Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rummuille pohjasäädöt ja oma äänityshuone
1
Wolfwoods
25.06.2014 20:22:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Visio olisi etsiä mahdollisimman hyvä asettelu ja miksaus perus pop-rock kamalle rummuilla. Ajatus olisi viedä äänityskäyttöön tarkoitetut rummut omaan huoneeseensa, missä mikitykset olisivat aina piuhan kiinnilaittamista vaille valmiina. Tarkoitus olisi kokeilla ja etsiä parhaat sweetspotit mikeille juuri omaan makuun. Äänityshuoneeseen lisättäisiin eri mahdollisuuksia akustoinninsuhteen.
 
Tarkoitus olisi tehdä tämä homma kerran, jonka jälkeen jatkossa voisi vain lyödä äänityskamat ja piuhat kiinni. Dawissa olisi valmiit pohjasäädöt jolla saisi tällä kyseisellä asettelulla suoraan hyvän rumpuraidan. Tällä saisi sitten äänitettyä omille demoille nopeasti studiotason rummut pienellä säätelyllä. Näissä pohjasäädöissä olisi valmiit ketjut kaikille mikeille + erilaisia presettejä.
 
Oli vielä ajatuksena pyytää ammattitason kaveri auttamaan noiden "pohjasäätöjen" tekemisessä, jotta paketista saataisiin mahdollisimman paljon irti.
 
Miltäs tämmönen kuulostaa? Huonoja puolia?
 
Danko
25.06.2014 23:47:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan helpoin tapa saavuttaa geneeriset soundit olis trigata ne pannut. Mua ainakin ahdistaisi hirveästi vetää kaikki sessiot samojen presettien läpi, mut jos tässä ei ollut kyse demottelua kummemmasta niin sanoisin että go for it!
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
studio
26.06.2014 08:55:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eri rumpaleita, samat rummut ja samat säädöt, eri soundi. on rumpalista kiinni miltä kuullostaa.
 
htm
26.06.2014 10:46:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä toi varmaan demohommissa ainakin toimii. Mulla on yleensä koko ajan basari ja virveli mikitettynä + yksi overhead, jotta ei aina tartte lähtee säätämään inspiraation iskiessä.
 
Toisaalta jos homman pitää toimia useammalla rumpalilla ja mikkejä + kanavia riittää, niin voihan sinne laittaa vähän kattavammin niitä mikkejä, esim useampi overhead pari, pari virppamikkiä, eri lailla aseteltuja tilamikkejä jne... + vaikka ne triggaukset lisäksi vielä. Näistä voi sitten jälkikäteen ainakin tietyissä rajoissa koota erilaista soundia.
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
dewil
26.06.2014 11:34:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kai siinä ole sen kummempia miinoja. Sitten jos haluut vähän vaihtelua, niin panet vaikka pari erilaista overiasetelmaa, joista valkkaat pheelikseen sopivimman.
Vaiks X-Y/A-B ja jazzimpi hartian yli. tms.
Snarea vaihtamalla saa jo kummasti vaihtelua soundiin. Ja jos basari on vielä mikitetty parilla erilaisella tavalla, niin luulis valinnanvaraa löytyvän.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Point
26.06.2014 14:08:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Mua ainakin ahdistaisi hirveästi vetää kaikki sessiot samojen presettien läpi
 
Juu ei täsmälleen samat soundit kaikkeen sovi. Silti itsekin meinaan tehä semmosen systeemin, että mikit on aina piuhojen kera setissä paikallaan ja logicissa olis sitten valmis template, missä on vaan kuivat rumpuraidat valmiina. Mua ärsyttää ihan pirusti se, että pitää alkaa asettelemaan mikkejä ja muuta kun iskee inspiraatio ja tekee mieli äänittää.
 
Wolfwoods
26.06.2014 22:20:39 (muokattu 26.06.2014 22:21:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli muuten hyvä idea toi muidenkin mikkien laittaminen samaan pakettiin. Siinä olis jo idea että vetäis vaikka 3 eri "mikityssettiä" kiinni. Jos kanavat riittää niin heittäis kaikki kiinni pysyvästi. Aloitan kuitenkin tolla yhdellä ensin, ja sitten myöhemmin kokeilen lisätä noita muita.
 
Softarummut ei vaan vieläkään vastaa täysin omia vaatimuksia. Kuitenkin tuli puhetta noista triggereistä, niin samaan syssyyn saisi vedettyä softatriggerit noiden mikkien kautta. En mielellään laittaisi mitään ylimääräsiä vempaimia rumpujen runkoon. Täytyisi kaikille mikeillekkin hommata oma teline, ettei ole kiinni rimmissä.
 
Tosiaan, voisi jokaiselle "mikkisetupille" tehdä omat templatet, josta sitten vaan säädetään asetukset kohdilleen. Defaulttina olisi kuitenkin aika lähellä. Periaatteessa vain muutama eri tyyppi soittaisi tätä settiä.
 
Tolla setupilla sais myös helposti kokeiltua biisikohtasesti noita mikityksiä, mikä kuulostaa mihinkin hyvälle. Voisi aluksi vaan vaihdella snarea ja peltejä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti