Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: musiikkivideo bonarina EP:llä, tekninen toteutus?
1 2
ganesha
17.08.2013 08:12:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jou.
 
Kuvaamme tässä piakkoin musiikkivideon bändimme edellisen EP:n biisistä, ja tuli mieleen, että olisi kiva julkaista se bonusmateriaalina seuraavan EP:n kylkiäisenä. Tekninen toteutus vain rupesi nyt askarruttamaan..CD+DVD-paketti olisi tietysti jotenkin luontevampi, mutta taitaapa mennä reilusti yli budjetin (omakustannepohjalta kun opereoidaan niin ei taida löytyä taskun pohjalta likviditeettiä ihan tuollaiseen). Joten yks vaihtis vois olla julkaista pelkästään audio-DVD?
 
EP:n biisejä kun ei ole vielä edes aloitettu nauhoittamaan, niin kannataisiko sitten jo varmuuden vuoksi vetäistä biisit 48kHz sampleratella - eikös se ole DVD:n käyttämä formaatti? Näin mitään ylimääräisiä konversioita ei tarttis tehdä.
 
Eihän tuokaan varmaan halvaksi tulis, ja toisaalta ns. DVD-sinkut yms. cd-soittimessa "no disciä" ilmoittavat räiskäleet ovat melko v-mäisiä, mutta..olisi siistiä saada tuo video ulos myös fyysisenä judanssina. Siitä tulee sen verran hieno!
 
atheos
17.08.2013 09:29:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noita ollut maailman sivu että samalla levyllä on audio- ja datapuoli missä on sitten video ihan tietokoneen ymmärtämässä tiedostomuodossa (esim. AVI/DivX ja MP4/h.264). Vähemmän nykyään, kiitos Internet. Jos haluaa, että toimii normaalissa DVD-soittimessa niin melkein pakko olla kaksi levyä koska musa on oltava CD-levyllä ja video DVD:llä ja nämä kaksi samalla levyllä jos on edes mahdollista kuulostaa kyllä tosi pommilta. Vastaavasti nuo kahden osion CD:t kiukuttelevat joskus esim. autosoittimissa.
 
44.1 vs. 48 on vähän hiusten halkomista. Itse tekisin 44.1 enkä välittäisi jos se nyt jotenkin teoreettisesti vähän heikentyisi se laatu videolla, kunhan varsinaisella medialla on sitten hyvä. Ilman AB-vertailua kukaan ei kuitenkaan kuule mitään eroa. Jos askarruttaa silti niin voihan sen työstää vaikka 88.2 sample ratella josta voi skaalata alas 48 tai 44.1. Audio ei tästä juuri rikastu (Nyquistin teoria), mutta esim. softakaiut, virtuaali-instrumentit ja tuollaiset voivat tykätäkin. Minä en ole kokenut tuotakaan mitenkään välttämättömäksi, etenkin kun suhteuttaa paljonko enemmän sample raten tuplaus vie konetehoja.
 
Itse en lähtisi tuollaiseen fyysiseen videon jakeluun ollenkaan, hyödyllisempää heittää se suoraan YouTubeen ja Vimeoon ja spämmätä linkkiä. Sieltä se tulee katsottuakin. Mullakin on tossa hyllyssä useampikin tällainen CD ja muutama CD+DVD mutta harkitsenko edes kaivavani ne esiin jos haluan katsoa videon? En. Avaan YouTuben. Saatika sitten jos bändi olisi joku pienempi niin ei olisi sitäkään vähää ajatuksen puolikasta. Nuo omat ovat kuitenkin sellaisia pikkunimiä kuten Opeth ja Iron Maiden. Että miettikää nyt ihan ajatuksen kanssa.
 
Laulaja on lyömäsoitin.
Exhausted
17.08.2013 11:11:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

atheos: Itse en lähtisi tuollaiseen fyysiseen videon jakeluun ollenkaan, hyödyllisempää heittää se suoraan YouTubeen ja Vimeoon ja spämmätä linkkiä. Sieltä se tulee katsottuakin. Mullakin on tossa hyllyssä useampikin tällainen CD ja muutama CD+DVD mutta harkitsenko edes kaivavani ne esiin jos haluan katsoa videon? En. Avaan YouTuben. Saatika sitten jos bändi olisi joku pienempi niin ei olisi sitäkään vähää ajatuksen puolikasta. Nuo omat ovat kuitenkin sellaisia pikkunimiä kuten Opeth ja Iron Maiden. Että miettikää nyt ihan ajatuksen kanssa.
 
Word. Oikeastaan jotkut tunnin kestävät studiodokumentit on ainoita sellaisia DVD-juttuja joita tulee katsottua DVD-soittimella, mutta ei koskaan musavideoita.
L.Ruoska
17.08.2013 11:21:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppailen Atheosta. Möin itseasiassa koko cd- ja dvd-kokoelmani veks pari vuotta sitten koska niitä ei tule katsottu tai kuunneltua. Musa tulee kaikki streamattua kotiverkon kautta tai puhelimelta Bluetoothilla. Musavideot jne random setti Youtubesta, dokkarit Netflixistä jne. Indie-leffoista voi maksaa Paypalilla tekijöille suoraan ja sitä rataa.
 
Kivahan se olis julkaista kaikkea mutta valitettavasti ei niitä kukaan jaksa kaivella hyllystä, laittaa soittimeen, pistää telkkaria päälle jne. Paljon isompiin kuulija/näkijämääriin pääset Youtubella. Kaikki uudet tai semi-uudet puhelimet, telkkarit, pelikonsolit, bluray-soittimet, digiboksit jne menevät nykyään natiivisti Youtubeen. Fyysinen media on tarpeeton.
 
There was a hole here. It's gone now.
zekeode
17.08.2013 13:16:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole ikinä tullut katsottua mitään data-levyä, ja noitahan oli muotia pistää ulos joskus 90-luvun lopulla? Yhden tai kahden musiikkivideon takia, ei kukaan laita dvd-soitinta päälle.
 
EP:n takakanteen youtube-linkki, vaikkapa smarturl.it palvelun kautta, niin saa järkevän ja helposti muistettavan linkin.
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia - Rouhee Blues - Spotifyn paras blueslista... ...tai aina
mattim
17.08.2013 17:46:22 (muokattu 17.08.2013 17:46:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Fyysinen media on tarpeeton.
 
Aikas radikaali luottosuhde sulla on nettiin. Pieni kaapelikatko keskeisessä merenalaisessa valokaapelissa ja istut yksin ilman musaasi. Sama juttu kun pankit ja niiden maksujärjestelmät romahtavat.
 
.
saastara
17.08.2013 17:53:06 (muokattu 17.08.2013 17:57:07)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Aikas radikaali luottosuhde sulla on nettiin. Pieni kaapelikatko keskeisessä merenalaisessa valokaapelissa ja istut yksin ilman musaasi. Sama juttu kun pankit ja niiden maksujärjestelmät romahtavat.
 
Oot oikeassa.. En mä siltikään ole varmaan 10 vuoteen laittanut yhtäkään dvd:tä koneeseen kattoakseni musavideoita.
 
E: Valehtelin. '08 keväällä mä katoin Sigur Rósin Héiman pleikkarilta. Sekin menee enemmän tolla dokkariosastolle, joten ei sitäkään oikeesti lasketa.
 
"I've suffered for my music. Now it's your turn"
ganesha
17.08.2013 19:31:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ajattelinkin, josko maksaisi vaivaa julkaista pelkkä DVD, jolla myös musat ilman kuvaa, mutta joo...ei ehkä maksa vaivaa tässä vaiheessa. katsotaan sitten jos/kun videomatskua olisi enemmän tarjolla, esim. kokonainen keikka yms.
 
L.Ruoska
17.08.2013 19:58:21 (muokattu 17.08.2013 20:01:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Aikas radikaali luottosuhde sulla on nettiin. Pieni kaapelikatko keskeisessä merenalaisessa valokaapelissa ja istut yksin ilman musaasi. Sama juttu kun pankit ja niiden maksujärjestelmät romahtavat.
 
Mulla on kaikki mitä kuuntelen koneella kirjastoituna. En siis käytä Spotifytä lainkaan. Youtubesta on hyvä bongailla juttuja mitä lukee arvosteluista jne mutta joka tapauksessa koneelta löytyy joitakin satoja tunteja musiikkia. Leffoja katselen välillä ja telkkaria enpä juuri koskaan, joten jos Netflix nyt vaikka olis down niin keksin kyllä tekemistä kuten esim. musiikin teko :)
 
Löytyypä noita leffojakin tuosta koneelta ihan riittävästi. Jos maailma romahtaa niin että nettiin ei pääse kuukauteen niin todnäk meillä on muitakin ongelmia, kuten esim. hengissä säilyminen. Suurin probleema tässä levyttömyydessä on varmaan se että penskoille täytyisi saada piirrettyjä suht säännölliseen tahtiin jos netti kuolisi. Niitä pikkukakkosiakin on digiboksille sen verran tallennettuna että ihan heti lopu kesken.
 
Ostan mielelläni uuden matskun myös digitaalisena. Sen saa heti, erinomaisen hyvälaatuisena ja rahat menee lähemmäks artistia. Bandcampin tapaiset jutut varsinkin lämmittää mieltä. Otan mieluummin artistilta vaikka paidan kuin levyn. Jos paita on ruma, menee työmaavaatteiksi ja jos hieno niin vapaa-ajan käyttöön. Levy vain pölyyntyy kaapissa oli se miten hieno tahansa.
 
Google Music ja monet muut palvelut synkkaavat musiikin serverille joten jos vaikka kovalevy pamahtaa paskaksi niin sieltä sen kirjaston saa sellaisenaan takaisin. Ja vaikka tämmöinen cloud-palvelu pettäisi niin eipä tuossa kauan menisi kun lempparilevyt lataisin takaisin, jonka jälkeen taas niitä muita tulisi latailtua sitä mukaan kun levy muistuu mieleen tai sitä tekee mieli kuunnella. Nykyisillä kaistolla levy tulee koneelle about samassa ajassa kun kaivat sen kaapista ja lyöt soittimeen.
 
There was a hole here. It's gone now.
zekeode
17.08.2013 21:14:07 (muokattu 17.08.2013 21:14:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mattim: Aikas radikaali luottosuhde sulla on nettiin. Pieni kaapelikatko keskeisessä merenalaisessa valokaapelissa ja istut yksin ilman musaasi. Sama juttu kun pankit ja niiden maksujärjestelmät romahtavat.
 
Tästä syystä kannattaakin tatuoida se suosikkilevy kehoon, että on varmasti turvassa. Sitten vaan toivoa, ettei pläskisty liikaa, koska muuten voi tulla liian muhkeat soundit.
 
Ja sitten se takki ->
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia - Rouhee Blues - Spotifyn paras blueslista... ...tai aina
HateHalon
01.09.2013 03:32:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan tuo VCD eli Video CD formaatti sopisi tähän systeemiin ja toiminee kaikilla DVD-soittimilla. Sitä en osaa sanoa, että toimisko tuo Audio CD ja VCD yhdistäminen samalle levylle.
 
VCD oli DVD edeltäjä, joka ei koskaan menestynyt. Leffat vei sen about 2 levyä.
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Video_CD
 
www.halondesign.com
Janus
01.09.2013 19:43:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HateHalon: Varmaan tuo VCD eli Video CD formaatti sopisi tähän systeemiin
 
>2013
>formaatti, joka näyttää ja kuulostaa (etenkin, kun pääosassa on MUSIIKKI eikä leffadialogi) perunalla taltioidulta ja editoidulta
 
HateHalon
02.09.2013 07:48:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: >2013
>formaatti, joka näyttää ja kuulostaa (etenkin, kun pääosassa on MUSIIKKI eikä leffadialogi) perunalla taltioidulta ja editoidulta

 
No keksi itse systeemi, jos vaatimus on saada YKSI levy, joka soittaa audiota cd-soittimissa ja videota dvd-soittimissa. Vaikka musiikkivideon ääni ei tule olemaan VCD:ssä paras mahdollinen, niin olishan se sama kappale kait audio CD muodossa siinä samalla levyllä.
 
www.halondesign.com
L.Ruoska
02.09.2013 20:59:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän voi listata bändejä jotka ovat julkaisseet vcd:tä.
 
Itsellä tulee mieleen esim:
 

 

 

 

 

 
Ei niin :-)
 
There was a hole here. It's gone now.
miffe
02.09.2013 21:06:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Tähän voi listata bändejä jotka ovat julkaisseet vcd:tä.
 
Itsellä tulee mieleen esim:
 
Ei niin :-)

 
Iron Maiden - Rock in Rio
 
Tuo löytyy ainakin mun hyllystä, varman jonkun muunkin. Siinä on ympätty videomatskua normi-cd:n perään. Onhan noita varmaan muitakin, mutta eipä ole tainnut moni katsottavaksi asti päätyä. Pari levyä on sellaisia, jotka vaativat jonkun vanhan Windows-version, johon asennetaan ihan oma mediasoitin videon katsomiseksi.
 
turkulainen
ReBeat
02.09.2013 21:35:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikko Kuustosen levyllä Atlantis on joku musavideo mukana. En nyt muista missä formaatissa se oli mutta joku ihan perus.
 
http://www.discogs.com/Mikko-Kuustonen-Atlantis/release/3608172
 
Janus
02.09.2013 22:07:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Iron Maiden - Rock in Rio
 
Tuo löytyy ainakin mun hyllystä, varman jonkun muunkin. Siinä on ympätty videomatskua normi-cd:n perään. Onhan noita varmaan muitakin, mutta eipä ole tainnut moni katsottavaksi asti päätyä. Pari levyä on sellaisia, jotka vaativat jonkun vanhan Windows-version, johon asennetaan ihan oma mediasoitin videon katsomiseksi.

 
Enhanced CD ei liene sama asia kuin Video CD?
 
Danko
02.09.2013 22:31:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Enhanced CD ei liene sama asia kuin Video CD?
 
ei niin. http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_CD
 
Samaa olin tulossa ehdottamaan ketjuun jo aiemmin, kunnes kokeilin dvd-soittimessa ja eipä toimi ei.
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
miffe
03.09.2013 01:10:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Enhanced CD ei liene sama asia kuin Video CD?
 
No ei, mutta tuollaisia pukkasivat aikoinaan ja alkuperäisellekin kysyjälle olisi kätevin tapa, jos vain kaikki DVD-soittimet ymmärtäisivät sen päälle. Mulla on Sonyn BD ja sillä on ainakin osa toiminut.
 
turkulainen
L.Ruoska
06.09.2013 19:06:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Iron Maiden - Rock in Rio
 
Tuo löytyy ainakin mun hyllystä, varman jonkun muunkin. Siinä on ympätty videomatskua normi-cd:n perään. Onhan noita varmaan muitakin, mutta eipä ole tainnut moni katsottavaksi asti päätyä. Pari levyä on sellaisia, jotka vaativat jonkun vanhan Windows-version, johon asennetaan ihan oma mediasoitin videon katsomiseksi.

 
http://en.wikipedia.org/wiki/Mixed_Mode_CD
 
Eri juttu kun VCD, joka tunnetaan lähinnä rantalomakohde-Aasian ja Intian markkinoilta :)
 
There was a hole here. It's gone now.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti