Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Muusikko: hanki omat kuulokkeet.
1
Mikael
25.06.2014 21:43:53 (muokattu 26.06.2014 15:42:48)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monesti törmää studiossa tilanteeseen, jossa soittaja tai laulaja arpoo itselleen studion kuulokevalikoimasta itselleen sopivimpia kuulokkeita ja liian usein vieläpä siinä oikein onnistumatta. Mä suosittelen vilpittömästi, kaikkia vähänkään studiohommia tekeviä muusikoita panostamaan omien kuulokkeiden hankintaan. Kuulokkeisiin panostaminen maksaa itsensä nopeasti takaisin mukavana, tuttuna ja luotettavana kuunteluympäristönä studiossa. Kun on omat hyvät kuulokkeet joiden tuntuma ja soundi on tuttu, sopeutuminen tilanteisiin studiossa sujuu huomattavasti jouhevammin.
 
Kuulokkeet on tosi henkilökohtainen työkalu ja eri ihmisille sopivat eri kuulokkeet. Kannattaa käyttää vähän vaivaa ja testata eri kuulokkeita löytääkseen itselleen ergonomisesti ja soundillisesti hyvin sopivat luurit. Etenkin laulajille tää olis erittäin suositeltavaa.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
L-studio
25.06.2014 23:14:07 (muokattu 28.06.2014 22:50:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael:Monesti törmää studiossa tilanteeseen, jossa soittaja tai laulaja arpoo itselleen studion kuulokevalikoimasta itselleen sopivimpia kuulokkeita ja liian usein vieläpä siinä oikein onnistumatta. Mä suosittelen vilpittömästi, kaikkia vähänkään studiohommia tekeviä muusikoita panostamaan omien kuulokkeiden hankintaan. Kuulokkeisiin panostaminen maksaa itsensä nopeasti takaisin mukavana, tuttuna ja luotettavana kuunteluympäristönä studiossa. Kun on omat hyvät kuulokkeet joiden tuntuma ja soundi on tuttu, sopeutuminen tilanteisiin studiossa sujuu huomattavasti jouhevammin.

Kuulokkeet on tosi henkilökohtainen työkalu ja eri ihmisille sopivat eri kuulokkeet. Kannattaa käyttää vähän vaivaa ja testata eri kuulokkeita löytääkseen itselleen ergonlmisesti ja soundillisesti hyvin sopivat luurit. Etenkin laulajille tää olis erittäin suositeltavaa.

 
Kannatan suuresti. Olen useasti sanonut että tuokaa ne omat tutut.
 
Mikäs sen kivempaa kun antaa vielä hiestä märät kuulottimet seuraavan session esim rumpalille. Rätinää ja rutinaa, pät-ki-ii-ii vielä kun johtoja ja liittimiä tampataan/poljetaan, ei näitä välttämättä huomaa tavaroita uuteen sessioon tarkistaessa. Sitten etsitään toiset ehjemmät kuuntelulle sopivammat.
Näin ei saisi olla.
 
Sama kun olisi studiossa se sama hammasharja-valikko kaikkien käytössä.
Hygieniaa peliin!
 
Elämässä ei ole muuta pakkoa kuin kissat.
johanssen
26.06.2014 00:18:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Monesti törmää studiossa tilanteeseen, jossa soittaja tai laulaja arpoo itselleen studion kuulokevalikoimasta itselleen sopivimpia kuulokkeita ja liian usein vieläpä siinä oikein onnistumatta. Mä suosittelen vilpittömästi, kaikkia vähänkään studiohommia tekeviä muusikoita panostamaan omien kuulokkeiden hankintaan. Kuulokkeisiin panostaminen maksaa itsensä nopeasti takaisin mukavana, tuttuna ja luotettavana kuunteluympäristönä studiossa. Kun on omat hyvät kuulokkeet joiden tuntuma ja soundi on tuttu, sopeutuminen tilanteisiin studiossa sujuu huomattavasti jouhevammin.
 
Kuulokkeet on tosi henkilökohtainen työkalu ja eri ihmisille sopivat eri kuulokkeet. Kannattaa käyttää vähän vaivaa ja testata eri kuulokkeita löytääkseen itselleen ergonlmisesti ja soundillisesti hyvin sopivat luurit. Etenkin laulajille tää olis erittäin suositeltavaa.

 
Tosi hyvä pointti. Itelle ei tulis mieleenkään lähtee vieraaseen tilaan ilman omia tuttuja luureja. Niihin on vaan niin tottunu ja on helppo huudella tarkkaamoon, mitä niihin ajetaan ja millä tasolla. Kuulee myös sen, onko oma pohjasoundi terveellä pohjalla. Plussa.
 
asialliset hommat hoietaan, muuten ollaan ku ellun kanat...
Mikael
26.06.2014 12:51:01 (muokattu 26.06.2014 12:52:29)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

johanssen: Niihin on vaan niin tottunu ja on helppo huudella tarkkaamoon, mitä niihin ajetaan ja millä tasolla. Kuulee myös sen, onko oma pohjasoundi terveellä pohjalla.
 
Tätä mä just meinasin. Vieraalla kuuntelulla säätö ja epävarmuus on selvästi suurempaa, kun musaa kuitenkin tehdään pääasiallisesti kuuloelinten välittämän informaation perusteella.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
oksatboys
27.06.2014 17:07:39 (muokattu 27.06.2014 17:08:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kunnon suljetut ovat myös hyvä varuste juna- ja bussimatkoille. Parin huntin luurit eivät siis ole mitenkään turha ostos vaikka studiosessioita ei joka viikko olisikaan.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
Drummer-K
28.06.2014 19:25:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästähän voisi tehdä ihan normin studiohommiin, säästäis studionki kuluja (tai sitten ei), kun ei tarvisi kymmeniä erilaisia kuulottimia ostaa studiolle. Ota plussa!
 
Humppaan taikka kuolen.
washburn
28.06.2014 19:33:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erittäin suositeltava idea. Kun tämä saataisiin vielä tiedoksi kaikille levyttäville muusikoille.
 
Live long and Prosper
studio
28.06.2014 20:01:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pysyis studiossakin kuulokkeet ehjänä kun niitä omia ei varmaankaan käsiteltis kuin vierasta sikaa.
 
Pauli Lappalainen
28.06.2014 20:27:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Livemaailmassa ulkomaanelävät ovat kovinkin tarkkoja kuulokkeiden kanssa.
Pelkäävät kaikenmaailman loiseläjiä ja korvakapisilsoja.
 
En kyllä itsekkään mielelläni käytä muiden kuulokkeita koska...
vähän samasta syystä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti