Muusikoiden.net
20.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Zoom R16 pimeni, vikamahdollisuuksia/mitä tilalle jos ei tokene?
1
Murgo
01.12.2013 14:25:28 (muokattu 01.12.2013 14:47:42)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelisen vuotta vanha Zoom R16:ni otti sitten ja pimeni kerralla totaalisesti. Eli mitään ei tapahdu kun virrat laittaa päälle, näyttö ja kaikki valot pysyvät pimeinä eikä mitään kuulu. Ei pelaa muuntajalla, pattereilla eikä USB:piuhan kautta eli vika ei liene muuntajassa tai sen liittimessä. Laite ei ole pudonnut tai kolahtanut eikä kukaan tietääkseni ole astunut piuhoille tai kaatanut päälle mitään, edellisissä treeneissä se vielä toimi normaalisti, nyt ei sitten ollenkaan.
 
En ole tuota vielä ehtinyt avata ja digitaalielektroniikan osaamiseni on joka tapauksessa melkoisen olematon joten ainoa mitä tuolle pystyn ehkä tekemään on virtakytkimen tarkistaminen sekä näkyvästi kärähtäneiden komponenttien ja huonojen/irronneiden juotosten etsiminen.
 
Eli onko jollekulle tapahtunut vastaavaa, onko vinkkejä? Onko laitteessa sulake tai joku komponentti jolla on tapana hajota?
 
Ja jos vehje ei ole pelastettavissa niin mitähän kannattaisi alkaa katsella tilalle? Treeniäänityksiin olen käyttänyt ja ollut sinänsä oikein tyytyväinen laitteeseen mutta eipä oikein innosta ostaa samanlaista uutta jos eivät neljää vuotta kauemmin kestä, kuitenkin senverran maksaa. Eli löytyykö hyvää ja tietysti edullista moniraitaäänitintä jolla pystyisi ottamaan kerralla mieluummin vähintään 4 raitaa ja jälkiäänityksinä ehkä saman verran? Eli raitamäärästä voisin hiukan tinkiä, etenkin jos laite olisi edullisempi ja kätevämmän kokoinen. Periaatteessa voisi harkita jopa vain 2-raitaistakin mikäli siinä olisi useamman raidan jälkiäänitysmahdollisuus.
 
Ja siis standalone-laitetta tässä vaiheessa haetaan, läppärin tms. kanssa en enää jaksa alkaa taistella kun jo totuin tuon Zoomin "virrat pääle ja REC:iä"-helppouteen.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
kiiski
02.12.2013 07:25:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tsekata se virtakytkin tosiaan. Yllättävän monta laitetta on tullut itselleni vastaan, missä nimenomaan se on kosahtanut.
 
hevyäijä
02.12.2013 12:48:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä oli kanssa tommonen zoomi, sekin pimeni samanlailla. Eli ei tapahtunut mitään vaikka kaikki konstit koitin. Sitten vein kaverille joka ymmärtää noiden laitteiden päälle. Niin kas kummaa pari piuhaa sisältä irti, uudet kolvaukset ja johan alko pelittää. Eli noissa laitteissa tosi huonot kolvaukset kuulemma. Lähtisin ekaks tarkastamaan sen osaston.
 
johanssen
02.12.2013 13:25:18 (muokattu 02.12.2013 13:26:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hevyäijä: Itsellä oli kanssa tommonen zoomi, sekin pimeni samanlailla. Eli ei tapahtunut mitään vaikka kaikki konstit koitin. Sitten vein kaverille joka ymmärtää noiden laitteiden päälle. Niin kas kummaa pari piuhaa sisältä irti, uudet kolvaukset ja johan alko pelittää. Eli noissa laitteissa tosi huonot kolvaukset kuulemma. Lähtisin ekaks tarkastamaan sen osaston.
 
Tää on erittäin hyvä tietää. Itsekin samanlaisen myllyn omistan ja samalla tavalla käytän kuin ketjun aloittajakin. Ihen helvatan helppoa, kun on mikitykset valmiina treeniksellä ja sitte vaan painaa RECciä.
 
Onhan se ihan helkutin muovisenoloinen laite, mutta ymmärtäähän sen, kun ei se mitään maksakkaan.
 
Ai niin, onks muuten helppo avata?
 
asialliset hommat hoietaan, muuten ollaan ku ellun kanat...
hevyäijä
02.12.2013 13:38:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruuveja aika pirusti ja varovasti saa avata kun ilmeisesti oli ollu osa johdoista melko tiukalla. Muuten ei pitäis mitään ihmeempiä olla.
 
Murgo
02.12.2013 18:04:54 (muokattu 02.12.2013 18:12:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista, pitänee avata kunhan kerkiää ja katsoa jos vaikka vika löytyisi ja jos vaikka saisi vielä pelaamaan.
 
On kyllä kätevä laite, ei tarvitse pelleillä minkään tietokoneiden kanssa siinä vaiheessa kun bändi päättää että äänitetään, meilläkin tosiaan mikit olleet yleensä aina valmiiksi asemissa ja piuhat kiinni. Ja kun kanavia on tarpeeksi niin balanssiakaan ei tarvitse säätää koeotoilla ennen äänitystä, gainit vaan niin että clippiledit silloin tällöin vilahtavat ja miksaa sitten rauhassa jälkikäteen, mikserillä ja kaksiraitaisella tallennuksella olisi paljon hankalampaa.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
johanssen
04.12.2013 01:22:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: On kyllä kätevä laite, ei tarvitse pelleillä minkään tietokoneiden kanssa siinä vaiheessa kun bändi päättää että äänitetään, meilläkin tosiaan mikit olleet yleensä aina valmiiksi asemissa ja piuhat kiinni. Ja kun kanavia on tarpeeksi niin balanssiakaan ei tarvitse säätää koeotoilla ennen äänitystä, gainit vaan niin että clippiledit silloin tällöin vilahtavat ja miksaa sitten rauhassa jälkikäteen, mikserillä ja kaksiraitaisella tallennuksella olisi paljon hankalampaa.
 
Just noin. Ja kiitokset hevyäijälle.
 
asialliset hommat hoietaan, muuten ollaan ku ellun kanat...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti