Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studioaloittelija: Apua Cubase AI 6, Ci2 + Production Kit
1
nneea
04.02.2014 00:33:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Alla kunnon amatöörin tekstiä:
 
Ostin juuri Ci2 + Production Kitin Cubase AI 6 -ohjelmalla. Olen saanut softat asennettua kannettavalle tietokoneelleni ja kaikki pelaa: paitsi äänen kuuluminen. Cubase otti ääntä vain kannettavan tietokoneeni mikrofonista ja suostui nauhoittamaan tätä kautta. Kun liitän äänikortin USB:illa koneeseen, mitään ei kuulu. Ei esim. iTunes-musa tai koneen omat äänet. Kokeilin nettikeskustelujen perusteella erilaisia kaiutinsäätöjä Cubasen VST Connectionista, Add Bus, Device Setupista jne, mutta enpä vaan saanut toimimaan. Enkä koneen omista ääniasetuksistakaan.
 
Kaiuttimissani ei ole sopivaa liitintä äänikortin Line Out/In -kohtiin. Mikki on Rode, eikä Cubase näytä tunnistavan sitä, vaikka on liitetty oikein äänikorttiin. Kerran näin Audio Trackista, että Rode otti ääntä vastaan. Kuunteluvaiheessa ei kuitenkaan tullut pihaustakaan. Jos ostan hieman järeämmät kuulokkeet, onnistuisiko tätä kautta? Onko kellään vinkkejä, missä mättää? Kuulenko kuulokkeista samalla oman ääneni, kun nauhoitan Roden kautta?
 
Eli periaatteessa pärjäänkö näin vai onko liian helppoa:
 
- Äänikortti liitetään tietokoneeseen USB:illa
- Rode-mikki liitetään äänikorttiin
- Kuulokkeet liitetään = mihin?
 
Jos jollakin on aikaa auttaa ja vastata niin kaikki neuvot käy, kun tuntuu, et Google on koluttu aika pitkälle.
 
Terveisin,
 
Totaalialoittelija:)
 
anapena
04.02.2014 11:54:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perusajatuksena on, että Ci2 korvaa sun koneen oman äänikortin. Valitset jokaisessa mahdollisessa paikassa sen käyttöön koneen oman integroidun äänikortin sijaan.
Ci2 usbilla kiinni, mikrofoni ja kuulokkeet Ci2seen, valitset sieltä vst connectionista sen liitännän sisääntuloksi mihin Röde on kytketty.
Cubasen mikserin kyseisestä kanavasta varmaan pitää napsauttaa monitorointi päälle, niin äänen kuulee, vaikka äänitys ei olisikaan päällä.
Ci2sen kanssa pitää käyttää aktiivikaiuttimia, tai sitten kytket sen stereovahvistimeen, johon kytketty tavalliset passiivikaiuttimet. Perustietokonekaiuttimiin saatat joutua hankkimaan sopivan adapterin, että saat käyttöön line outit. Voinet käyttää myös kuulokeliitäntää tässä tapauksessa.
 
Istu ja pala!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti