Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Creative Sound Blaster ja ADAT I/O
1
Sencify
09.05.2014 01:05:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tuollanen ulkonen äänikortti (Creative Sound Blaster X-FI HD), ja Behringer ADA8000. Yritän saada niitä linkattua cubasessa niin, että behringerin 8 in- ja outputtia tulevat toslinki-kaapelilla usb-äänikorttiin, josta ne tulevat koneelle ja cubaseen eri raitoina.
Jostain syystä en onnistunut tässä. Cubasen mukaan yhtään audio interfacea ei ole kytketty.
Osaatteko auttaa?
 
-Q-
09.05.2014 01:58:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sencify: Mulla on tuollanen ulkonen äänikortti (Creative Sound Blaster X-FI HD), ja Behringer ADA8000. Yritän saada niitä linkattua cubasessa niin, että behringerin 8 in- ja outputtia tulevat toslinki-kaapelilla usb-äänikorttiin, josta ne tulevat koneelle ja cubaseen eri raitoina.
Jostain syystä en onnistunut tässä. Cubasen mukaan yhtään audio interfacea ei ole kytketty.
Osaatteko auttaa?

 
A) Cubase ei varsinaisesti "näe" ADATin takana olevaa laitetta. Ajurina käytetään sen varsinaisen audiointerfacen ajuria ja sen perään vain ilmestyy lisää kanavia jotka sitten todellisuudessa on sen ADAT-väylän takana olevan toisen laitteen IN- ja OUTputteja. Kanavat mapataan normaalisti "VST connections" -valikosta kunhan laitteet juttellee toisilleen sen ADATin kautta.
 
B) Tuossa SoundBlasterissa ei ole ADAT-väylää ollenkaan eikä näinollen nuo toimi yhdessä haluamallasi tavalla.
 
C) SoundBlaster on tarkoitettu viihdekäyttöön, parannukseksi koneen omaan äänikorttiin. Siis musiikin kuuntelu yms. ja kenties se on siihen ihan hyväkin. Mutta ASIO-ajurin puuttuessa se ei ole häävi ratkaisuCubasen kaveriksi äänityskäyttöön. Kenties jollain ASIO4ALL ratkaisulla saa toimimaan siedettävästi mutta joku muu ehkä osaa kertoa niistä vaihtoehdoista lisää.
 
anapena
09.05.2014 13:53:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on vähän hämäävää, kun samaista optista toslink-liitintä käytetään sekä 2-kanavaisen spdif-signaalin että 8-kanavaisen adat-signaalin kanssa.
Ja jos tuo blasteri ei ylipäätään toimi Cubasen kanssa mitenkään, niin haikeeta on. Vai toimiiko se? Joka tapauksessa sen kautta ei 8 kanavaa adatsignaalia kulje.
Melkein pitäisi laittaa äänikortti vaihtoon tässä tapauksessa, ja laittaa ASIO-ajureilla ja adatilla oleva. Käytetty sisäinen tai ulkoinen kenties?
 
Istu ja pala!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti