Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Interface säätöihin apuja?
1
Vobg
08.07.2013 01:22:55 (muokattu 08.07.2013 01:43:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistan firewire audiointerfacen (Roland Edirol fa-66), jolla haluaisin äänittää välttäviä otoksia läppärille, jonka varustukseen kuuluvat valitettavasti vain usb-väylät.
 
Onkohan tähän väliin mahdollista hankkia jokin suht edullinen usb-laite, joka ei kuitenkaan täysin häivytä firewire-laitteeni ihan hyvien mikkietusien vaikutusta. Edirolissa on linja-ulostulot jotka voisi kytkeä johonkin laatikkoon joka sitten ulostaa sen usb-kelpona signaalina.
 
Toimiikohan esim. tämä yllämainitylla tavalla? Jos linjatulon kytkee rca-adapterilla Phonoramaan:
 
http://www.thomann.de/fi/esi_phonorama.htm
 
EDIT: Entäpä tämä: http://www.thomann.de/fi/esi_udj6.htm
 
Hyvä olisi saada kaksi raitaa samaan aikaan sisään mutta ei mikään ihan pakollinen juttu ole. Onko kenties tarkoituksenmukaisempia ideoita? Tarvitsen phantomin mikrofonia varten (lötyy Edirolista), aion kokeilla myös kitaran soittamista linjaan. Parastahan olisi jos laitteessa olisi lisäksi korkeaimpedanssinen instrumenttiliitäntä.
 
Kiitos avusta!
 
-Q-
08.07.2013 20:58:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iQD: Omistan firewire audiointerfacen (Roland Edirol fa-66), jolla haluaisin äänittää välttäviä otoksia läppärille, jonka varustukseen kuuluvat valitettavasti vain usb-väylät.
 
Onkohan tähän väliin mahdollista hankkia jokin suht edullinen usb-laite, joka ei kuitenkaan täysin häivytä firewire-laitteeni ihan hyvien mikkietusien vaikutusta. Edirolissa on linja-ulostulot jotka voisi kytkeä johonkin laatikkoon joka sitten ulostaa sen usb-kelpona signaalina.

 
Teoriassa homma kyllä toimii suunnitellulla tavalla, olettaen että Edirolista saa tuon "direct monitorin" ulos myös jostain muustakin outputista kuin vain kuulokeliitännästä. Siinä tapauksessa Edirol toimii nimenomaan etuasteena ja se USB möykky on sitten se audio interface eli AD/DA muunnin koneelle päin. Sitten on vallan eri asia onko tämä järkevä tapa. En jaksa miettiä kaikkia sudenkuoppia asiassa mutta ainakin kuuntelua pitää miettiä kun koneelta soivat raidathan ei enään päädy takaisin Ediroliin ja todennäköisesti tarvisit myös kuulokeliitäntää tuossa USB interfacessa.
 
Mikäli läppärisi ei ole ihan markettikamaa, siitä sattaisi iästä riippuen löytyä joko PCMCIA tai express card -laajennuspaikat joihin voisit hankkia Firewire kortin.
 
Helpoin ja ehkä paras vaihtoehto on vaihtaa joko läppäri tai interface jossa liitäntätavat kohtaa. Edirol saattaisi vielä olla jonkun arvoinen myytäessä ja päteviä, tarpeesi täyttäviä USB vermeitä alkaa samaan reilulla satkulla. esim Focusriten Scarlett
 
Vobg
09.07.2013 00:03:00 (muokattu 09.07.2013 00:04:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Direct monitor-homma toimii kyllä. Kuuntelun ajattelin mahdollisesti hoitaa läppärin ulostulolla, halvemman usb-laatikon kuulokeliitännästä ei varmaan paljon kuulu muuta kuin nauhoitettava instrumentti.
 
Läppärissä ei ole minkäänlaisia korttipaikkoja, eli ihan on markettikamaa. Mutta yritänkin nyt kasata vain jonkunlaisen siedettävän nauhoitusvirityksen demotyylisille jutuille.
 
Edirolille onkin käyttöä sitten "oikeissa äänityksissä" :) Voisihan sitä jonkun Focusriten ostaa, ja esim. Lexicon Alpha on todella edullinen ja ihan pätevä laite, jos ei platinaa meinaa myydä. Omiin tarpeisiini tällaiset laitteet vaan eivät tunnu sopivan, kun muutenkin aika nihkeästi usbhen suhtaudun äänityshommissa. Esin rca:lla varustetuilla möykyillähän voisi olla jotain muutakin käyttöarvoa tulevaisuudessa.
 
-Q-
09.07.2013 18:25:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iQD: Direct monitor-homma toimii kyllä. Kuuntelun ajattelin mahdollisesti hoitaa läppärin ulostulolla, halvemman usb-laatikon kuulokeliitännästä ei varmaan paljon kuulu muuta kuin nauhoitettava instrumentti.
 
Koneen äänikortin ulostulojen käyttämismahdollisuus riippunee softasta. Kaikki ei tykkää käyttää kahta eri äänikorttia samaan aikaan, eli jos raidat sisään tulee USB-kortilta ja ääni ulos sisäiseltä. Kyllähän siitä USB mokkulan ulostuloista kuuluu kaikki mikä menee sisäänkin, mutta pointtini oli että Edirolin liitännät on tässä käytössä toisarvoisia ja sun täytyy miettiä että siinä USB interfacessa on sulle tarpeellinen määrä reikiä uloskin päin.
 
iQD:Edirolille onkin käyttöä sitten "oikeissa äänityksissä" :) Voisihan sitä jonkun Focusriten ostaa, ja esim. Lexicon Alpha on todella edullinen ja ihan pätevä laite, jos ei platinaa meinaa myydä. Omiin tarpeisiini tällaiset laitteet vaan eivät tunnu sopivan, kun muutenkin aika nihkeästi usbhen suhtaudun äänityshommissa. Esin rca:lla varustetuilla möykyillähän voisi olla jotain muutakin käyttöarvoa tulevaisuudessa.
 
USB:tä on turha vältellä, kyllä se toimii hyvin. Sanoisin ennemmin että se Firewire on katoava luonnonvara. Kysehän on "vain" protokollaerosta joka on käyttäjälle aika yhdentekevää. Firewire on ollut suositumpi kun se on sietänyt paremmin kovempia kuormia esim kun soitat montaa raitaa sisään ja ulos samaan aikaan. Käytännössä USB:n ongelmina pidetyt asiat johtuu yleensä halvoista koneista joissa saman USB kontrollerin takana on ziljardi laitetta aiheuttamassa häiriötä toisiinsa. FW vekottimia on yleensä vain se yksi.
 
Eihän se halpa ja ehkä huono USB interface millään muotoa paranna sun äänitysketjua. Edirolin käyttö etuasteena olis edelleen mahdollista mutta ei välttämätöntä ja sopivia kaapeleita löydät varmasti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti