Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Van Halenin Jump-soundi ja Logic Express 7
1
Velli
30.06.2013 23:47:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruuvailin tässä pari tuntia Jump-soundia Logic Express 7:lla. Sain soundin mielestäni aika lähelle (tai ainakin tarpeeksi lähelle) alkuperäistä. Oikeastaan ainut mikä mietityttää on, että alkuperäisessä soundissa oikean käden soinnut on panoroitu stereokuvassa enemmän vasemmalle. Tuossa itse tekemässäni soundissa soinnut tulevat aika lailla keskeltä. Mitä logicissa pitäisi ruuvata, jotta soundin saisi panoroitua samalla tavalla? Ankea tapa olisi kopioida valmis midiraita toiselle raidalle ja editoida toisesta raidasta pois vasen käsi ja toisesta oikea ja panoroida sitten raidat niin, että sointukäsi on enemmän vasemmalla. Mutta pystyykö tuota panorointia tekemään jotenkin soundin sisälle, niin että homma toimisi livenä?
 
Tuossa vähän referenssiä (alussa pätkä alkuperäistä ja lopussa omaa soundia):
 
https://dl.dropboxusercontent.com/u/22414385/Jump.mp3
 
taikakameli
01.07.2013 06:18:16 (muokattu 01.07.2013 06:23:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu vähän mitä plugaria käytät, joissakin on jonkinnäköinen "spread" tai "stereo width" -ominaisuus millä pitäs saada just tuo haluamasi efekti aikaiseksi.
 
e. mutta siis haluat että soundi tulee tolleen panoroituna kun soitat livenä? Vähän ohi aiheen mutta miksi ihmeessä? Ei se van halenikaan varmaan ihan jokaista studiokikkaa lavalle tuonut.
 
Kuuntelin ton näytteen niin tossa alkuperäsessä biisissä on kaikki synat muutenkin vasemmalla, ei pelkät soinnut.
 
ganesha
01.07.2013 08:04:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistaakseni tuo originaalisoundi on Oberheimin OB-Xa:sta - eipä tainnut tuohon aikaan pystyä noissa analogisyntikoissa tekemään splittejä, saati että niitä olisi vielä voinut panoroida eri puolille :)
 
-Q-
01.07.2013 13:58:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ristus notta teillä on tiukka livekuri jos homma on tosiaan noin tarkalla. Mites ne kaikki kuulijat saatas vielä oikeaan kohtaan stereokuvaa? Ja mites kun esim Halenin omalla livelevyllä "best of both worlds" se syntsakuvio tulee about 98 prosenttisesti oikealta?
 
Van Halenin tuotannossa tuntuu se leadi tulevan aina enemmän tai vähemmän nimenomaan vasemmalta ja Jumpin tapauksessa se leadi sattuu olemaan syntsa. Se on sitten pannattu samoille tienoille kitaran tilalle.
 
..Anna tulla vaan keskeltä kaikki :-)
 
atheos
01.07.2013 14:17:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suurimmassa osassa keikkapaikoista soundi leviää täysin käsiin jos lähdet kikkailemaan stereolla. Toisessa laidassa yleisö kuulee lähinnä sen synan ja miettii että onpa huono soundi kun ei kitara kuulu ja toisessa laidassa päinvastoin. Pistä ihan monona vaan.
 
Laulaja on lyömäsoitin.
Janus
01.07.2013 17:50:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Muistaakseni tuo originaalisoundi on Oberheimin OB-Xa:sta - eipä tainnut tuohon aikaan pystyä noissa analogisyntikoissa tekemään splittejä, saati että niitä olisi vielä voinut panoroida eri puolille :)
 
Paitsi, että nimenomaan OB-Xa:lla pystyi tekemään splittejä (OB-X:llä ei), ja Xa:ssa oli ulostuloina LEFT, MONO ja RIGHT -jakit.
 
Velli
01.07.2013 20:32:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmaisin käyttötarkoituksen hieman harhaanjohtavasti. En siis ole tekemässä soundia keikoille, vaan kotikäyttöön. Tuo livesoitto olisi pitänyt olla siis paremminkin reaaliaikainen soitto. Täytyy vielä tutkailla tuota splittimahdollisuutta.
 
Janus
01.07.2013 20:42:47 (muokattu 01.07.2013 21:13:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velli: Ilmaisin käyttötarkoituksen hieman harhaanjohtavasti. En siis ole tekemässä soundia keikoille, vaan kotikäyttöön. Tuo livesoitto olisi pitänyt olla siis paremminkin reaaliaikainen soitto. Täytyy vielä tutkailla tuota splittimahdollisuutta.
 
Tee kaksi midiraitaa, joissa sama softasynapatchi (siis 2 erillistä softasynainstanssia). Sen jälkeen säädä raitojen "Key Limit"-arvot niin, että toisella kanavalla on vain vasemman käden nuotteja ja toisella oikean (esim. C-1 : B3 ja C4 : G9). Panoroi oikean käden splittiraita haluamallasi tavalla.
 
EDIT: Ja joo, molempia siis pystyt soittamaan samanaikaisesti laittamalla ne yhtä aikaa Rec- ("Rec Arm" tms.)-tilaan.
 
Velli
01.07.2013 21:32:57 (muokattu 05.07.2013 18:20:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus:
 
EDIT: Ja joo, molempia siis pystyt soittamaan samanaikaisesti laittamalla ne yhtä aikaa Rec- ("Rec Arm" tms.)-tilaan.

 
Kuulostaa lupaavalta, kiitos vinkeistä!
 
edit. Ach ei se onnistukaan tällä softalla. Yritin about puoli tuntia selvittää, että miksi en saa kahta midiraitaa samanaikaisesti äänitysvalmiuteen, kunnes löysin netistä asiaa valaisevan tekstin:
 
"Only one MIDI track can be record enabled in Logic Express, which may be on another folder level."
 
Tämä koskee siis ainakin Express 7-versiota. Vaikuttaisi siltä, että pian alkaa olla softanpäivitys edessä. On meinaan tullut muitankin oleellisia rajoituksia vastaan tässä express 7:ssä (kuten audioraitojen rajoitus 12:een yhtäaikaiselle tallennukselle). Sinänsä harmi, sillä en osaa käyttää vielä varmaan puoliakaan tämänkään version (toimivista) ominaisuuksista.
 
cosmob83
04.07.2013 17:57:02 (muokattu 04.07.2013 21:17:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku Mid/side L/R EQ:lla tuon kanssa voisi tehdä ihan hyvin.
 
Edit: Ja itseasiassa ihan perus EQ:llakin jos jaat sen singnaalin kahdelle raidalle.
 
Edit edit: Tuli nyt ihan tyhmä idea, mutta rupesin kelailemaan että varmaan tuossa alkuperäisessä versiossa on niin, että ne soinnut on hakattu livenä ja se syna basso on arpeggiaattorilla tehty. Joten ihan suosiolla pannaat ne soinnut vasemmalle ja pistät arpeggiaattorin putputtamaan keskelle? Minusta menee turhan monimutkaiseksi ja jos jollain stereoprosessoinnilla yritetään saada noi eri kohtaa stereokuvissa.
 
Edit edit edit: No ei siellä mitään arpeggiaattoria ole, kunhan oletin lennosta. Mutta anyways, jos nyt on tärkeää saada täysin sama stereokuva, niin minusta kaikista helpointa on pistää noi kahdelle eriraidalle. Siinä ei montaa sekuntia mene.
 
Point
07.07.2013 02:33:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En osaa ongelman kanssa auttaa, mutta taidokkasti ruuvattu! Täytyy huomenna mennä kans logicin ääreen ja koittaa vääntää vastaavaa. Hemmetin hyvä soundi mun mielestä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti