Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Steinberg UR22 AI ja phantom-virta
1
Tepaa
21.12.2013 19:11:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Minulla ei ole juuri kokemusta äänityksestä, mutta ostin juuri kaverin suosituksesta UR22-AI:n itselleni joululahjaksi. Rinnalle tuli hommattua 48V phantom-virran vaativa kondensaattorimikki.
 
Kysymykseni olisi seuraava: Voiko mikrofoni olla kosketinsoittimen (Yamaha DGX-630) kanssa yhtä aikaa kiinni AI:ssa? Laitteessa on kaksi sisääntuloporttia, mutta Phantom-virran (jota mikki tarvitsee) saa vain joko yleisesti päälle tai pois, eli kanavakohtaisia kytkimiä ei ole.
 
Kärähtääkö kosketinsoitin, jos molemmat laitteet ovat yhtä aikaa kytkettynä ja phantom päällä? Eli onko laulun ja pianonsoiton yhtäaikainen äänittäminen mahdollista?
 
anapena
21.12.2013 19:21:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei phantomin pitäisi plugia pitkin tulla mihinkään, ellei kyseessä ole varta vasten TRS-plugille tehty mikrofoniliitäntä. Kyseessä olisi melkoinen suunnitteluvirhe, jos et voisi äänittää haluamallasi tavalla. Voithan varmuudeksi käyttää tavallisia monoplugeja koskettimille...:)
 
Istu ja pala!
jPekka
22.12.2013 12:36:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JOskus on sattunut silmiin laitearvosteluissa arvostelijan kommentti, että phantom tulee myös trs-liitäntään. Tämä ei ole toivon mukaan kovin yleistä, mutta kannattaa vilkaista nettiarvioita.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Tepaa
29.12.2013 02:28:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin joo, eli noin niin kuin teorian tasolla phanto-virran pitäisi kulkea vain xlr-piuhaa pitkin, vaikka nuo liittimet ovat tuollaisia yhdistelmiä, joissa on plugin paikka keskellä? Ja oli tuo laitearvio nimenomaan tuolle UR22:lle, vai vain jollekin tietylle "yksilölle" kyseisestä tuotteesta? Muistatko yhtään, missä törmäsit? Ja normaalilla mono-plugipiuhallako phantomin ei pitäisi kulkea? En oikein löydä aiheeseen liittyviä kommentteja/arvosteluja netistä, enkä kehtaisi lähteä testaamaan asiaa käytännössä ennen tarkempaa tietoa.
 
anapena
29.12.2013 12:18:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä olet päätellyt ihan oikein. Tuli mieleen vielä, että onko Yamahan ääniulostulo se kuulokeliitäntä? Silloinhan molempien, left-right-kanavien saaminen talteen edellyttää Yamahan päässä stereo- eli TRS-plugin käyttöä. Toisessa päässä piuhan pitäisi jakaantua kahdeksi monoplugiksi, tavallinen inserttijohto on tällainen. Monesti kuitenkin yhden monokanavan äänittäminen tai toistaminen riittää, riippuu tietenkin kyseisen kiipparisoundin efektoinnista, stereokuvasta ja roolista lopputuloksessa.
 
Jos taloudesta löytyy yleismittari, niin sillä voit mitata piuhan päästä mahdollisen phantomin olemassa oloa. Yleismittarin saa kympillä, ja sillä kätevä mittailee ja testailee paljon muutakin, kuten paristoja, polttimoita, piuhoja jne.
 
Istu ja pala!
Pop Corn
30.12.2013 02:59:01 (muokattu 30.12.2013 03:16:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Mun mielestä olet päätellyt ihan oikein. Tuli mieleen vielä, että onko Yamahan ääniulostulo se kuulokeliitäntä? Silloinhan molempien, left-right-kanavien saaminen talteen edellyttää Yamahan päässä stereo- eli TRS-plugin käyttöä. Toisessa päässä piuhan pitäisi jakaantua kahdeksi monoplugiksi, tavallinen inserttijohto on tällainen. Monesti kuitenkin yhden monokanavan äänittäminen tai toistaminen riittää, riippuu tietenkin kyseisen kiipparisoundin efektoinnista, stereokuvasta ja roolista lopputuloksessa.
 
Siis tossa UR-22:ssa on 2 mono inputtia (2 etusta), tolla ei saa talteen kiipparin stereota kytkemällä inserttijohdon 2 monoplugia kiippariin ja TRS-plugi äänikorttiin (sen yhteen sisääntuloon, siis). Jos haluaa kiipparin stereona, pitää olla kaksi mono piuhaa kiipparin L ja R kanavista äänikortin 1 ja 2 sisääntuloihin.
 
Mitä tulee alkuperäiseen kysymykseen, niin konkkamikki XLR-piuhalla ynnä phantomvirralla ja kiipparin monoplugi kytkettynä UR-22:seen, pitäisi onnistua mainiosti. Ainoa kombinaatio mikä ei toimi on ribbon-mikki ja konkkamikki samaan aikaan (ja siis phantom virran ollessa päällä). Ribbon mikki ei nimittäin tykkää phantomista, se menee rikki (tai ainakin jotkut).
 
Hope this helps. (ja takuu asioissa kannattaa kääntyä Steinbergin ja Yamahan puoleen, en nimittäin itse tarjoa sitä ;)
 
EDIT: Tai tietysti kuten anapena sanoi, jos kiipparissa on stereo (TRS) lähtö, sen saa stereona talteen UR-22:lla ja inserttipiuhalla kytkemällä TRS-plugi kiippariin ja kaksi inserttipiuhan monoplugia äänikortin molempiin kanaviin. Tällöin ei tietysti enää saa samalla kertaa konkkamikkiä talteen. (menin sekaisin kun korttikin on puoliksi Yamahan tuote)
 
.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti