Muusikoiden.net
20.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ADAT -vehkeistä
1
rikarto
26.12.2012 02:09:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon puolisen vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti opiskellut digiäänityksiä ja nyt oon uusinu kamoja sillei et tuli Echo Layla 3G ja 8 kanavainen mikkietunen.
 
Tuo Behringerin ADA8000 kiinnostais, ADAT -peli kun on ja sais 8 reikää lisää mihin survoa mikkejä, nyt inputit käy vähän vajaaks ku rummut vie 7, kitara, basso ja laulu kukin yhden + lisäraitojen äänityksiin 1 mikki/input.
 
Tarkoitus ois olla inputeja siten että jokainen mikki ois kiinteesti omassa inputissa eli em. kokoonpano vaatis 11 inputtia, ei tarvis sitä plugisulkeista harrastaa ku joutuu vaihtaan mikkejä inputien puutteessa ja sais asetuksetki olla suunnilleen vakioina koko ajan.
 
Laittais vaan Auditioniin joka mikille oman raidan ja thats it, lisä-äänitykset/raidat menis tietenki yhdellä ja samalla mikillä/inputilla, määrittelee vaan sen Auditionin raidan inputin aina samaks.
 
Nyt kysyisinkin miten nuo 2 viipaletta kytkytellään? Toslink -kaapeleilla, kyllä, mutta tarvitaanko vielä Word Clock -kytkentä vai tuleeko synkka ADATin kautta?
 
Fishfinger
26.12.2012 03:29:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kysyisinkin miten nuo 2 viipaletta kytkytellään? Toslink -kaapeleilla, kyllä, mutta tarvitaanko vielä Word Clock -kytkentä vai tuleeko synkka ADATin kautta?
 
Toslinkeilla juu. Laylan ADAT outista ADA8000:sen ADAT in:iin ja toisinpäin. Synkka menee ADATin kautta, Laylan kello Internal ja ADA8000:n kello Slave ja sama samplerate molempiin vehkeisiin.
 
rikarto
26.12.2012 08:20:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Fishfinger, toisin kuin oma kysymykseni, vastaus oli lyhyt, yksinkertainen ja selvä.
 
Kiitos tästä!
 
-rikarto
 
mhelin
26.12.2012 12:30:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soundi paranee hieman kun käyttää Work Clock (BNC) synkkakaapelia ja Word Clock synkkaa eikä ADAT synkkaa.
 
rikarto
26.12.2012 14:38:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos mhelin myös tästä, kaikki aiheeseen tulevat kommentit on tervetulleita, tämä on eka ADAT/digikytkentäinen peli mihin sekaannun...
 
Kiitos kommenteista!
 
-rikarto
 
Jaava
26.12.2012 16:40:17 (muokattu 26.12.2012 16:40:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Soundi paranee hieman kun käyttää Work Clock (BNC) synkkakaapelia ja Word Clock synkkaa eikä ADAT synkkaa.
 
Miksi? Ainoa mitattu fakta, jonka olen nähnyt aiheesta on, että yleisesti ottaen kaikki nykyiset ad-muuntimet toimivat paremmin omalla sisäisellä kellollaan kuin parhaallakaan ulkoisella kellolla. Mutta mitä vaikutusta sillä on, ottaako laite sykronointinsa adatista vai bnc:n kautta?
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
mhelin
27.12.2012 17:12:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaava: Miksi? Ainoa mitattu fakta, jonka olen nähnyt aiheesta on, että yleisesti ottaen kaikki nykyiset ad-muuntimet toimivat paremmin omalla sisäisellä kellollaan kuin parhaallakaan ulkoisella kellolla. Mutta mitä vaikutusta sillä on, ottaako laite sykronointinsa adatista vai bnc:n kautta?
 
Sisäinen kello olisi toki paras vaihtoehto mutta tässä tapauksessa varmaan halutaan käyttää Ginan omia muuntimia niiden sisäisellä kellolla ensisijaisena lähteenä koska ne ovat paremmat minkä vuoksi siis Gina toimii masterina. Word clockin paremmuus taas on tietysti mitattavissa (ja kuultavissa) oleva asia, ja siihen vaikuttaa se että synkkasignaalia ei sotke mukana oleva data ja sen koodaus ja toisekseen signaalin nousuaika on parempi kaapelissa (olettaen että impedanssisovitus yms. on kunnossa mikä pitäisi olla yksinkertainen asia jos käyttää kunnollista kaupasta ostettua BNC-liittimillä varustettua kaapelia) kuin TOSLINK:issä, eli jitteriä (synkkataajuuden vaihtelua) on vähemmän.
 
lasal
27.12.2012 20:07:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komppaan edelläollutta: jossain laitevalmistajan selosteessa oli kerrottu sensuuntaista että jitterin takia laitteissaan on estetty muu kuin wordclock-liitännällä käyttö
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti