Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: zoom h4n - kokemuksia?
1
xdxd
28.10.2013 19:32:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihmeen kivalle vaikuttaa toi vehje. Ootteko ollu tyytyväisiä? ihmettelin alhaista hintaa. Mukana cubase le 6 ohjelmisto. Onko toiminut? kokemuksia?
 
arppah8
28.10.2013 19:54:55 (muokattu 28.10.2013 19:58:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On toiminut ja tyytyväinen olen ollut. Vähän kaikkea on tullut tuolla äänitettyä, keikkoja/treenejä sekä pelkillä laitteen omilla konkilla että yhdessä pöytäsignaalin kanssa, vokaaliosuuksia kaverin demolle etänä laajakalvokonkalla ja TV-mainoksen spiikkejä. Edelliselle bändille tuli myös äänitettyä parin biisin demo silleen että rummut taltioitiin Zoomin roikkuessa rumpujen yläpuolella overheadeina + mikki basarissa ja virpassa (joihin sitten tuli laitettua jonniinverran samplea mutta anyway). Myös laulut taltioitiin Zoomilla ja laajakalvokonkalla ja vielä käytin Zoomia äänikorttinakin kitara/bassoäänityksissä. Softana Reaper, tossa tulos: http://maihinnousu.net/s/9545
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
johanssen
29.10.2013 09:06:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimii. Tukeva rakenne. Monipuolinen. Jos tarvit phantomia paristoilla, niin niille kannattaa hommata erilliset boxit, sillä syö patterit nopeasti.
 
Kannattaa myös hommata kunnollinen adapteri, kuten tuo http://www.thomann.de/fi/km_19695_300.htm
 
asialliset hommat hoietaan, muuten ollaan ku ellun kanat...
Kalmo
29.10.2013 09:22:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

YLE käyttää H-nelosia. Yhdenlainen laatutunnustus sekin.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Blues
29.10.2013 18:21:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käyttöliittymä on vanhanaikainen ja hieman hankala, muuten olen ollut tyytyväinen.
 
Hyvä siitä tulee, kun sen maalaa!
hallu
29.10.2013 23:06:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blues: Käyttöliittymä on vanhanaikainen ja hieman hankala, muuten olen ollut tyytyväinen.
 
Perkeleen Steve Jobs ja sen iPhone. Ovat tainneet pilata kokonaisen sukupolven:-). Huomasin itse kun heitin iPhonella vesilintua ja palsin tavallisen kännykän ja sanelukoneen pariin, että piti ylittää pieni käyttöliittymäkulttuurishokki, että tottui taas käyttämään yhdentempun poneja;-). Kyllä se siitä onnistuu, älä anna periksi.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
kiiski
30.10.2013 10:36:39 (muokattu 30.10.2013 10:40:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tuo H4 käyttöliittymä vaan on todella kauhea. Jos sitä vertaa vanhoihin kännyköihin niin ei ole edes käyttänyt koko laitetta. Plus paremman tekniikan syyttely siitä, että ne on "pilanneet" ihmiset on vähän hassua :-)
 
arppah8
30.10.2013 11:07:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän ton H4n-version käyttis niin paha ole. Pieneen tilaan kun änkeää kauhean määrän ominaisuuksia niin asettaahan se vähän nappulamäärälle rajoituksia ja ajaa valikkosurffailuun. Se vanha H4 oli vissiin aika paljon pahempi kuitenkin.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30.
Kurb
30.10.2013 11:58:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arppah8: Eihän ton H4n-version käyttis niin paha ole. Pieneen tilaan kun änkeää kauhean määrän ominaisuuksia niin asettaahan se vähän nappulamäärälle rajoituksia ja ajaa valikkosurffailuun. Se vanha H4 oli vissiin aika paljon pahempi kuitenkin.
 
Hienoa jos H4n-versioon on ongelmat korjattu! Alkuperäisen H4:sen käyttis on kyllä kammottava. Pieni tila ei ole mikään peruste huonolle käyttöliittymäsuunnittelulle.
 
BOA
hallu
30.10.2013 12:24:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kurb: Hienoa jos H4n-versioon on ongelmat korjattu! Alkuperäisen H4:sen käyttis on kyllä kammottava. Pieni tila ei ole mikään peruste huonolle käyttöliittymäsuunnittelulle.
 
Ei se ole peruste ei. Asetellanpa kysymys niin, että olisitko itse valmis maksamaan kyseisestä laitteesta vaikkapa sata euroa enemmän, jos siinä olisi parempi käyttöliittymä? no itse olisin valmis maksamaan käyttöliittymästä. Mun pointtini on vaan se, että joku iPhone tai Antroidi, joiden myyntipontentiaali on miljoonia laitteita tai vaikka enmmänkin ja kilpailu on kovaa, niin oikeastaan se käyttöliitymä on kaikki kaikessa koska se käyttökokemus on asia jolla se laite myydään. Nykyisiä älypuhelimia kun miettii niin nehän ovat vain tylsiä lätkiä ja se käyttis on kaikki mitä siinä on. Ei se käyttis niihin ihan ilmaiseksi ole syntynyt, vaan mikkiksellä applella ja googlella (no googlella on ehkä vähän vähemmän kun androidi on lähinnä iPhonen käyttiksen kopio keskeisiltä osin) on satsattu siihen käyttikseen ihan kunnolla taaloja.
 
Sitten on tällainen pienen käyttäjäkunnan kapeaan tarpeeseen suunnattu laite, jonka myyntimäätärät on mitä on. Ei voi olla panostukset ihan samaa luokkaa. Laite menee lähinnä ammattilaisille ja kuten me kaikki tiedämme, niin ammattikäytön vehkeiden käytettävyydessä huomio ei ole niin paljoa käyttömukavuudessa, vaan kustannustehokkuudessa. Jos laite tekee sen mitä sen on tarkoitus tehdä tehokkaasti eikä aiheuta työnantajalle kuluja niin se on hyvä. Jos äänialan ammattilaiset ajautuisivat zoomin käyttöliittymän takia stressiin, alkoholismiin ja työkyvyttömyyseläkkeelle, niin varmasti YLE:lläkin mietittäisiin, että olisikohan kilpailevalla alfkalla parempi käyttöliittymä. Nykyisellään Zoomi kaiketi tekee sen pitä siltä odotetaan kustannustehokkaasti joten se on hyvä. Jos ne Zoomilla päättäisi, että nyt pistetään viimeisen päälle makea käyttis ja satanen hintalappuun lisää, niin tapahtuisi kaksi asiaa. Ne Ylen hankinaosastolla päättäisi olla ostamatta Zoomeja ja vastaavasti uusia asiakkaita ei saataisi tavallisista kaduntallaajista koska laitteella ei pääse suoraan facebookiin (oli käyttis kuinka makea tahansa).
 
Joten kun noita käyttiksiä manataan, niin kannattaamuistaa, että asiassa on monta puolta eikä kaikkiole aina sitä miltä näyttää.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Kurb
30.10.2013 21:57:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä pointteja, mutta en minä mitään kosketusnäyttömeininkiä peräänkuuluttanut, ihan peruskäyttömukavuutta. Että usein tarvitut toiminnot olisi pinnassa ja vähemmän tarvitut syvemmällä, eikä päinvastoin.
 
Ketjun aloittaja kysyi käyttäjäkokemuksia, kerroin omani. Tulee aika kummallinen sävy keskusteluun, jos kirjoittajien pitää alkaa sensuroimaan mielipiteitään valmistajan intressien perusteella.
 
Mitä ammattilaisuuteen tulee, niin eiköhän useimmat ammattilaiset toivo että työväline olisi työnteon kannalta mahdollisimman näkymätön, että voisi keskittyä siihen työhön eikä tekniikkaan.
 
BOA
Henri Henri Olavi
03.11.2013 09:38:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kurb: Mitä ammattilaisuuteen tulee, niin eiköhän useimmat ammattilaiset toivo että työväline olisi työnteon kannalta mahdollisimman näkymätön, että voisi keskittyä siihen työhön eikä tekniikkaan.
 
Just tämä! Mä olenkin ajatellut alkaa tekemään leffaa ja muuta av:ta sokeille ja kuuroille, niin pysyvät laitteet poissa tieltä pilaamasta hyvää meininkiä.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti