Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: kysymyksiä kitaran äänityksestä
1
megasuperkillingrobot2000
03.04.2013 11:03:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on kaikenlaiset tekniikalliset vaikeudet sävellysinnon tiellä, auttakaa. Eli ensimmäiseks: jos laitan kitaran jonkun säröpedaalin esim. boss metal coren kautta tietokoneen äänikorttiin(m-audio) niin tuleeks siihen sillon säröö, kun en tiedä yhtään noitten pedaalien toimintaperiaatteesta. Kysymys nro 2: voiko vahvistimen effect loopista laittaa piuhan koneen äänikorttiin vai tuleeko siitä jotain ongelmia? kysymys 3: kuinka noi keinokuormat tai etuasteet toimii, tun tuntuu että siitä mun äänikortista tulee jotenkin heikko signaali, niin voisko ne auttaa? Lähinnä haluaisin siis löytää jonkun helpon tavan äänittää kerrostalokämpässä demon demo tyylillä kappaleita niin että sais mahdollisimman hyvän saundin, vai pitääkö vaan ostaa se line 6:n pod. En kauheesti pidä noista tietokonepluginien soundeista, kun ne on jotenkin niin muovisen kuulosia. Ja sitten vielä viimeinen kysymys: Kun äänittää mikitettyä vahvistinta, ja haluun kuulla klikin tai rummut samalla, niin onko siinä jotain kikkoja vai pitääkö se vahvistin vaan viedä johonkin niin eristykseen ettei se syö kaikkea ääntä. Äänitän kuitenkin vahvistimesta jossa täytyy olla ääntä että säädöt toimii ja fiilis säilyy..Jos joku osaa auttaa, niin kiitän
 
Numb
03.04.2013 11:18:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megasuperkillingrobot2000: Eli ensimmäiseks: jos laitan kitaran jonkun säröpedaalin esim. boss metal coren kautta tietokoneen äänikorttiin(m-audio) niin tuleeks siihen sillon säröö.
 
Tuleehan siihen. Toinen juttu on, että miltä se kuulostaa.
 
Kysymys nro 2: voiko vahvistimen effect loopista laittaa piuhan koneen äänikorttiin.
 
Voi. Mutta taaskin - eri juttu miltä se kuulostaa.
 
kysymys 3: kuinka noi keinokuormat tai etuasteet toimii, tun tuntuu että siitä mun äänikortista tulee jotenkin heikko signaali, niin voisko ne auttaa?
 
Ei auta tähän ongelmaan. Sun pitää säätää kortin sisäänmeno ja äänityssoftan levelit kohdalleen. Jos suoraan linjaan soittelet, niin alhaisten tasojen ei pitäisi olla mikään valtava ongelma, niitähän voi äänityssoftassa sitten nostaa.
 
Lähinnä haluaisin siis löytää jonkun helpon tavan äänittää kerrostalokämpässä demon demo tyylillä kappaleita niin että sais mahdollisimman hyvän saundin.
 
Äänitä vahvistinta hiljaisella, tai soita puhdas kitara suoraan linjaan ja käsittele mallinnoksella.
 
En kauheesti pidä noista tietokonepluginien soundeista, kun ne on jotenkin niin muovisen kuulosia.
 
Niitä on aika hyviäkin kyllä.
 
Ja sitten vielä viimeinen kysymys: Kun äänittää mikitettyä vahvistinta, ja haluun kuulla klikin tai rummut samalla, niin onko siinä jotain kikkoja vai pitääkö se vahvistin vaan viedä johonkin niin eristykseen ettei se syö kaikkea ääntä.
 
Kuuntelu kuulokkeilla.
 
Äänitän kuitenkin vahvistimesta jossa täytyy olla ääntä että säädöt toimii ja fiilis säilyy.
 
Noh. Ei siinä välttämättä täydy olla niin hirmuisesti volaa. Mikrofoni kuulee hyvinkin erilailla kuin korva. Säädät vahvistimen ja mikityksen niin, että se kuulostaa äänitettynä hyvältä. Säädöt saattavat olla jotakin ihan muuta kuin mitä kovemmalla volalla soittaessa käytät.
 
Tässä taas sillä keinokuorma voisi toimia - vahvistin haluamillasi säädöillä, ja keinokuormalla riittävä määrä vaimennusta.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
megasuperkillingrobot2000
04.04.2013 10:28:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista, taas pääsee vähän eteenpäin. Vaihdoin kitaran johdon sellaseen jossa on toinen pää xlr ja se toimii huomattavasti paremmin mun äänikortissa ja signaali on vahvempi. Täytyy koittaa viä noita tietokonemallintavia, nopeen testauksen jälkeen ne vois jopa ajaa asiansa, ehkä siitä on liian kauan kun viimeksi annoin niille mahdollisuuden :)
 
Janus
04.04.2013 10:53:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megasuperkillingrobot2000: Vaihdoin kitaran johdon sellaseen jossa on toinen pää xlr ja se toimii huomattavasti paremmin mun äänikortissa ja signaali on vahvempi.
 
Leppoisia äänityksiä. Pysy kaukana phantom-kytkimestä.
 
___
 
Also, don't feed the troll.
 
megasuperkillingrobot2000
05.04.2013 12:18:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mää lupaan pysyä kaukana siitä jos kerrot mikä se on? Mitäs muuten jos äänitys menee siihen peakkiin( tai mikä onkaan siis liian lujalle) niin voinko vaan sitten tiputtaa sen äänittämisen jälkeen desibelejä vai tekeekö se sillon jo äänittäessä jotain haittaa äänelle tai jopa laitteille?
 
anapena
05.04.2013 13:35:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megasuperkillingrobot2000: Mää lupaan pysyä kaukana siitä jos kerrot mikä se on? Mitäs muuten jos äänitys menee siihen peakkiin( tai mikä onkaan siis liian lujalle) niin voinko vaan sitten tiputtaa sen äänittämisen jälkeen desibelejä vai tekeekö se sillon jo äänittäessä jotain haittaa äänelle tai jopa laitteille?
 
KVG:) ja kyllä sen kuulee jos äänitys on mennyt digiruvelle. Mitään tuskin rikki menee. Pienet punaselle vilahtelut eivät yleensä ole vaarallisia, riippuu mittarista.
 
Istu ja pala!
Numb
05.04.2013 16:31:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

megasuperkillingrobot2000: Mitäs muuten jos äänitys menee siihen peakkiin( tai mikä onkaan siis liian lujalle) niin voinko vaan sitten tiputtaa sen äänittämisen jälkeen desibelejä vai tekeekö se sillon jo äänittäessä jotain haittaa äänelle tai jopa laitteille?
 
Säätelet ne tasot ennen äänitystä niin, että ei mene punaiselle. Se punainen tarkoittaa, että ääni menee särölle, eikä sitä säröä saa sieltä poies millään. Eikä digisärö ole kivan kuuloista.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head
Kalmo
07.04.2013 17:21:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja huomaa:
Äänitystaso säädetään äänikortista. Jos signaali klippaa tullessaan A/D-konvertterille, ei sitä klippausta poista enää millään. Softasi raidan säädöt eivät vaikuta itse digitoituun signaaliin mitenkään.
 
Laita raidan tasonsäädin 0 dB:iin ja säädä äänikortistä niin, että kovimmat äänet ovat luokkaa - 6 dB (24 bitin bittisyvyyttä käytettäessä).
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti