Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monitorit pörisee
1
Ojamieli
08.02.2014 14:54:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitteistona on Fluid F5-monitorit kytkettynä Cakewalkin SPS-25 äänikorttiin balansoimattomilla piuhoilla.
 
Ongelmana on, että monitoreista alkaa kuulumaan pörinää, kun säätää volaa isommalle monitorien omista volumeista. Interfacen volumesäätö ei vaikuta pörinän määrään, ja jos monitorit irrottaa interfacesta, pörinä katoaa.
 
Missähän mahtais olla vika? Auttaisiko esim. jos kytkis laitteet toisiinsa balansoiduilla piuhoilla?
 
Ei se vaan toimi niin
varakeef
08.02.2014 15:21:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Balansoidut piuhat yleensä auttavat tuonkaltaisiin ongelmiin, jos tuossa interfacessa sitten on balansoidut lähdöt.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Ojamieli
08.02.2014 15:43:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Balansoidut piuhat yleensä auttavat tuonkaltaisiin ongelmiin, jos tuossa interfacessa sitten on balansoidut lähdöt.
 
On joo balansoidut lähdöt, pitääpä hommata siis uudet piuhat.
 
Kiitoksia nopeasta vastauksesta!
 
Ei se vaan toimi niin
Kalmo
08.02.2014 19:19:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko pörinä yhteydessä musaan?
Ainoa kerta, kun itselläni ovat ämyrit puhtaasti pörisseet, oli silloin, kun ne eivät pystyneet toistamaan Tubular Bellsin urkujen jalkiobassoja.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Ojamieli
09.02.2014 13:52:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Onko pörinä yhteydessä musaan?
Ainoa kerta, kun itselläni ovat ämyrit puhtaasti pörisseet, oli silloin, kun ne eivät pystyneet toistamaan Tubular Bellsin urkujen jalkiobassoja.

 
Ei oo yhteydessä, pörisee vaikka koneelta ei ois mitään soimassa.
 
Ei se vaan toimi niin
Nikke Waldemar
10.02.2014 09:14:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ojamieli: Ei oo yhteydessä, pörisee vaikka koneelta ei ois mitään soimassa.
 
Mulla ainakin alko monitorit pörisemään kun vaihtui tietokone, eli äänikortissa on jotain häikkää. Täytyy hommata joku DAC, jo se sillä tokeentuis...
 
Fat Scarlett - Punkrockia Lahest https://www.facebook.com/Fatscarlett
JäsenP
10.02.2014 14:53:05 (muokattu 10.02.2014 14:53:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos koneena on läppäri, irrota poweri koneesta. Itsellä on HP:n läppärin virtalähde aiheuttanut häiriötä aktiivimonitoreihin.
 
Master Of Disaster
21.02.2014 08:48:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla pörisi kanssa monitorit aikoinaan. Kyse oli maadoitusongelmasta. Eli kaikki laitteet samaan jakojohtoon kiinni ja läppäriin maadoittamaton virtalähde alkuperäisen tilalle ja hiljaista tuli.
 
Lahjattomatkin laulaa.
Ojamieli
21.02.2014 13:33:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Master Of Disaster: Mulla pörisi kanssa monitorit aikoinaan. Kyse oli maadoitusongelmasta. Eli kaikki laitteet samaan jakojohtoon kiinni ja läppäriin maadoittamaton virtalähde alkuperäisen tilalle ja hiljaista tuli.
 
Kaikki on kyl samassa jatkojohdossa kiinni, ja läppäriä en käytä. Pitää varmaanki testata balansoiduilla piuhoilla.
 
Ei se vaan toimi niin
äskoo
26.02.2014 00:36:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

itellä oli sama ongelma joskus ja se lähti kun ottiin virrat jatkojohdolla eri pistorasiasta kun muut piuhat. liian montaa laitetta samassa pistorasiassa ja alkaa oireileen...
 
Jesus Muerte
27.02.2014 09:33:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommasin tuossa monitorit (JBL LSR305) vanhojen Logitechin viilipurkkien tilalle. Työpöytä- ja äänityskäytössä ei mitään ylimääräistä kuulu, mutta jos pelaan jotain mikä rasittaa näytönohjainta enemmän, kuuluu monitoreista todella ikävää häiriöääntä. Prrrrrrrrrrrrrrr..... Ääni muuttuu jonkin verran sen mukaan kuinka kirkas kuva ruudulla on. Näytöstä tuo ongelma ei tule, koska ääni ei muutu mihinkään vaikka näytön sammuttaisikin, joten oletettavasti näytönohjain antaa häiriötä äänikortille (M-Audio Delta Audiophile 2496).
 
Kokeilin siirtää äänikortin koneen sisällä kauimmaiseen PCI-paikkaan, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Monitorit, tietokone ja näyttö ovat samassa jatkoroikassa. Mitähän tuolle keksisi...
 
Jesus Muerte
28.02.2014 10:14:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaihdoin kamat eri pistorasiaan samalla kun pöytä vaihtui eilen isompaan. Vedin äänet koneelta lisäksi mikserin kautta monitoreihin. Häiriö on edelleen siellä taustalla, mutta nyt se on todellakin taustalla, eikä enää tule yli esim. pelin musiikista.
 
Pitää vielä kytkeä mikseri monitoreihin balansoiduilla piuhoilla, kunhan tulevat postissa, mutta kyllä tuon kanssa nyt jo pystyy elämään vaikkei nuo mitään muuttaisikaan.
 
Tinppa
01.03.2014 00:30:29 (muokattu 01.03.2014 00:43:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli häiriötä pitkään läppärin kanssa touhutessa. Yritin selviytyä tähän päivään asti pitämällä aktiivimonitoreiden volumea pienemmällä ja vastaavasti ulkoisen ääni-interfacen volumea isommalla, jolloin nuo häiriöäänet eivät olleet niin pinnassa. Kaikkia ylempänä mainittuja konsteja tuli ajan saatossa kokeiltua (lukuunottamatta maadoittamatonta läppärin virtalähdettä, mikä mahdollisesti olisi voinut tepsiä), mutta hurinat ja surinat eivät kadonneet. Aina kun esim. hiirtä liikutti näytöllä niin sen kuuli kaiuttimista :) Kiintolevyn toimintakin kuului aika ajoin myös kaiuttimista, ja läppärin virtalähde aiheutti sirinää ja surinaa niin itsessään kuin myös kaiuttimien välityksellä...
Mainittakoon vielä, että omalla kohdalla käytössä on aina olleet balansoidut piuhat kaiuttimien ja äänikortin välillä, mutta hurinoita ne ei pois vieneet, vaimensivat korkeintaan vähän.
 
Vähän tongin aihetta ja sain ymmärtää että kyseessä on ns. ground loop -ilmiö (maalenkki?), kun osa kamoista on maadoittamattomia ja osa maadoitettuja. Tämmöinen vaihtoehto vaikutti helpolle kuin myös suht. edulliselle, joten otinpa riskikokeilun ja tilasin moisen: http://www.behringer.com/EN/Products/HD400.aspx
Tänään postipoika kiikutti ovelle, ja lyhyehkön testin pohjalta voin todeta, että toimii! Ei niin mitään hurinaa eikä häiriötä, mitkä hetki sitten vielä olivat pitkään piinanneet. Äänenlaadullisesti en huomaa niinikään minkäänlaista heikennystä, päin vastoin - nyt ei enää vehkeet rutise.
 
kiiski
01.03.2014 09:14:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei halua riskillä tilata moista pömpeliä niin homma on helppo testata myös DI-boksilla jos sellainen löytyy nurkista. Soundi toki muuttuu, mutta sen avulla on helppo kuulla häviääkö hurina eristimellä.
 
aanipaja
05.03.2014 12:40:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä huomasin, että mulla pörinää (häiriötä) tuli näytön läheisyydessä olevasta monitorista. Vähän siirsin, niin lakkasi sitten. Pörinä juurikin vaihteli näytöllä olevan valon määrän mukaan.......hölmöä!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti