Muusikoiden.net
23.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: monoäänen muuntaminen keinotekoisesti "stereoksi"
1
dantone
24.08.2014 05:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänitin iphonella keikan puhelimeeni ja ajattelin sitä vähän jälkikäteen masteroida siedettävän kuuloiseksi, niin tuli mieleen miten sitä saisi levitettyä vähän leveämmälle tuota soundia? Autossa kun pääasiassa noita kuuntelen niin tuntuu nyt tulevan ääni jostain koelaudan sisältä keskeltä. :( pitäis vähän saada leveämmäksi. Mihitenköhän mahtaa onnistua? Onko jotain ihme plugaria tuollaiselle olemassa?
 
mietin jos ne kopioisi äänitysohjelmalla kahdeksi eri raidaksi ja panoroisi ne laitoihin ja viivyttäisi toista jotain 5ms, niin mitenköhän toimii?
 
Hyviä neuvoja otetaan vastaan kiitos.
 
AcLAc
24.08.2014 11:55:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dantone:
 
mietin jos ne kopioisi äänitysohjelmalla kahdeksi eri raidaksi ja panoroisi ne laitoihin ja viivyttäisi toista jotain 5ms, niin mitenköhän toimii?
 

 
Kyllä tuo toimii, mutta olisiko kannattavaa samalla kokeilla niin, että jättäisit alapään keskelle ja levittäisit yläpään laitoihin niin, että toista kanavaa aikaistaisit ja toista viivästäisit hitusen? Viive ja jakotaajuus selvinnee kokeilemalla.
 
Tosin... onpa varmaan hyviä valmiita plugareitakin olemassa, mutta itselläni ei ole kokemusta moisista.
 
Minä kuljen, Herra ohjaa!
Antti1
24.08.2014 12:43:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä kaikki keinotekoinen stereo kuulostaa tuollaisissa tapauksissa huonolta. Äänestä riippuen joku ADT, Eventide MicroPitchShift tai em. viivekikkailu voi toimia miksauksen joukossa, mutta koko miksausta ei imo saa mitenkään monosta stereoksi hyvän kuuloisena.
 
"NYT ÄMMÄ KELLOT LYÖ!" Hevimusaa vuodelta 2014
saastara
24.08.2014 14:05:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dantone: Äänitin iphonella keikan puhelimeeni ja ajattelin sitä vähän jälkikäteen masteroida siedettävän kuuloiseksi, niin tuli mieleen miten sitä saisi levitettyä vähän leveämmälle tuota soundia? Autossa kun pääasiassa noita kuuntelen niin tuntuu nyt tulevan ääni jostain koelaudan sisältä keskeltä. :( pitäis vähän saada leveämmäksi. Mihitenköhän mahtaa onnistua? Onko jotain ihme plugaria tuollaiselle olemassa?
 
mietin jos ne kopioisi äänitysohjelmalla kahdeksi eri raidaksi ja panoroisi ne laitoihin ja viivyttäisi toista jotain 5ms, niin mitenköhän toimii?
 
Hyviä neuvoja otetaan vastaan kiitos.

 
Kannattaa varoa, ettei aja ojaan jos tuommoisen kikan aikoo koko mixiin laittaa.
 
"I've suffered for my music. Now it's your turn"
jannu
24.08.2014 16:48:26 (muokattu 24.08.2014 19:55:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onneks ollaan taas kaiken mahdollisen peruuttamattoman äärellä ja lopputuloksena on mitä suurimmallla todennäköisyydellä maailmanloppu...
 
Pelottaaks teitä, jätkät, kävellä päin punaisia?
 
EDIT: Laitetaan myhiö, ettei tuu niin totinen tunnelma: :)
 
"You can't really be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Saatanan Kojootti
dewil
24.08.2014 20:36:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pane siihen joku leveä tila, niin saat vähän dimensiota.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Mikael
24.08.2014 22:10:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.waves.com/plugins/ps22-stereo-maker
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
kiiski
24.08.2014 22:18:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Onneks ollaan taas kaiken mahdollisen peruuttamattoman äärellä ja lopputuloksena on mitä suurimmallla todennäköisyydellä maailmanloppu...
 
No juu, mutta aloitusviestistä saa sellaisen kuvan, että näitä äänityksiä tehdään useamminkin ja haetaan pysyväisratkaisua. Se on stereona äänittäminen eikä joku taikavimpain.
 
:)
 
Juu! :)
 
Danko
24.08.2014 23:10:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: http://www.waves.com/plugins/ps22-stereo-maker
 
Tätä suosittelen ehkä viimeisenä.
 
Viive- ja vaihelevitykset toimii joskus yksittäisillä raidoilla, mut koko materiaaliin just joku kaikutyyppinen lähestymistapa on tuottanut parhaan lopputuloksen. Tuovisen Tipi suositteli joskus myös kokeilemaan ajaa monomateriaali monitorista ja mikittää stereotila.
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
dantone
25.08.2014 00:33:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiiski: No juu, mutta aloitusviestistä saa sellaisen kuvan, että näitä äänityksiä tehdään useamminkin ja haetaan pysyväisratkaisua. Se on stereona äänittäminen eikä joku taikavimpain.
 

 
Juu! :)

 
Kyse on tällä kertaa yhdestä keikasta, ja kahdesta setistä, eli kaksi äänitystä. Tarkoitus oli lainata kaverilta zoomia missä olis stereo pari päällä, mutta kaiken hässäkän vuoksi vuoksi se jäi saamatta, ja hätäpäissäni laitoin vaan iphonen äänittämään keikan. On edes jotain materiaalia analysoida mitä tule tehtyä.
 
Kivasti meni pari päivää tutkiessa miten ihmeessä saa puoltuntisen sanelun iphonesta pc:n työpöydälle wav muotoon. Ei ole ihan parin klikkauksen takana. Nyt tietokoneen äänitysohjelmalla käsitellyt sitä, ja omasta mielestä huomattavaa parannusta on tullut jo pelkästään parilla EQ:lla käsittely. Vielä kun vähän levennystä saisi niin riittäisi ihan hyvin. Kokeilin tilan lisäämistä siihen mutta se vie heti terävyyttä dynamiikasta pois jo ennenkuin tilan leveyden tuntu alkaa vaikuttaa.
 
Huomasin juuri että torilla on myynnissä roden stereopari mikrofoni iPhoneen joka voisi jatkossa olla aika hyvä ratkaisu. Laitteestahan tulee tällöin "zoomin" korvaaja eikös?
 
Tää ei nyt ole elämästä ja kuolemasta kiinni, kunhan kyselen näin ylipäätänsä että miten tuollaista hätäpaska äänitystä voisi käsitellä jotta siitä saisi mahd. siedettävän. :)
 
Henri Henri Olavi
25.08.2014 10:16:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Tuovisen Tipi suositteli joskus myös kokeilemaan ajaa monomateriaali monitorista ja mikittää stereotila.
 
Tipillä on hyviä neuvoja ja tätä olen itsekin aivan onnistuneesti kokeillut.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
Tee
27.08.2014 16:29:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewil: Pane siihen joku leveä tila, niin saat vähän dimensiota.
 
Mietin että voisiko vähän päinvastaista hakien laittaa jonku kaiun josta tulis vaan early reflectionit jolloin se vähän leviäis mutta ei tulis sitä häntää sinne sotkemaan. En pääse nyt testaamaan mutta voisi koittaa.
 
Pulu ja patsas.
PurpleCandle
04.09.2014 02:48:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tee: Mietin että voisiko vähän päinvastaista hakien laittaa jonku kaiun josta tulis vaan early reflectionit jolloin se vähän leviäis mutta ei tulis sitä häntää sinne sotkemaan. En pääse nyt testaamaan mutta voisi koittaa.
 
Minäkin laittaisin jotain parallelia. Kaikua tai jotain säröä tai molempia monoäänityksen päälle ja sitä sitten voi vaikka leventää jollain plugarilla.
 
Breathing Black Metal since 1997
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti