Muusikoiden.net
24.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Edirol UA-25EX, vasen kanava hiljaisempi
1
Vladi
07.09.2013 15:46:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No hei!
 
Meikällä on ollut jo monen monta vuotta käytössä Edirol UA-25EX-äänikortti ja se on pelittänyt ihan hyvin. Sain eilen uuden koneen ja otin tottakai käyttöön myös tuon äänikortin. Eilen homma toimi vielä hyvin, mutta tänään äänikortin vasen output-liitäntä puskee ulos hiljaisempaa soundia, enkä keksi muuta syytä, kuin joku mekaaninen vika tuossa ääniboksissa.
 
Äänikortista ääni lähtee balansoiduilla piuhoilla Focal CMS 40:iin. Äänikortin päässä piuhat ovat plugilla ja monitoreiden päässä XLR:ää. Itse piuhojen toimivuuden testasin irroittamalla vuorotellen molemmat kaiuttimet ja testaamalla piuhaa vuorotellen kumpaankin äänikortin ulostuloon. Molemmilla monitoreilla ja piuhoilla L-output oli hiljaisempi, kuin R.
 
Kyse ei pitäisi olla myöskään mistään koneen säädöistä (MacBook Air mid 2013), koska äänikortin ollessa ääniasetuksista valittuna ei ole mahdollista säätää balanssia.
 
Tuleeko jollakulla mieleen, missä voisi olla vika?
 
-Vladi
Vladi
09.09.2013 13:07:19
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaanpa itse itselleni tähän ketjuun: Vika tuntuisi olevan laitteen volasäätimessä, joka pitää rahisevaa ääntä ja joka tuntuu vaimentavan vasenta kanavaa aina välillä. Tietyissä säätimen asennoissa vasen kanava tuntuu kuuluvan taas normaalisti ja vaimenee taas pienestäkin kosketuksesta.
 
Eli vissiin paskana koko laite.
Kalmo
10.09.2013 09:10:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PIenet hapettumahäiriöt voivat oieta sillä, että pyörittelee potikkaa ahkerasti vähän aikaa.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Vladi
10.09.2013 10:22:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: PIenet hapettumahäiriöt voivat oieta sillä, että pyörittelee potikkaa ahkerasti vähän aikaa.
 
Asia ei valitettavasti korjaantunut tällä sitten kumminkaan, vaikka potikan pyörittäminen ei rahisutakaan kaiuttimia enää. Soundikuva on edelleen voimakkaasti oikealla paitsi jos säädän vasenta monitoria pykälän isommalle. Koska näissä Focaleissa on porrastetut volumesäätimet, äänikuva siirtyy tämän myötä hieman vasemmalle. Toisin sanoen, tätä ei saa järkevästi balanssiin.
saastara
10.09.2013 10:51:27 (muokattu 10.09.2013 10:54:45)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaisi aika normaalilta halpojen potikkojen toiminnalta.. Tota samaa esiintyy esim halvemmissa monitorikontrollereissa ymv tasosäädöissä, että alku- tai loppupäässää skaalaa, ei menekkään lähdöt ihan tasan.
 
Potikan vaihto johonkin tasokkaampaan korjannee ongelman. Tosin, jos tietotaitoa ei itseltä löydy, tulee varmaan halvemmaksi ostaa vaan uusi äänikortti.
 
E: Eihän nuo potikat ja namikat ikuisia ole.. Seurailee valmistajien lupauksia niin, tietty määrä kymmeniä tuhansia painalluksia tai väännöksiä luvataan.. Sitten ollaan oman onnen nojassa mitä rupeaa tapahtumaan.
 
Vähän paremmassa potikassa on sitten paremmat toleranssit. Ei sekään sattumaa ole, että oikeasti hyvissä ja kalliissa laitteissa käytetään usein pelkästään kytkimellisiä potikoita, eikä lineaarisia. Ja että hyvä potikat oikeasti maksaa helposti sen halpisäänikortin verran.
 
"I've suffered for my music. Now it's your turn"
Vladi
10.09.2013 10:54:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saastara: Kuulostaisi aika normaalilta halpojen potikkojen toiminnalta.. Tota samaa esiintyy esim halvemmissa monitorikontrollereissa ymv tasosäädöissä, että alku- tai loppupäässää skaalaa, ei menekkään lähdöt ihan tasan.
 
Potikan vaihto johonkin tasokkaampaan korjannee ongelman. Tosin, jos tietotaitoa ei itseltä löydy, tulee varmaan halvemmaksi ostaa vaan uusi äänikortti.

 
Jep, tätä vähän itsekin aavistelin. Tietotaitoa ei kyllä ihan noihin hommiin piisaa ja mitä googlen kuvahausta löytyneiden vanhemman mallien avauskuvien perusteella voi päätellä, niin tuo on sisältä aikamoinen piirilevyhässäkkä.
Vladi
14.09.2013 15:25:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarina sai sellaisen päätöksen, että päädyin lopulta ostamaan torilta Apogee Duet 2:en. Olisihan tuon Edirolin kenties saanut korjattua, mutta äänenlaadullinen ero Apogeen eduksi on niin huikea, että ei kaupat ei kaduta pätkääkään. Tuntuu, että saan ensimmäistä kertaa oikeasti irti näiden Focalien potentiaalin tällä interfacella.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti