Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: pc-kaiuttimet musiikinkuunteluun ja kitaransoittoon
1
timitri
02.01.2013 01:31:16 (muokattu 02.01.2013 13:43:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ostamassa uusia kaiuttimia tietokoneeseen perus multimediakäyttöön, mutta lisäksi myös kitaransoiton kuunteluun. En ole hifistelijä, joten en periaatteessa tarvitse mitään älyttömän laadukkaita purkkeja, mutta tykkäisin että ne olisivat kuitenkin semmoiset että pystyisi tota kitaraakin kuunnella ihan iloisesti. Tarkoituksena kytkeä line6 ux2:n kiinni ja käyttää sitä myös äänikorttina, ja kitara gibsonin sg eli ihan suht laadukas sekin. Olen katsellut tuollaisia kaiuttimia kuin Bosen companion 20, genelecin 6010a ja audio pro addon fivejä. Genelecit ois aika tyyriit että menis varmaan hukkaan tämmösellä sammalkorvalla, mutta kuitenkin ne houkuttelisi. Oletteko sitä mieltä että noi boset taipuisivat tähän käyttöön mainiosti, ja mikä noista parhaiten sopisi tarkoitukseen. Asun kerrostalossa solussa eli huone on aika pieni missä käyttäisin noita.
Jos on myös muita ehdotuksia niin otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan. Hintahaarukka tossa max 400€ ja mielellään lähempänä 200.
 
line6 ux2 http://line6.com/podstudioux2/
 
genelec 6010a
 
http://www.hifistudio.fi/hifistudio … +6010A+PM+MATTAMUSTA+AKTIIVIKAIUTIN
 
bose companion 20
 
http://www.gigantti.fi/product/tiet … OSECOMP20/bose-companion-20-kaiutin
 
aubio pro addon five http://audiopro.fi/tuotteet/addon-five/
 
edit:
Löysin vielä tämmöiset kuin audioengine 2 -kaiuttimet mitkä vaikuttaisivat sopivan ehkä jopa paremmin kuin edellämainitut ja aika halvatkin ovat. Osaisiko joku kaiuttimista enemmän tietävä kuitenkin opastaa kun en yhtään tiedä muuta kuin mitä olen arvosteluja lukenut.
audioengine 2 http://www.gigantti.fi/product/tv-j … et/AEA2W/audioengine-kaiuttimet-a2w
 
edit edit
 
Mietin vielä että jos ostaisi vähän isommat kaiuttimet niin voisi olla enemmän käyttöä tulevaisuudessakin ja katselin tämmöistä audioenginen 5+ mallia. Sitä tästä haluaisin tietää että soveltuuko tuohon kitaran soitteluun
http://audioengineusa.com/Store/Audioengine-A5plus#.UOQcIHfAFic
 
mhelin
03.01.2013 00:13:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaran taajuusalue ei ole vaativa, eli mikä tahansa noista käy. Kaiuttimen sijoittaminen pöydälle korostaa pahasti yläbassoja (noin 300 Hz alueella) joten pelkkä hyvä kaiutin ei takaa tasaista vastetta vaan se pitää siojoittaa oikein, eli riittävän korkealle pöydästä. Joissakin PC-kaiuttimissa voi olla kyllä jonkinlainen sisäänrakennettu ekvalisointi. Esim. Bosen Companion 2:t (http://www.gigantti.fi/product/tiet … COMP2II/bose-companion-2-kaiuttimet) kuulostivat taannoin Gigantissa kokeiltuani yllätävänkin hyviltä, joku pieni "subbari" toisi vielä lisää potkua. Halvimmat aktiivimonitorit eivät yleensä sisällä mitään sisäänrakennettua taajuuskorjausta, eli eivät välttämättä toimi pöydällä hyvin vaan ne kannattaa sijoittaa pienille jalustoille. Jos aikoo sijoittaa muutamankin satasen kaiuttimiin kannattaa myös hommata mittamikki (Behringerin ECM8000: http://www.thomann.de/fi/behringer_ecm_8000.htm on riittävä) ja downloadata netistä Arta -niminen softa ja opetella mittailemaan. Ja tietty akustointiinkin kannattaa sijoittaa jotain.
 
timitri
03.01.2013 16:19:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Jos aikoo sijoittaa muutamankin satasen kaiuttimiin kannattaa myös hommata mittamikki (Behringerin ECM8000: http://www.thomann.de/fi/behringer_ecm_8000.htm on riittävä) ja downloadata netistä Arta -niminen softa ja opetella mittailemaan. Ja tietty akustointiinkin kannattaa sijoittaa jotain.
 
Eli kuinka merkittävistä eroista puhutaan äänenlaadussa kun aletaan akustoimaan ja mittailemaan. Meinaan sillä, että en kuitenkaan pyri mitään studiota rakentamaan huoneeseeni eikä korvani ole mitenkään erityisen harjaantuneet. Ja sitten toiseksi meneekö esimerkiksi audioengine 5+ taso sitten minulla ihan hukkaan esimerkiksi verrattuna tuohon bosen companion 2:seen verrattuna ilman mittamikkiä ja muita lisävermeitä. Tavoitteena olisi panostaa myös hieman tulevaisuuden äänentoistoon, mutta kuulostaako sitten jotkut satkun maksavat logitechit ihan yhtä hyvältä tällaisella "peruskäyttäjällä", taikka sitten noi companion kakkoset.
 
Kalmo
03.01.2013 20:59:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos puhutaan ihan harrastelijasta ja lähikenttämonitoreista normaalissa asuinhuoneessa, niin en oikein osaa nähdä tuota mittamikkitouhua kovin oleellisena, jos oletetaan että lähikenttämonitorit saa sijoitettua järkevästi. Lähikenttäkuuntelun ideahan on se, että huoneen vaikutus minimoituu. Varmaan sillä voi jotain saavuttaa, mutta esim. sillä, ovatko monitorit 200-250 euron hintaluokkaa per pari vai per ämyri on jo erittäin iso merkitys. Noissa hintaluokkarajoissa kulkee mielestäni erittäin suuri laadullinen raja.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
mhelin
04.01.2013 01:22:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa Genelecin PDF:ssä käsitellään asiaa enemmän:
http://www.genelec.com/download.php … enelec_Monitor_Setup_Guide_2011.pdf
 
Muistin tuon taajuusalueen väärin, eli se tuon mukaan on 160 Hz paikkeilla.
 
Kaiuttimien hinnalla ei ole mitään yhteyttä siihen miten ne akustisesti toimivat sijoituspaikalla (ellei hinta muodostu jostain DSP-systeemistä joka toimii korjaimena olettaen että sitä osataan käyttää oikein). Varsinkin bassopäässä on kaiutinta vaikea saada kotiolosuhteissa kunnolla balanssiin. Jos se ei ole ole balanssissa niin korostuva alue jättää muut allensa. Toki vasteeseen jää seinäheijastuksista kuoppia eikä niille voi mitään muuten kuin akustoimalla paksusti villaa kaiuttimien ja seinän väliin. Tärkeintä on kuitenkin saada korostukset pois ja mittamikin ostaminen (tai rakentaminen, kapseli maksaa muutaman euron nimittäin) ei ole iso investointi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti