suuntiin, niin olisi tarkoituskin sillä ääni kulkee myös mikserin kautta kaijuttimiin. Mutta juuri tästä syystä tuo kierto ilmeisesti johtuu, miten tuollaisen voisi estää? Mitään asetuksia en ole löytänyt millä asian saisi korjattua.
 
Käyttiksenä Win 8.1, mikserinä Montarbo 12fx pro ja ohjelmana tällä hetkellä Audacity.
 
En tajua voisiko muka kytkennöissä yksinkertaisuudessaan olla vikaa, soittimet ja kaijuttimet on liitetty mikseriin ja mikseri koneeseen. Kaikki toimii täydellisesti, paitsi etten onnistu nauhoittamaan mitään ilman että samalle raidalle tallentuisi stereo mix tyyliin kaikki muukin ääni. Mikrofoneja ei minulla ole olemassakaan joten niitä en voi syyttää.
 
Ehkä vika on vain minussa :) mutta vielä en ole keksinut ratkaisua joten auttakaa jos tiedätte. Kiitos.
 
samantien
16.09.2014 20:59:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.youtube.com/watch?v=mjQ_qS-LaoU
 
Ettei vaan olis Windowsin ääniasetukset pielessä?
 
No eipä tässä... Mitäs ite?
hahuusko
16.09.2014 21:20:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseisen mikserin ohjekirjassa sanottiin USB port -kohdassa "overdub application is not allowed", eli vika olisi mikserissä. Erillinen äänikortti on ratkaisu.
 
Kalmo
17.09.2014 13:47:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hahuusko: Kyseisen mikserin ohjekirjassa sanottiin USB port -kohdassa "overdub application is not allowed", eli vika olisi mikserissä. Erillinen äänikortti on ratkaisu.
 
Ja jos uudessa äänikortissa on kylliksi sisäänmenoja, ei mikseriä enää tarvitse, ellet sitten halua käyttää sitä joko ulkoisena efektiboksina tai liverumpujen esimikserinä.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
MindTravel
21.09.2014 20:59:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep se on kyllä totta, taisi olla hiukan turha ostos. Mutta kyllä se jotenkin käyttöön saadaan hyvä efektivalikoima siinä ainakin tosiaan on. Kyselen vielä liikkeestä että onko tuo normaalia käyttäytymistä, mutta jos on ni ei muuta kuin äänikorttia sitten.. Tuskin olisi tullut itselleni mieleenkään kun ei varsinaista ohjekirjaa ollut mukanakaan paketissa, joten kiitos siitä, toivottavasti rupiaa äänikortilla toimimiaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti