Muusikoiden.net
22.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: AD muuntimet
1
washburn
27.06.2014 19:34:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs muuntimia teillä on käytössä? Itse oon tähän asti mennyt enemmän tai vähemmän perusmuuntimilla (MOTU). Meille on rakenteilla uusi studio ja tekisi nyt mieli satsata tähänkin osa-alueeseen. Hankalaa tässä on tietysti se, että useiden merkkien välistä AB vertailua on aika vaikea järjestää. Asia kyllä kiinnostaisi kovasti, jos jollakin löytyy hyvä kattaus erilaisia muuntimia, niin saako tulla pistäytymään? :)
 
Live long and Prosper
samic
28.06.2014 08:12:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Mitäs muuntimia teillä on käytössä? Itse oon tähän asti mennyt enemmän tai vähemmän perusmuuntimilla (MOTU). Meille on rakenteilla uusi studio ja tekisi nyt mieli satsata tähänkin osa-alueeseen. Hankalaa tässä on tietysti se, että useiden merkkien välistä AB vertailua on aika vaikea järjestää. Asia kyllä kiinnostaisi kovasti, jos jollakin löytyy hyvä kattaus erilaisia muuntimia, niin saako tulla pistäytymään? :)
 
Apogee rosetta 200 (2ch) + SSL madi (24ch)
 
Mikael
28.06.2014 12:05:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon päätynyt RME:n ADI-sarjan muuntimiin. Fireface 800, Babyface ja ADI-8 DS. Tosin löytyy vielä DIG002 ja Swissonic AD24 matkasettinä ja täytyy myöntää etten mä mitään merkittävää eroa noiden välillä kuule vaikka monien mielestä esim. 002 on auttamattoman paska. Omissa hommissa kaikki muu vaikuttaa niin paljon enemmän kuin muunitimet, että ainakaan vielä en oo kokenut mitään himoa kalliimpiin hi-end -muunnoksiin, koska muualla signaaliketjussa on vielä paljon enemmän saavutettavaa sillä rahalla mitä noihin saisi uppoamaan. RME valiintui itelle varmatoimisuuden ja hyvän maineen nimenomaan softapuolella ja supportin osalta. Softat päivittyy vielä pitkään laitteen valmistuksen lakattua, latenssit on tarvittaessa erittäin pienet ja synkkahommat toimii kuin junan vessa. Lisäksi RME:n TotalMix-systeemi on erittäin käyttökelpoinen ja hyvä asia.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
Henri Henri Olavi
29.06.2014 01:44:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael:Softat päivittyy vielä pitkään laitteen valmistuksen lakattua, latenssit on tarvittaessa erittäin pienet ja synkkahommat toimii kuin junan vessa. Lisäksi RME:n TotalMix-systeemi on erittäin käyttökelpoinen ja hyvä asia.
 
Amen. ja liikaa tyhjää.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
washburn
30.06.2014 16:27:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael:koska muualla signaaliketjussa on vielä paljon enemmän saavutettavaa sillä rahalla mitä noihin saisi uppoamaan.
 
Mitä aattelisit, että on tärkeämpää päivitettävää setupissasi? En epäile, ihan mielenkiinnolla vaan kyselen. :)
 
Live long and Prosper
saastara
30.06.2014 21:55:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Mitä aattelisit, että on tärkeämpää päivitettävää setupissasi? En epäile, ihan mielenkiinnolla vaan kyselen. :)
 
Liittymättä varsinaisesti Mikaelin kalustoon, mutta ajatusleikkinä, jos huoneakustiikka ja monitorointi ei ole kunnolla reilassa, millä sitä arvailee niitä muuntimien nyanssieroja? Ja jos mikit, etuset ymv taltiointivälineet ei ole hyvää laatua, mitä väliä sillä loistavalla AD:llä on kun huippuäänenlaatu on jo hävitty ?
 
"I've suffered for my music. Now it's your turn"
Mikael
30.06.2014 23:07:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Mitä aattelisit, että on tärkeämpää päivitettävää setupissasi? En epäile, ihan mielenkiinnolla vaan kyselen. :)
 
Enemmän hyviä mikkejä/etusia/kompuroita/eq:ta vaik. Onhan siellä jo pari hyvääkin kanavaa, mut useammasta ja erilaisista uskoisin olevan enemmän iloa kuin ehkä inasen paremmista muuntimista.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
Sotahippi
30.06.2014 23:51:36 (muokattu 01.07.2014 00:01:43)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältä löytyy RME UFX. Toimii ja kuulostaa paljon paremmalta kuin edeltäjä Tascam FW-1082. Eli kun äänen laatu ei häiritse, ollaan oikealla tiellä.
Tästä liittyen aiheeseenkin pieni sivukysymys:
 
UFX:n omat 8 A/D D/A:ta riittävät etusille ja muille. Mitäs jos haluaa summata vaikka mikserillä (16ch), ja liittää noihin ADATteihin sitä varten lisäkanavia. Onko oikeasti väliä muuntimen laadulla vai "paraneeko" muuntimien laatu laadukkaalla kellotuksella, niinkuin nyt vaikka UFX:n ADATin kautta? Eli onko muuntimen laatu kiinni lähinnä kellosta vai onko muitakin muuttujia?
 
Olen harkinnut Ferrofishin A16 AE:ta tuoksi kanavalaajennukseksi, lähinnä koska siinä on tuo 16 I/O yhdessä räkkiunitissa. Muuten varmaan kävisi Behringerin ADA8200.
 
Oliko tässä kyse pelkistä A/D-muuntimista? Ainakaan minulla tuossa Tascamissa ongelma ei ollut äänitetty materiaali vaan se stereo-ulostulo, kun piti soundeja arvioida. Kiersinkin sitä sitten käyttämällä Cambridge Audion DacMagicia digiulostulon perässä.
 
Todellisuudessa ei ole ristiriitoja.
washburn
01.07.2014 15:07:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saastara: Liittymättä varsinaisesti Mikaelin kalustoon, mutta ajatusleikkinä, jos huoneakustiikka ja monitorointi ei ole kunnolla reilassa, millä sitä arvailee niitä muuntimien nyanssieroja? Ja jos mikit, etuset ymv taltiointivälineet ei ole hyvää laatua, mitä väliä sillä loistavalla AD:llä on kun huippuäänenlaatu on jo hävitty ?
 
No nämä lähtökohdat nyt tietysti on otettu huomioon. Meinasin tuohon edelliseen postaukseen eritelläkin näitä, mutta ajattelin, että asia lienee aika selvä, koska tässä nyt tosiaan puhutaan muuntimien laatueroista, eli todella pienistä nyansseista, mutta ilmeisen merkittävistä kuitenkin.
 
Live long and Prosper
washburn
01.07.2014 15:11:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Enemmän hyviä mikkejä/etusia/kompuroita/eq:ta vaik. Onhan siellä jo pari hyvääkin kanavaa, mut useammasta ja erilaisista uskoisin olevan enemmän iloa kuin ehkä inasen paremmista muuntimista.
 
Jep, eli ihan perusjuttuja. Mutta, jos nyt ajatellaan, että äänitetään vaikka vain laulua ja löytyy vaikka se U87 tai joku muu hyvä mikki ja laadukas diskreettietunen esimerkiksi ja laulajassa ei ole vikaa. Tässä tilanteessahan se AD muunnos on aika kriittinen kohta äänitteen teknisen laadun kannalta, tai toisinsanoen heikompilaatuinen munnin voi osoittautua erittäin hyvän teknisen laadun esteeksi. Vai voiko? Pitäs päästä testaamaan.
 
Live long and Prosper
varakeef
01.07.2014 19:14:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Jep, eli ihan perusjuttuja. Mutta, jos nyt ajatellaan, että äänitetään vaikka vain laulua ja löytyy vaikka se U87 tai joku muu hyvä mikki ja laadukas diskreettietunen esimerkiksi ja laulajassa ei ole vikaa. Tässä tilanteessahan se AD muunnos on aika kriittinen kohta äänitteen teknisen laadun kannalta, tai toisinsanoen heikompilaatuinen munnin voi osoittautua erittäin hyvän teknisen laadun esteeksi. Vai voiko? Pitäs päästä testaamaan.
 
No ei taida voida. Koska tuossa skenaariossa todennäköisesti kyse ei liene kuitenkaan heikkolaatuinen muunnin, vaan ehkä jotain übermuunninta hivenen heikompi esitys.
 
Erittäin hyvän kriteerit lienee siis jo ylitetty.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
washburn
01.07.2014 20:22:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi olla, mutta olisi äärimmäisen kiintoisaa testata. Edellämainitut kriteerit itseltäkin täyttyy, pitänee kysyä joltain maahantuojalta kasa muuntimia testiin. Jos jotain muuta tällainen testi kiinnostaa, niin saa ilmoittautua.
 
Live long and Prosper
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti