Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kannettava moniraitatallennin
1
eemaen
23.03.2014 21:05:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoituksenani olisi äänittää kitararämpytystä höystettynä laululla ja laulaa päälle harmonioita. Äänittimen tulisi olla mahdollisimman mukana kulkevaa mallia. Suotavaa olisi, että päällekkäisiä raitoja voisi kuunnella itse laitteesta. Toisin sanoen kaksi raitaa riittäisi, eikä ulkoisille mikeille ole tarvetta. Pelkkö overdubbaus-toiminto ei taida täyttää näitä kriteerejä.
 
Budjetti on siinä parin huntin molemmin puolin, mieluimmin alle. Olen selannut internetin viimeistä sivua myöten, ja jäänyt käsitykseen, että markkinoilla on tarjottavanaan noin kahta kannettavaa moniraitatallenninta: Zoom H4N ja Tascam DR-40. Näissäkin laitteissa on minulle aivan tarpeettomat XLR-liittimet, jotka tekevät laitteista kömpelön kokoisia. Lisäksi löytyy esimerkiksi BOSS BR-80 ja Tascam DP-004, jotka ymmärtääkseni on tarkoitettu pikemminkin ulkoisten mikkien kanssa käytettäviksi. Nämäkin ovan tosin ehkä turhan kookkaita.
 
Onko kellään kokemusta em. laitteista? Osaako joku vinkata jonkin vaihtoehdon maninisemilleni? Mistä tällaisia voisi löytää köytettynä paitsi ebaysta? Tekeekö edellämainittujen kaltaisilla kannettavilla moniraitureilla ylipäänsä mitään, vai kannattaako suosiolla äänittää äänittimellä ja yhdistellä ja käsitellä sitten esimerkiksi tietokoneella?
 
Kalmo
23.03.2014 22:57:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jos vain kahdelle raidalle tarvitsee äänittää, eikä edes yhtäaikaa, niin eivätkös melkein kaikkien raitureiden pienimmätkin versiot riitä? Eli esim. Zoom H2?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
eemaen
23.03.2014 23:25:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: No jos vain kahdelle raidalle tarvitsee äänittää, eikä edes yhtäaikaa, niin eivätkös melkein kaikkien raitureiden pienimmätkin versiot riitä? Eli esim. Zoom H2?
 
Kiitos vastauksestasi. Pystyykös tuolla esimerkki-zoomilla kuuntelemaan päällekäisiä raitoja itse laitteella? Sanotaan nyt että rämpytän ja laulan ensin yhden raidan, laitan sen soimaan taustalle ja huokailen harmoniat tuohon päälle. Voisinko siis kuunnella noita raitoja päällekäin muillakin kuin moniraitavehkeillä?
 
hallu
24.03.2014 01:18:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eemaen: Kiitos vastauksestasi. Pystyykös tuolla esimerkki-zoomilla kuuntelemaan päällekäisiä raitoja itse laitteella? Sanotaan nyt että rämpytän ja laulan ensin yhden raidan, laitan sen soimaan taustalle ja huokailen harmoniat tuohon päälle. Voisinko siis kuunnella noita raitoja päällekäin muillakin kuin moniraitavehkeillä?
 
Tuo onnistuu ainakin Olympuksen sanelukoneella siis overduppaus niin että voi kuulla ne muut raidat. Pienen sanelukoneen sanelukoneen käyttöliittymä on aika kökkö editointia silmällä pitäen, mutta ne raidat tallentuu ihan tavallisiksi äänitiedostoiksi ja voidaan viedä tietokoneelle sekvenssiohjelmaan editoitavaksi myöhemmin jos tuli älistyä jotakin elämää suurempaa. Siis Olympus LS12 pystyy tähän ja on halpa kuin makkara:-). http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … c/Olympus-LS-12-2-GB-audiotallennin
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
eemaen
24.03.2014 15:21:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkistä, näköjään siis pelkkä ylidubbaustoiminto täyttää tarpeeni. Tuleeko mieleen muita vaihtoehtoja kuin LS-12? Sellaisen laitteen löysin kuin Yamaha pocketrak pr7, joka kyllä tekee kaiken saman kuin LS-12, mutta esimerkiksi painaa vain puolet LS-12:n painosta, mikä ei mielestäni lupaa hyvää. Tascam DR-07 MKII on myös vaihtoehto. Nämä maksavat pari-kolmekymppiä vähemmän kuin LS-12. Kannattaisiko silti laittaa rahansa Olympukseen? Tuleeko mieleen muita vastaavia laitteita?
 
PIM
24.03.2014 17:25:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BR-80 ilimammuuta. Siinä saa rahalleen vastinetta.
 
En tyytynyt tavanomaiseen.
hallu
24.03.2014 22:56:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eemaen: Kiitos vinkistä, näköjään siis pelkkä ylidubbaustoiminto täyttää tarpeeni. Tuleeko mieleen muita vaihtoehtoja kuin LS-12? Sellaisen laitteen löysin kuin Yamaha pocketrak pr7, joka kyllä tekee kaiken saman kuin LS-12, mutta esimerkiksi painaa vain puolet LS-12:n painosta, mikä ei mielestäni lupaa hyvää. Tascam DR-07 MKII on myös vaihtoehto. Nämä maksavat pari-kolmekymppiä vähemmän kuin LS-12. Kannattaisiko silti laittaa rahansa Olympukseen? Tuleeko mieleen muita vastaavia laitteita?
 
No minulla ei ole hirveän mnesta laitteesta kokemusta (oikeastaan vain tuosta Olympuksesta) enkä tiedä onko se sitä mitä haet, mutta tiedän sen pystyvän suunnilleen siihen mitä olet hakemassa. Oikeastaan tuollaisen laitteen käytettävyys on minusta aika olennaista. Esimerkiksi johonkin iPhoneen saisi varmasti käyttöliittymältään paremman softan. Nämä pienet laitteet ovat usein vähän sellaisia valikkoperkeleitä tienpäällä käytettäväksi. Se on varmaan vähän sitten käyttäjäkohtainen kysymys mikä laite parhaiten istahtaa näppeihin.
 
Nuo kuvailemasi tarpeet ovat sen verran simppeleitä, että varmaan käytäsnnössä kaikki tallentimet homman hoitaa.
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
eemaen
24.03.2014 23:36:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIM: BR-80 ilimammuuta. Siinä saa rahalleen vastinetta.
 
Mitä olet tykännyt BR-80:n sisäänrakennettujen mikkien äänenlaadusta? Netistä löytämäni ääninäytteet eivät oikein vakuuttaneet. Muutenkin BR-80:ssa on ehkä liikaa tilpehööriä, jota en usko tulevani tarvitsemaan. Viisi kymppiä pitäisi laittaa enemmän fyrkkaa kuin tuohon Olympukseen, eikä varsinaista lisähyötyä tulisi, vaan saisin ilmeisesti huonompilaatuista ääntä sekä kömpelömmän kokoisen laitteen...
 
eemaen
24.03.2014 23:38:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: No minulla ei ole hirveän mnesta laitteesta kokemusta (oikeastaan vain tuosta Olympuksesta) enkä tiedä onko se sitä mitä haet, mutta tiedän sen pystyvän suunnilleen siihen mitä olet hakemassa. Oikeastaan tuollaisen laitteen käytettävyys on minusta aika olennaista. Esimerkiksi johonkin iPhoneen saisi varmasti käyttöliittymältään paremman softan. Nämä pienet laitteet ovat usein vähän sellaisia valikkoperkeleitä tienpäällä käytettäväksi. Se on varmaan vähän sitten käyttäjäkohtainen kysymys mikä laite parhaiten istahtaa näppeihin.
 
Nuo kuvailemasi tarpeet ovat sen verran simppeleitä, että varmaan käytäsnnössä kaikki tallentimet homman hoitaa.

 
Ylidubbaus puuttuu aika monesta tallentimesta. Ihan muutaman vaihtoehdon olen löytänyt markkinoilta, ja tällä hetkellä tuo Olympus tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. Käväisen varmaan huomenna kokeilemassa laitetta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti