Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Synan sekvensserista tietokoneelle siirto?
1
Stargazers
01.06.2013 00:14:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, pahoittelut ihan alkuun jos joku on jo kysynyt tätä tai samankaltaista kysymystä, mutta ajattelin nyt kysäistä teidän tapaanne miten tekisitte seuraavan ratkaisun.
 
Elikkäs, itselläni on syntikan sekvensserissä nyt biittejä jokin verran. Pistin ne biitit jo valmiiksi Zoomin R24:ään siten että yksi biisi on aina oma projektinsa jotta ei ole muuta kuin äänitellä voksut sitten niihin. Kuitenkin tänään kelailin että voisin tehdäkin niin, että miksailisin tietokoneella lopussa sittenkin enkä pelkästään R24:ssä ja tästä sitten aloin kelaamaan että miten työ tekisitte muut tämän.
 
1) Pistäisittekö taustat siten että ne on miksattu valmiiksi syntikassa (kuten toki jo on) ja siten koneella on vain kaksi raitaa jotka miksata ja masteroida (eli voksut + taustat).
 
2) Vai pistäisittekö sittenkin siten, että ottaisitte syntikasta JOKAISEN eri soundin omaksi audioraidakseen, eli synan pianoraita olisi yksi raita, stringit toinen raita, kuorot kolmas raita yms. ja miksaisitte ne sitten vasta koneella kuntoon paremmin? Tämä toki antaa paljon enemmän pelivaraa ja voi härvätä soundin kanssa paljon enemmän, mutta taitaa olla suhteellisen iso työ vai onko tähän jotain yyberhienoa tapaa jota en vain tajua? Kyseessä Korg MicroStation. Eli saisiko jotenkin kaikki ne raidat omaksi audioraidakseen jotenkin helposti vai pitääkö instrumentti kerrallaan nauhoitella kuten luulen että joutuisi?
 
3) Jotain muuta, mitä? (Motivaatio loppui, rahat meni kaljaan, myin musavehkeet ja pelasin myynnistä saadut rahat pajatsoon tai jotain vastaavaa)?
 
Vinkkejä otetaan vastaan :) Ihan mielenkiinnosta siis, miten työ tekisitte, mikä on "suositeltavaa" yms. Toki teen sitten miten teen mutta haluan kuulla muiden workflowta jotta mahdollisesti voin jotain hyviä vinkkejä saada.
 
http://arasanen.bandcamp.com/ | http://painlessdestiny.bandcamp.com
anapena
01.06.2013 00:33:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on useampia instrumentteja taikka raitoja, niin mä ottaisin ne erikseen koneelle. Koneella niitä on paljon mukavampi panoroida ja efektoida. Joskus syntsien efektit ovat aika kuraa, mutta toisaalta ne voivat tehdä juuri sen "soundin". Eli jos ei ole kovin tärkeä efekti synassa, niin kuivana koneelle. Jos sulla on koneella paremmat efektit...
Mutta sitten se synkkaaminen. Joku klikki taikka napsaus lopussa taikka alussa auttaa kohdistamisessa. Hienoahan olis laittaa synan sekvensseri ja kone aikakoodin avulla synkkaan keskenään:) Niinhän sitä taidettiin ysärillä tehdä...nojoo, ehkä 2tuhatluvullakin!
Onko synassa outputteja enempi kuin kaks? Entä koneessa sisäänmenoja?
Voishan aatella siirtävänsä miditiedostot synalta koneen raidoille, ja soittelis synaa sitten koneella, niin kaikki olis koko ajan synkassa, kun äänittelis instrumentteja audioraidoille.
Mutta meneekö tämä liian vaikeaksi?
Jos olet tyytyväinen synassa oleviin soundeihin, niin sehän riittää. Melkoinen ähinä on luvassa, jos haluat kokeilla edellä mainittuja vaihtoehtoja. Siinä tapauksessa että aiempaa kokemusta ei paljoa ole. Mutta mikäs sen hauskempaa puuhaa:)
 
Istu ja pala!
Stargazers
01.06.2013 00:48:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksesta!
 
anapena: Jos on useampia instrumentteja taikka raitoja, niin mä ottaisin ne erikseen koneelle. Koneella niitä on paljon mukavampi panoroida ja efektoida.
 
Jees. No oon ne jo pannaillut synassa sekvensserissä + säätänyt volkat järkitasolle keskenään ja joitain efektejä synasta ottanut joihinkin.
 
Tarkoituksena on pitää lopputuloksessa mahd. saman kuuloisena kuitenkin syntikkaraita kuin mitä se on synassa tällä hetkellä, kuitenkin kenties vähän "isompana" ainostaan. Siksi mietin että liekö pitäisi harkita sitä että puljauttelen yksi raita kerrallaan koneelle mutta on aika iso työ - toisaalta, mikäs kiire tässä :)
 
Joskus syntsien efektit ovat aika kuraa, mutta toisaalta ne voivat tehdä juuri sen "soundin". Eli jos ei ole kovin tärkeä efekti synassa, niin kuivana koneelle. Jos sulla on koneella paremmat efektit...
 
Juu, koneella on paremmat efektit, mutta tähän tarkoitukseen paremmat taitaa olla synassa koska haluan pitää mahd. saman kuuloisena sinänsä kuin synassa koska diggaan noista synan soundeista :)
 
Onko synassa outputteja enempi kuin kaks? Entä koneessa sisäänmenoja?
 
Synassa ei valitettavasti ole kuin L/R outputti (siis erikseen L ja R toki) + kuulokeliitäntä. Koneeseen saan R24:n kautta 8 inputtia jos tarve vaatii mutta taitaa synan outputit rajoittaa tässä tapauksessa.
 
Voishan aatella siirtävänsä miditiedostot synalta koneen raidoille, ja soittelis synaa sitten koneella, niin kaikki olis koko ajan synkassa, kun äänittelis instrumentteja audioraidoille.
 
No juu, tätä joskus tullut tehtyä. Tai siis, tein eka biisin synan sekvensserissä, sitten soitatin Microstationin plugarin kautta sen koneelle ja nauhoittelin raita kerrallaan. Jostain syystä tämä kusi pahemmin kuin laki sallii eli äänet lähtivät vetämään ihan ihmeellisesti epäsynkkaan. En silloin jaksanut perehtyä mikä meni pieleen, liekö jostain MIDI-kellossa tahdistukset pielessä (ts. ottiko toiseen Logicista, toisessa synasta, en tiedä). Tämä kyllä varmaan saattaa olla se järkevin tapa jos tämän saisin toimimaan. Kai se pitäisi koettaa kuluttaa aikaa että koettaisi selvittää miksi lähti epäsynkkaan menemään ja sitten tehdä uusi yritys paremmalla menestyksellä, toivottavasti. :)
 
Mutta meneekö tämä liian vaikeaksi?
 
Ei, mutta säätämiseksi :P Toisaalta, pitänee varmaan koettaa koska pitäähän sitä aina jotain uuttakin oppia! :)
 
Jos olet tyytyväinen synassa oleviin soundeihin, niin sehän riittää. Melkoinen ähinä on luvassa, jos haluat kokeilla edellä mainittuja vaihtoehtoja. Siinä tapauksessa että aiempaa kokemusta ei paljoa ole. Mutta mikäs sen hauskempaa puuhaa:)
 
Juuh, olen enemmän kuin tyytyväinen synan soundeihin, kuitenkin pientä hienosäätöä vain haluaisi tehdä. Mene tiedä onko sitten sen vaivan arvoista :D
 
Kokemusta vähemmän näiden hardissynien ja tietokoneen yhteistoiminnasta, useammin sävellän biisit kerta Logicissa suoraan käyttäen softasyntikoita jolloin moisia ongelmia ei ole koskaan toki vastaan tullut. Kuitenkin noihin räppibiitteihin tuo MicroStationin soundi on just sellainen omaa korvaa miellyttävä niin siksi haluan juur ne samat soundit lopullisiin biiseihin. Helpoimmalla toki pääsisi että ottaisin sen midin vain ja ottaisin Logicista Korg M1 -plugarista mahd. lähellä olevat soundit mutta meh, ei se olisi enää sama joten pitänee koettaa noita viritelmiä :)
 
http://arasanen.bandcamp.com/ | http://painlessdestiny.bandcamp.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti