Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: UFX1604 keikan äänittäminen
1
JäsenP
02.04.2014 15:53:15 (muokattu 02.04.2014 15:56:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ko. laitteellahan saa kerralla talteen 16 "raitaa". Pikkukeikoilla harvoin on käytössä PA:ta, joten kysyisin, että jos mikittää kaikki soittimet äänitystarkoituksessa, voiko niistä osaa estää kuulumasta laulukamoista?
 
Kyseessä siis Behringer UFX1604
 
anapena
03.04.2014 11:07:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee mieleen splitata signaali ennen mikseriä, ja laittaa äänentoistoon ja äänitykseen eri mikserit.
Splitteriä voisi varmaan lainata tai vuokrata jostain, sekä mikseriä.
Tai sitten käyttää äänitykseen erillistä audiointerfacea. Sitä käytettäessä pääsee jonkin matkaa ilman splitteriä ottamalla signaalin Behrun inserteistä ja auxeista edellyttäen että ne on pre-fader, yleensä ovat. Mutettamalla saa vielä alt3-4n kautta pari kanavaa.
Ainakin Yamahan pikkumiksereissä signaalin vaihe kääntyy, jos käytät inserttejä audion ulosottoon. Olisiko Behrussa sama? Tällä ei välttämättä ole käytännön merkitystä, mutta kannattaa muistaa.
 
Istu ja pala!
-Q-
03.04.2014 18:01:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, tuossa mikserissä on siis 16-kanavainen interface "sisäänrakennettuna". Eli USB tahi FW -naru koneeseen kiinni ja paina rekkiä. Tai ilmeisesti tuo osaa myös tallentaa suoraan muistitikulle.
 
Saako kanavan tallennettua ilman että se kuuluu PA:sta riippuu täysin siitä mistä kohtaa ketjua se signaali napataan interfacen puolelle. Useimmiten se tapahtuu ennen faderiä mutta ei voi tietää tämän laitteen kohdalla eikä tuo löytämäni "quickstart" ollut erityisen informatiivinen. Blokkikuva tämän näyttäs heti.
 
Toi vekotin näyttää aika pitkälti kopiolta Mackien Onyx 1620 mikseristä jossa muistaakseni signaali napataan ulos "direct out" tyyliin heti etuasteen jälkeen, eli ainoat asiat jotka vaikuttaa interfacelle menevään signaaliin on gain ja mute. Toisinsanoen tallennus onnistuu ja ääni ei kuulu PA:sta kun jätät ko. kanavan faderin kiinni mutta tämä sinun täytyy kunnollisen ohjekirjan puuttuessa tarkistaa testaamalla.
 
JäsenP
04.04.2014 12:02:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisinsanoen tallennus onnistuu ja ääni ei kuulu PA:sta kun jätät ko. kanavan faderin kiinni mutta tämä sinun täytyy kunnollisen ohjekirjan puuttuessa tarkistaa testaamalla.
 
Kiitoksia. Laite on vasta harkinnassa. En pääse kokeilemaan. Vaihtoehtona on tilaus T-kaupasta ja palautus jos ei toimi niin kuin haluan.
 
anapena
04.04.2014 13:12:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitähän voisi yrittää kysyä Behringerin supportista, että onko firewire/usb-osastolle lähtevä signaali pre-vai postfader?
 
Istu ja pala!
JäsenP
07.04.2014 18:11:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Sitähän voisi yrittää kysyä Behringerin supportista, että onko firewire/usb-osastolle lähtevä signaali pre-vai postfader?
 
Tiedoksi muille mahdollisille asiaa pähkäilleille.
 
The UFX USB/FW Bus is pre fader but can be set either pre or post EQ.
 
anapena
07.04.2014 20:00:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JäsenP: Tiedoksi muille mahdollisille asiaa pähkäilleille.
 
The UFX USB/FW Bus is pre fader but can be set either pre or post EQ.

 
Siellähän onkin firewire-symbolin vieressä nappula, jossa send pre/post. Vaikuttaisikohan tämä siis vain EQn käytökseen? Sinänsä hyvä, että voi äänittää ilman eqta, ja ruuvata keikan aikana sitä äänentoistoa varten.
Eikun hankintaan ja keikalle, jos siltä tuntuu!
 
Istu ja pala!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti