Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kommentteja miksauksesta
1
mct76
09.07.2013 20:04:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen viikon verran miksaillut biisiä ja nyt kaikki alkaa jo kuullostaamaan samalta ja huonolta. Täytynee pitää pieni tauko miksauksessa..
 
Jos joku kuitenkin viitsisi kuunnella ja kommentoida miksausta (miksei myös biisiä noin kokonaisuudessaan tuotantomielessä).
 
Masteroimaton:
 
http://www.frostland.info/romukultaa.mp3
 
Masteroitu:
 
http://www.frostland.info/romukultaaMAS.mp3
 
Kiitos!
 
ReBeat
09.07.2013 23:05:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsehän en ole mikään miksaamisen osaaja, mutta antaisin kommenttia rumpujen osalta. Mun mielestä ne kuulostaa vielä masteroidussakin versiossa olevan aika paljon eri "tilassa" kuin missä muu kama soi. Sijainnin erilaisuus korostuu etenkin muutamassa välikohdassa (esim. 2:04) Rummut on niinkuin edelleen jossain pienessä äänityshuoneessa, kun muut soittimet ja laulu on jossain isommassa tilassa taikka ei sijoittuneena sen kummemmin mihinkään. Yrittäisin laittaa rumpuihin ison tilan tuntua.
 
jannu
10.07.2013 01:21:02 (muokattu 10.07.2013 01:25:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysynpä nyt ennen kuin kommentoin isommin että oliko tuossa muita "oikeita" soittimia kuin kitarat? Ja onko kitarat äänitetty jonkin mallintava läpi linjaan?
 
Näillä jutuilla ei sinänsä ole mitään merkitystä hyvään tai huonoon suuntaan, mutta niistä saa jotain osviittaa siitä mitä ehkä kannattaisi kokeilla miksauspuolelle.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
PurpleCandle
10.07.2013 02:38:29 (muokattu 10.07.2013 02:47:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpuja saa uppoamaan miksaukseen myös leikkaamalla equlla ärsyttävimpiä taajuuksia pois. Ja jos rumpujen on tarkoitus olla muun bändin takana niin alimpia ylimpiä ja ihmisen kuulolle herkimpiä taajuuksia leikaamalla kokeilisin ekana. Ja vokaalien kun pitää ilmeisesti olla etummaisena niin kattoisin jollain analyysiplugarilla missä on vokaaleissa eniten tavaraa ja ehkä sitäkin voisi kokeilla pois rummuista maskaamasta. Rummut on lähinnä mullakin se mikä päällimmäisenä tässä ei toimi. Tämä on ihan vaan amatöörin mielipide.
 
Jaa nyt kun tuon masteroidunkin kuuntelin niin kuulostaa olevan paremmin balanssissa. Snaresta ehkä jotain vähän alle tonnin taajuuksia ja basarista jotain ylempää naksua leikkaisin. Ja haikka tai mikälie komppipelti on liian lujalla. Jos ei erikseen voi säätää volumea niin pistäisin siihen multiband kompressorin.
 
For what it freedom?
mct76
10.07.2013 07:02:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Kysynpä nyt ennen kuin kommentoin isommin että oliko tuossa muita "oikeita" soittimia kuin kitarat? Ja onko kitarat äänitetty jonkin mallintava läpi linjaan?
 
Näillä jutuilla ei sinänsä ole mitään merkitystä hyvään tai huonoon suuntaan, mutta niistä saa jotain osviittaa siitä mitä ehkä kannattaisi kokeilla miksauspuolelle.

 
Kitarat: Peavey Revalver
Basso: Amplitube 3
Rummut: Superior Drummer The Metal Foundry SDX
Kuorot ja jouset: Miroslav Philharmonic
Muut "synat": Dimension Pro
Laulut: ihminen
 
jannu
10.07.2013 20:24:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Kitarat: Peavey Revalver
Basso: Amplitube 3
Rummut: Superior Drummer The Metal Foundry SDX
Kuorot ja jouset: Miroslav Philharmonic
Muut "synat": Dimension Pro
Laulut: ihminen

 
Ok, jotain tämän suuntaista arvelinkin. Mulla ei tähän hätään ollut mahdollisuutta kuunnella kuin kuulokkeilla, mutta kyllä perusasiat tulivat selväksi.
 
Kyllähän tuo kokonaisuus kuulostaa ihan perusterveeltä, vaikkakin perin muoviselta.
 
SD:n pannut nyt vaan soundaavat tuolta että ei siinä mitään, ihan genreuskollinen meno. Ei ne periaatteessa kuulostaneet yhtään sen irrallisemmalta kuin muutkaan soittimet keskenään. Tavallaan tossa oli vähän sellainen meininki, että useammasta erilaisesta sileäpintaisesta palasesta oli yritetty saada aikaan yhtenäinen kokonaisuus, mutta saumat paistaa vähän turhan paljon. Eniten kävi korvaan toi piano, josta häviää tila ympäriltä heti kun biisi paukahtaa käyntiin ja se alkaa kuulostaa tosi lelulta.
 
Ehkä yrittäisin ajaa noita eri soittimia samoihin stereoryhmiin ja kokeilla kevyesti jotain kompressoria, jota vasten saisi niitä saumoja piiloon ja "liimattua" kokonaisuutta paremmin kokoon. Mitään lofia ei tartte lähteä tavoittelemaan, mutta kyllä esim. tohon pianoon kaikuineen voisi kokeilla ajaa jotain kevyttä säröä.
 
Ja kitaroihin lisäisin ainakin presenceä. Sellainen tietty keskialueen purevuus noista kepeistä puuttuu joka paljastaa välittömästi että ollaan softasoundien kanssa tekemisissä.
 
Laulua uskaltaisi efektoida varmaan hieman rankemminkin. Ei siis koko biisin mitalta välttämättä, mutta aavistuksen iskelmällinen lähestymistapa tuossa kokonaisuudessa on nyt.
 
Tämmöisiä tuli mieleen näin päällimmäisenä.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Vepsalainen
11.07.2013 21:06:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntelin tuon masteroidun ja ihan hyvin tuntui kaikki olevan balanssissa. Minun korvaani tuli tällaiset huomiot ensikuuntelulla:
 
- Kertosäkeessä korkealta soiva komppilautanen on liian dominoiva ja ehkä liian vasemmalla minun makuun. Parin dB:n pudotus äänenvoimakkuuteen olisi paikallaan?
 
- Rumpusaundit hyvät, virvelirumpu oli liian muovinen, ehkä pudottaa 1000Hz paikkeilta kuten joku ehdotti, ja itse ehdottaisin lisäämään botnea ja lämpöä snareen boostaamalla n. 300-400Hz välistä.
 
Bassorumpu oli todella läsähtävä ja korkeita taajuuksia ehkä liikaa mukana? Bassorumpu oli jotenkin liian esillä, ehkä tiputtaa siitä pari db:tä? Itse huomasin (entisenä rumpalina) että miksausta tehdessäni tein rummuista aivan liian massiivisia. Kun ymmärsin tiputtaa bassorummun voimakkuuden tarpeeksi alas, mikaus alkoi toimia ihan eri tavalla.
 
- Kitaroihin purevuutta, nyt hieman munattomuus vaivaa.
 
mct76
16.07.2013 21:41:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vepsalainen:- Kitaroihin purevuutta, nyt hieman munattomuus vaivaa.
 
Millähän niihin kitaroihin saisi lisää kikkeliä? Se(kin) on tuntunut olevan aina ongelma allekirjoittaneella. Soundi ei mielestäni sinällään ole huono, mutta tosiaan kaikki voima puuttuu. Säestyskitarat on tuplattuna molemmin puolin eli siis yhteensä 4 raitaa. Soundi tulee Peavey Revalverista ja sen jälkeen on EQ. Mitähän tuohon signaaliketjuun vielä pitäisi lisätä vai onko vika vain perussoundissa?
 
Koitin lisätä jossain vaiheessa nauhasäröä (simuloitu) ja tuntui toisaalta lisäävän purevuutta, mutta soundista tuli ihan järjettömän sirisevä / kihisevä.
 
PurpleCandle
18.07.2013 17:45:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mct76: Säestyskitarat on tuplattuna molemmin puolin eli siis yhteensä 4 raitaa.
 
Jos kokeilee tiputtaa puolet kitaroista pois. Tai ainakin tiputtaa kahdesta kitarasta volumea reilusti ja lisätä kahteen muuhun jos menee liian hiljaseksi. Siihen voi ehkä laittaa sitten parallelkompressoria jos menee liian ohueksi. Mutta ainakin itse vieläkin yritän opetella kantapäänkautta sitä että melkein aina vähemmän on enemmän. Useammat kitararaidat tuppaa menemään aina jotenkin puuroksi.
 
For what it freedom?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti