Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studion ilmanvaihto
1
Blues
03.10.2013 01:54:39 (muokattu 04.10.2013 00:45:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kommentteja kaipailisin tähän pikkustudion ilmanvaihtosuunnitelmaan:
https://www.dropbox.com/s/hubwwnx0rl8zwp7/IV%2020131003_013401.jpg
 
Lyijykynä tuntuu tällä kertaa olevan luotettavampi kuin AutoCAD :)
 
Tuloilma=vihreä
Poistoilma punainen
Ilmlämpöpumppu=keltainen
Äänenvaimennin = musta
 
Rakennuksen ulkopuolelle tulevat tuloilma- ja poistoilmaputket ovat samalla seinustalla, mutta toinen pyöräkatoksen ylä- ja toinen alapuolella.
 
Poistoilmapuhallin on pienessä tuulikaapissa ja poistoilman puolella, eli rakennuksesta olisi tarkoitus saada alipaineinen. Erillistä tuloiman lämmitystä ei tässä vaiheessa ole tarkoitus laittaa, mutta suunnitelma sisältää option LTO-kojeelle, jossa tuloilman lämmitys. Käytäntö osoittanee miten homma toimii talvipakkasella...
 
Tarkoitus on estää äänen kulkeutuminen huoneesta toiseen ja ulos. Kaikissa seinissä on tuplakerros EK-gyprocia Green Glue Compoundin kera. Siis sekä ulommissa, että sisemmissä seinissä. Rungot ovat irti toisistaan. Sisä- ja ulkoseinän sekä sisä- ja ulkokaton välissä on villa. Kohdasta riippuen villakerroksen paksuus n. 300-500mm.
 
Pienen ja ison huoneen välissä ovi ja vieressä samankokoinen ikkuna.
 
Ajatuksena on käyttää pyöreitä muovikanavia em. villakerroksessa. 125mm kanava pikkuhuoneesta ulos. Muilta osin 160mm kanavaa. Lähdöt ja sisääntulot katonrajassa.
 
Huonekorkeus keskeltä 3,5m, reunoilta 2,5m.
 
Raitisilman tarve noin 100m3/h. Pitäisi riittää neljälle hengelle. Virtausnopeus tulokanavassa tuolloin 1,5m/s. Pienimmällä teholla 0,35m/s. Poistopuolella tuo jakautuu kahteen kanavaan = pienempi virtaus.
 
Lämmitykseen / viilennykseen Daikin Ururu Sahara ilmalämpöpumppu.
Siinä on spesiaalitoiminto, jolla voi myös kierrättää raitisilmaa 36m3/h saakka ja myös kostuttaa huoneilmaa. Kostutus on hyvä mm. puisten soittimien vuoksi. Käytännön toimivuus arvoitus.
 
Löytyykö kokemuksia?
 
Se on selvää, että näiden toimitojen käyttö lisää melutasoa, eikä niitä voi käyttää herkkinä hetkinä. Varalämmitykseksi sähköpatteri.
 
Tuolla lisää samaisesta projektista:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=208860&oo=0
 
htm
04.10.2013 12:27:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En osaa tuohon sun ilmanvaihtoon sanoa, mutta katso kosteusongelmien takia, että toi ulkoseinän ja kipsilevyseinän välinen tila tuulettuu johonkin ja on lämmin.
 
www.signumfreud.com
Blues
04.10.2013 22:10:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkistä, mutta hmm... väli on täynnä villaa eikä se kyllä tuuletu. Tämä rakenne ei eroa normaalista seinärakenteesta (jota ei myöskään tuuleteta) muutoin kuin siten että, sisäpuolen levytys on kiinnittetty erilliseeen runkoon. Eli sisäseinät ovat irti ulkoseinien rungosta - "huone huoneen sisällä". Sisäpuolella on höyrysulku normaaliin tapaan.
 
Noista äänenvaimentimista - millaisia ratkaisuja muilla on ja miten ne vaimentavat ääntä?
 
htm: En osaa tuohon sun ilmanvaihtoon sanoa, mutta katso kosteusongelmien takia, että toi ulkoseinän ja kipsilevyseinän välinen tila tuulettuu johonkin ja on lämmin.
 
htm
05.10.2013 11:14:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blues: Kiitos vinkistä, mutta hmm... väli on täynnä villaa eikä se kyllä tuuletu. Tämä rakenne ei eroa normaalista seinärakenteesta (jota ei myöskään tuuleteta) muutoin kuin siten että, sisäpuolen levytys on kiinnittetty erilliseeen runkoon. Eli sisäseinät ovat irti ulkoseinien rungosta - "huone huoneen sisällä". Sisäpuolella on höyrysulku normaaliin tapaan.
 
Noista äänenvaimentimista - millaisia ratkaisuja muilla on ja miten ne vaimentavat ääntä?

 
Ok. Mä tulkitsin tosta kuvasta, että siinä on pieni eteinen ulko ja sisäseinien välissä.
 
www.signumfreud.com
Blues
05.10.2013 12:13:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä siinä on pieni eteinen, jossa on mm. sähkökeskus ja kanavpuhalln. Se tuulettuu kyllä.
 
htm: Ok. Mä tulkitsin tosta kuvasta, että siinä on pieni eteinen ulko ja sisäseinien välissä.
 
villeh
11.10.2013 08:55:45 (muokattu 11.10.2013 08:56:08)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuvasta saa sen käsityksen että pienestä live huoneesta on nyt joko kaksi poistoa tai sitten joku virhe luonnoksessa sillä et voi samaa kanavaa pitkin imeä ja puhaltaa, ja siinä toisessa kanavassa joka imee controllista ja puhaltaa? pikkulivehuoneeseen ei ole äänenvaimenninta iv koneen ja pikkulivehuoneen välis. Ja onko toi 160 +125 rungot ilmamäärien takia? ajattelin vaan että meidän 630m3 omakotitalo on kahdella 160 rungolla eli varmaan yks runko sulle tommoseen tilaan kyllä riittäs ihan heittämällä.
 
Laitahan kuvia kun saat rojektia eteenpäin, oon kans viitävaille siinä pistees että nykyinen työtila kasvaa jollain lisäpalikalla.
 
www.upsidecrown.net www.hautaluoma.com
Blues
12.10.2013 23:53:45 (muokattu 13.10.2013 12:13:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuh, tuossa voi olla vielä parennettavaa.
 
Tuolla on siis vain yksi puhallin, joka imee alipaineen molempiin huoneisiin (Nuolet kuvastava pelkästään virtaussuuntia).
 
Ison huoneen korvausilma tulee suoraan ulkoa. Ajatuksena oli, että pienen huoneen korvausilma otetaan sivuhaaralla ison huoneen poistokanavasta, mutta tuo on kyllä totta, mitenkähän mahtaa pelittää kun ko. poistokanavakin on alipaineinen ja samoin pieni huone... Hommahan riippuu itse asiasta kanavien välisestä paine-erosta. Pitää miettiä millaiset paine-erot tuohon saisi aikaiseksi. Puhaltimen imupuolelle voisin lisätä yhden äänenvaimentimen - se oli unohtunut.
 
160 ja 125mm putkikoot ovat juurikin ilmamäärän ja ilmavirtauksen aiheuttaman suhinan takia. Suuremmassa putkessa on hitaampi virtaus, joka on hiljeisempi. Kun käyttää tuollaisia putkikoja on virtausnopeus 0,5m/s - 1,5m/s. Se on kuulema hyvä virtausalue, joka ei suhise.
 
Hommat ovat olleet pari viikkoa taas seis, mutta eiköhän tästä taas päästä eteenpäin, kun saan tämän homman selväksi.
 
villeh: Kuvasta saa sen käsityksen että pienestä live huoneesta on nyt joko kaksi poistoa tai sitten joku virhe luonnoksessa sillä et voi samaa kanavaa pitkin imeä ja puhaltaa, ja siinä toisessa kanavassa joka imee controllista ja puhaltaa? pikkulivehuoneeseen ei ole äänenvaimenninta iv koneen ja pikkulivehuoneen välis. Ja onko toi 160 +125 rungot ilmamäärien takia? ajattelin vaan että meidän 630m3 omakotitalo on kahdella 160 rungolla eli varmaan yks runko sulle tommoseen tilaan kyllä riittäs ihan heittämällä.
 
Laitahan kuvia kun saat rojektia eteenpäin, oon kans viitävaille siinä pistees että nykyinen työtila kasvaa jollain lisäpalikalla.
 
Blues
20.10.2013 13:11:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä kokoisia ilmanvaihokanavia ja millaisia äänenvaimentimia ja puhaltimia teillä muilla on? Kokemuksia?
 
Hyvä siitä tulee, kun sen maalaa!
washburn
20.10.2013 14:25:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blues: Minkä kokoisia ilmanvaihokanavia ja millaisia äänenvaimentimia ja puhaltimia teillä muilla on? Kokemuksia?
 
Mulla vaihtuu tarkkaamon ilma tiivistämättömän oven kautta :)
 
Live long and prosper.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti