Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rumpuihin soundia?
1
Stombba
01.04.2013 18:22:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hohoi tietäjät / analysoijat / kaikki muut =)
 
Tässä esimerkki halutusta soundista
http://www.youtube.com/watch?v=5nfeT_kgxXQ
(Tämä vain tavoitellun soundin referenssinä, ei liity muuhun)
 
Onko tässä käytetty "sampleja" pohjalla vai onko tämä luotu pelkillä mikeillä?
Omissa kannuissa Audixin mikit, rumpuloiset noin suurin pprtein vireessä mutta soundi lattea!
 
Mitä työkaluja apuna käyttäen pääsisi edes lähelle linkin soundeja?
 
Joo tiedän että joku sanoo että homma lähtee rumpujen viresstä mutta ei se nyt niin radikaalisti muuta lopputulosta. Tavoite olisi saada tomit jytisemään yhtä "syvästi" kun nyt kuulostaa lähinnä pahvilaatikoilta =)
 
zak69
01.04.2013 18:35:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Takuuvarma keino : Drumagog.
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
darkus
01.04.2013 20:43:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stombba: Joo tiedän että joku sanoo että homma lähtee rumpujen viresstä mutta ei se nyt niin radikaalisti muuta lopputulosta. Tavoite olisi saada tomit jytisemään yhtä "syvästi" kun nyt kuulostaa lähinnä pahvilaatikoilta =)
 
Väärin. Vaikuttaa heti soittajan jälkeen seuraavana. Plugarit ja prosessointi on ihan viimenen lenkki imo. Steven Slate sanoi käyttäneensä suurimman osan ajasta virittämiseen tehdessään samplejaan.. Jäbä sanoi myös että "dont be a pussy with eq"
 
Jos sun raaka tomiraita ei kuulosta syvältä niin ei ne plugarit sitä tee. Ei ne pysty tekemään soundia, jota ei ole olemassa.
 
Kuitenkin, 200-800hz alueella on noita pahvilaatikko taajuuksia. Riippuu rummun koosta ja vireestä missä se on. Etsi se kapealla Q:lla ja leikkaa se pois. Levennä sitten kaistaa kunnes kuulostaa kivalta.
 
Kompressoimalla saat kans jytyä. 3ms attack, release 50-100ms riippuen siitä kuinka nopeita iskuja tulee peräkkäin. Ratio 4:1-8:1. Kannattaa laittaa kompressori ennen eq:ta tässä tapauksessa.
 
Laita myös jotain tilaa/kaikua mukaan, ilman sitä ne on vaan kompressoituja iskuja. Parallel compression saattaa olla hyödyksi myös. Kokeile
 
Attack Attack, Were back again baby!
Spedemix
01.04.2013 21:30:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun korvaan saundas siltä, että ei ole mitään sampleja laitettu tohon (tai sitten oltu erittäin huolellisia niiden kanssa, että eivät nouse esiin). Jos olisi, niin ensimmäinen epäily osuisi basariin, siinä tuntuu olevan vähän hassun kuuloinen lösähtävä botne. Tai sitten mahdollisesti esim. basariulkomikki, joka on ehkäpä hieman säröllä.
 
Tosiaan virveli näyttäis olevan 6,5' syvä messinkisnare (veikaan Black Beauty johdannaista), joka on viritetty todella korkealle, RHCP/Limp Bizkit vireisiin. Hahmo soittaa marssihommia lukuunottamatta pelkkiä kantti-iskuja. Paras puoli noissa syvissä messinkisnareissa on se, että niistä löytyy paljon botnea myös silloin, kun virittää korkealle.
 
Lattiatomissa näyttäis olevan joku Pinstripe -tyyppinen kalvo (pienimpien tomien kalvoiksi arvelisin Evansien versiota Emperoireista, onkos niiden nimi nyt G2?). Olennaista on panna merkille, yhtä ainuttakaan moongel/teipinpalasta ei videossa näkyny. Tuo onkin yksi simppelein tapa saada lähimikkipainotteiseen rumpusettiin lisää elävyyttä; ei demppaa. Ainoo huono puol on tietenkin se, että sitten niiden pönttöjen pitää olla sit hyvin vireessä :D
 
Vaikuttais olevan vähän liian matalat vireet vähän liian pienissä tomeissa, pikkuisen tuntuvat honkottavan ~600 Hz:stä. Onkos nuo tomimikit laajakalvokonkkia? Laajakalvokonkilla saa paljon helpommin sellaista "isompaa" tomisaundia. Periaatteessa "421 vs 414" (eli dyn vs LDC) asetelma on ainoa jossa mikkivalinnalla voi toden teolla vaikuttaa tomin saundiin. Myös tomien alakalvon mikityksellä (ja sitä lisäämällä miksaukseen) saa hieman lisää mid scooppia tomeihin; kuulostavat todella vammaisilta yksikseen, mutta toimii ihan tautisesti setin seassa. Näiden summaus tuottaa lisää botnea ja hävittää vähäsen pois tuota honkotusta, jota tuossa näytteessäkin kuulee.
 
Omasta mielestäni haitsusaundi on huono, pelkkää suhinaa (en johtuuko mp3 artifakteista). Vaikuttais, että hatsutyyppi ja soittotatsi ei oikein kohtaa.
 
Tosiaan vasta nyt tuli mieleen, että tossahan soi samalla myös noi biisin orkkisrummut, jotka saattaa tukea tuota settiä (etenkin basaria!), en kuule mitään ihmeempiä kaikuja siellä. Ei tuossa periaatteessa mitään sen ihmeempää ole: Mainio soittaja mainion setin äärellä kaapattu sellaisenaan.
 
Jos musatyylikin osuu omassa tuotannossa samoille urille niin ehkäpä sinne sekaan voisi sitten triggailla esim. vaikka 808 basareita ja muuta vastaavaa sähköisempää harpäkettä. Yleensähän noissa soulmusahommissa ne ne (akustisetkin) rummut on vain pelkkiä lyhyitä napsahduksia, joita ei pyritä sitomaan mitenkään tavanomaista enemmän yhteen (itse en esim käyttäisi näissä tyyleissä välttämättä rumpuparallelkompuraa).
 
miksauksia: http://soundcloud.com/spede-1
Eukka
01.04.2013 22:10:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unohtamatta myös tilaa missä äänitetään.
 
Akatax for you!
Jasks
02.04.2013 23:09:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli just kyseistä soundia haet ni kannattaa ihan Jimmyltä itseltää kysyä että miten nuo äänittää ja taitaa äijältä pari opetusvideotakin löytyä!
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
Danko
02.04.2013 23:34:23 (muokattu 03.04.2013 16:45:30)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zak69: Takuuvarma keino : Drumagog.
 
01.04.2013 - Kuumaa kuravettä päälle!
 
Tosiaan tomimikkiekvoihin päätyy aika hurjankin näköisiä käppyröitä, ja ne raidat kannattaa editoita siten, että on auki vaan tomi-iskujen aikaan - joko jollain strip silencella, tai Oittisen Samun lanseeraamalla volume-envelopen copypastella (jotain yli -20dB riittää siihen ettei peltivuodot tuu sietämättömäksi rajummillakaan kompura-asetuksilla). http://cl.ly/image/39432Z2C223S
 
Joissain kurkkupurkista-patarumpu-tyyppisissä tilanteissa enhancer-tyyppiset ratkaisutkin (MaxxBass tai AIR Enhancer) saattaa viedä maaliin asti.
 
e: Spedemix: Onkos nuo tomimikit laajakalvokonkkia?
 
e606/e609:ltä näyttää mun silmään.
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
zak69
03.04.2013 09:05:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: 01.04.2013 - Kuumaa kuravettä päälle!
 
No joku huomas sentään :)
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
dewil
03.04.2013 15:27:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eihän tuossa ollut mitään ihmeellistä. Hyvin säädetyt kannut ja osaava lyöjä.
Mikityskin oli harvinaisen tavis-pohjalta.
Ammattitaitoinen miksaaja tekee tuolta pohjalta ko. soundin vartissa.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti