Muusikoiden.net
23.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Olisiko ideoita äänikortiksi jossa olisi neljän raidan äänitys
1 2
hallu
18.11.2013 18:19:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi, olen ollut kohtuullisen tyytyväinen tuohon M-audion fast trac prohon, mutta mulla on c-kasettiraiturilla vanhoja demoja joita tekisin mieleni digitalisoida sekvenssiohjelmaan. Se ei onnistu niin, että äänittäisi kaksi raitaa kerrallaan, koska jostakin kumman syystä ne kaksi seuraavaa raitaa ei pysy synkassa niiden ensimmäisten kanssa. Tuumasin, että jos saisi kohtuullisella hinnalla sellaisen äänikortin, jossa voisi ne neljä raitaa äänittää c-kasetilta kerralla.
 
M-audio Fast track ultra kai olisi sellainen? olisiko muita ideoita? ei siis ihan tolkuttoman kallista olisi haussa, mutta ymmärrän että nämä lienevät hiukan kalliimpia kuin kaksi inputtiset. Toisaalta noita vanhoja c-kasetteja ei ehkä ole mieltä alkaa purkamaan projekteiksi tietokoneelle, vaan voisi vaikk ateettää tuon duunin jollakin jolla olisi tarkoitukseen sopiva äänikortti sen sijaan, että ostaa kortin jota ei tarvitse välttämättä enää sen jälkeen.
 
Onko muuten merkitystä onko tuollainen kortti firewire- vai usb-liitännässä?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Velli
18.11.2013 18:51:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu:
Onko muuten merkitystä onko tuollainen kortti firewire- vai usb-liitännässä?

 
Jos neljää raitaa äänitetään kerralla, niin usb:n nopeus riittää vallan mainiosti.
 
anapena
18.11.2013 19:31:05 (muokattu 19.11.2013 00:11:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Satasella saa kaupasta halvimman 4/4 ulkoisen usb-purkin, ESI Maya. Siinä ei ole tasonsäätöjä, eli ne pitäisi tarvittaessa säätää nauhurin päästä taikka sitten laittaa väliin mikseri. Jos nauhurin lähdöt on rca-liitännöillä, tasonsäätöjä ei ehkä tarvitse. 24-bittisenä kun äänittää, niin hiljaiset tasot eivät ole välttämättä ongelma. Mutta liian kovat tasot ovatkin sitten vähän hankalammat...
Parilla sadalla voisi saada käytettynä 4-8 kanavaisen purkin tasonsäädöillä.
Vanhoja, joihin ei saa nykyajureita ja joita kukaan ei halua, saa kympeillä...eli jos sulla on sopiva kone niin ehkä?
 
Istu ja pala!
hallu
18.11.2013 21:16:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, tattista. Täytynee vähän tutkailla tuota toriakin.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Mikael
18.11.2013 22:06:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: voisi vaikk ateettää tuon duunin jollakin jolla olisi tarkoitukseen sopiva äänikortti sen sijaan, että ostaa kortin jota ei tarvitse välttämättä enää sen jälkeen.
 
Tää vaikuttais järkevimmältä vaihtikselta. Täältäkin löytynee aika monta tyyppiä jolla on vehkeet ton hoitamisesksi.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
mhelin
19.11.2013 13:08:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Moi, olen ollut kohtuullisen tyytyväinen tuohon M-audion fast trac prohon, mutta mulla on c-kasettiraiturilla vanhoja demoja joita tekisin mieleni digitalisoida sekvenssiohjelmaan. Se ei onnistu niin, että äänittäisi kaksi raitaa kerrallaan, koska jostakin kumman syystä ne kaksi seuraavaa raitaa ei pysy synkassa niiden ensimmäisten kanssa. Tuumasin, että jos saisi kohtuullisella hinnalla sellaisen äänikortin, jossa voisi ne neljä raitaa äänittää c-kasetilta kerralla.
 
Mutta sullahan on neljä tuloa tuossa interfacessa, tarvitset vain jonkun laitteen joka muuttaa analogisen signaalin S/PDIF:ksi niin voit äänittää neljä raitaa kerralla.
 
Halvin ja kasetin laadulle riittää varmaan tuo Verkkokaupan AD-muunnin:
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -AD-muunnin-L-R-RCA-Coaxial-Toslink
 
mhelin
19.11.2013 13:11:07 (muokattu 19.11.2013 13:29:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Mutta sullahan on neljä tuloa tuossa interfacessa, tarvitset vain jonkun laitteen joka muuttaa analogisen signaalin S/PDIF:ksi niin voit äänittää neljä raitaa kerralla.
 
Halvin ja kasetin laadulle riittää varmaan tuo Verkkokaupan AD-muunnin:
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -AD-muunnin-L-R-RCA-Coaxial-Toslink

 
Näköjään 1-2 kk tosin joutuu odottelemaan pahimmillaan. Luulisi että vastaavia löytyisi Ebaysta (tosin Kiinasta posti kulkee varmaan yhtä hitaasti).
 
Tompalta löytyy samanlainen:
http://www.thomann.de/fi/lindy_audiokonverter_analogspdif.htm
 
Ebaysta Saksasta saa halvemmalla:
 
http://www.ebay.de/itm/Analog-zu-Di … iokabel_Adapter&hash=item19e5352bef
 
anapena
19.11.2013 14:27:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pirkka-niksi on käyttää vanhaa dat-nauhuria tai minidisc-soitinta spdif-muuntoon, jos sellainen sattuu kaapissa olemaan...ja itse asiassa esimerkiksi TC M300-tyyppinen efektilaitekin hoitaa homman.
 
Istu ja pala!
hallu
19.11.2013 16:58:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin siis mun tavoite on saada siirrettyä c-kasetilta ne neljä raitaa neljäksi raidaksi sekvenssiohjelmaan (Logic). En oikein ymmärrän tuon spdif liittimen käyttöä, että miten se asiaa auttaisi? minidisksoitin minulta kyllä löytyy. sen verran tiedän, että spdif signaalin kuljettaminen vaatii jonkun oman johdon, koska tavallisella rca-johdolla homma ei toimi tai kuulostaa kamalalta. Poistuuko raitojen erillisen äänittämisen mukanaan tuoma sykkausongelma jos käytetään erillistä ad-muunninta. Miten erillinen ad-muunnin sitten eroaa äänikortin omasta ad-muuntimesta?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
anapena
19.11.2013 17:57:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Niin siis mun tavoite on saada siirrettyä c-kasetilta ne neljä raitaa neljäksi raidaksi sekvenssiohjelmaan (Logic). En oikein ymmärrän tuon spdif liittimen käyttöä, että miten se asiaa auttaisi? minidisksoitin minulta kyllä löytyy. sen verran tiedän, että spdif signaalin kuljettaminen vaatii jonkun oman johdon, koska tavallisella rca-johdolla homma ei toimi tai kuulostaa kamalalta. Poistuuko raitojen erillisen äänittämisen mukanaan tuoma sykkausongelma jos käytetään erillistä ad-muunninta. Miten erillinen ad-muunnin sitten eroaa äänikortin omasta ad-muuntimesta?
 
No siten, että äänität pari raitaa analog inputin kautta ja toiset pari raitaa spdiffin kautta. Sun pitää saada ne valittua neljän raidan inputeiksi ääniohjelmassa. Voi olla, että ääniohjelman synkkalähteeksi pitää valita spdif. Spdif kulkee ihan ok tavallisessa lyhyessä ja hyvälaatuisessa johdossa. Jos minidiscissä on spdif output, niin sitä voi silloin käyttää ad-muuntimena. Saattaa olla, että se pitää laittaa rec-pause-tilaan sitä varten.
 
Istu ja pala!
hallu
19.11.2013 19:51:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: No siten, että äänität pari raitaa analog inputin kautta ja toiset pari raitaa spdiffin kautta. Sun pitää saada ne valittua neljän raidan inputeiksi ääniohjelmassa. Voi olla, että ääniohjelman synkkalähteeksi pitää valita spdif. Spdif kulkee ihan ok tavallisessa lyhyessä ja hyvälaatuisessa johdossa. Jos minidiscissä on spdif output, niin sitä voi silloin käyttää ad-muuntimena. Saattaa olla, että se pitää laittaa rec-pause-tilaan sitä varten.
 
No hitto:-D, Noinhan tuo todellakinnäyttäisi menevän. Ajurissa on se spdif input pois päältä oletuksena, koska äänikortti mahdollistaa ainostaan 16bittisen näytesyvyyden kaikki inputit käytössä (mutta se varmaan riittää noille c-ksettitaltioille). Kokeilin laittaa asetuksista päälle sen ja logic tosiaan tarjosi inputteja sen kaksi lisää eli neljä (jippii!!!). Homma etenee siis niin, että hommaan jostakin admuuntimen jossa on tuohon spdiffiin portti ja hoidan muunnoksen sillä (pitä tutkia onko tuossa minidiscksoittimessa sellainen, josko sitä voisi käyttää. Muistelisin vain että siinä taisi olla ainostaan se optinen liitäntä). Tämä homma alkaa kuitenkin vaikuttaa lupaavalta. Kiitoksia tuhannesti vinkistä ehkä tämä tästä.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
anapena
19.11.2013 20:47:36 (muokattu 20.11.2013 13:09:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi saksan ebayn palikka on vastustamattoman halpa.
Minidiscissä ei todnäk oo koaksiaali-spdiffiä. Dat-nauhureissa se voi olla, sekä monissa efektilaitteissa.
16-bittiä on tässä kohtaa ihan ok. Äänitä reiluilla tasoilla sisään.
Hei, ja miksei jokin tallentava dvd-soitin voisi myös toimia ad-muuntimena?
Hmm...nyt en olekaan varma, mikä on tällaisen dvd-playerin tarjoaman sample rate...videokameroissahan se tuppaa olemaan 48kHz...mutta eihän se ole ongelma, kannattaa ottaa vain huomioon tehdessä.
 
Istu ja pala!
Danko
19.11.2013 21:09:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Minidiscissä ei todnäk oo koaksiaali-spdiffiä. Dat-nauhureissa se voi olla
 
esim. https://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=813770
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
Master Of Disaster
20.11.2013 10:06:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä tarkoitat kun sanot, ettei pysy synkassa? Tuleeko uusi raita vain hieman jäljessä koneelle? Jos näin on, luulisi onnistuvan ihan manuaalisesti siirtämällä raitaa hieman taaksepäin. Zoomaa vaan näkymän tarpeeksi lähelle. :
 
Lahjattomatkin laulaa.
mhelin
20.11.2013 11:04:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Master Of Disaster: Mitä tarkoitat kun sanot, ettei pysy synkassa? Tuleeko uusi raita vain hieman jäljessä koneelle? Jos näin on, luulisi onnistuvan ihan manuaalisesti siirtämällä raitaa hieman taaksepäin. Zoomaa vaan näkymän tarpeeksi lähelle. :
 
Ei tuo auta kuin pienissä pätkissä (paljon työtä), ongelmana on se että lämpötilan ja kuun asennon ym. johdosta muuntimien kello heittää hieman. Biisin alussa eroa ei varmaan huomaa ollenkaan, mutta lopussa se alkaa haittaamaan jo enemmän, ja pidemmän session aikana vielä enemmän.
 
-Q-
20.11.2013 11:28:27 (muokattu 20.11.2013 11:28:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin:
 
Ei tuo auta kuin pienissä pätkissä (paljon työtä), ongelmana on se että lämpötilan ja kuun asennon ym. johdosta muuntimien kello heittää hieman. Biisin alussa eroa ei varmaan huomaa ollenkaan, mutta lopussa se alkaa haittaamaan jo enemmän, ja pidemmän session aikana vielä enemmän.

 
Varmaan kellollakin on osansa mutta eka veikkaus olis ollut että vanha dekki ei pyöritä vanhaa kasettia tasaisella nopeudella täsmälleen samanlailla kahta kertaa peräkkäin.
 
hallu
20.11.2013 15:23:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Master Of Disaster: Mitä tarkoitat kun sanot, ettei pysy synkassa? Tuleeko uusi raita vain hieman jäljessä koneelle? Jos näin on, luulisi onnistuvan ihan manuaalisesti siirtämällä raitaa hieman taaksepäin. Zoomaa vaan näkymän tarpeeksi lähelle. :
 
Ei pysty raitaa siirtämällä korjaamaan tuota, koska ne ei pysy synkassa..... siis jos sen yhdestä kohtaa laittaa synkkaan, niin toisessa kohdassa se ei enää ole jostakin kumman syystä. Ei se paljoa heitä mutta sen verran, että vesittää koko homman. Yritin epätoivon vimmalla laittaa sitä synkkaan, mutta ei se onnistunut. Myöhemmin tällä foorumilla kuulin, että oli lähtökohtaisesti jo tuhoon tuomittu ajatus.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
hallu
20.11.2013 15:23:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Varmaan kellollakin on osansa mutta eka veikkaus olis ollut että vanha dekki ei pyöritä vanhaa kasettia tasaisella nopeudella täsmälleen samanlailla kahta kertaa peräkkäin.
 
Tämä varmaan on se todennäköisin selitys.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
hallu
20.11.2013 18:33:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=818869
 
Bongasin torilta tuollaisen laitteen. Hinta ei vaikuttaisi pahalta ja jos oikein ymmärsin niin tuossa olisi mikseri ja äänikortti samassa kuorissa. Mahtaisiko sillä saada äänitettyä neljälle raidalle suoraan?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Danko
20.11.2013 20:01:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=818869
 
Bongasin torilta tuollaisen laitteen. Hinta ei vaikuttaisi pahalta ja jos oikein ymmärsin niin tuossa olisi mikseri ja äänikortti samassa kuorissa. Mahtaisiko sillä saada äänitettyä neljälle raidalle suoraan?

 
Ei. Vaikka mikserissä kanavia riittää, niistä koneelle saa kerralla kaksi.
"The MW delivers true plug-and-play USB audio input/output interfacingwithout the need for special software driversand lets you easily record mono inputs or two- track stereo mixes of multiple sources to your computer."
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti