Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Palautetta tuotannosta: Ukko Finning: 16
1
Hanuriin
17.11.2012 21:00:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tein kaiken itte. Sävelen, sanat, soitin, lauloin, äänitin, miksasin, "masteroin".
 
Hain sellaista Juha Tapiomaista tuotantoa vaikkakin mulla on enemmän kitaravallia kuin ainakin joissakin J. Tapion ralleissa.
 
Kaikki kitarat ja bassot Logicin plugareilla kuten myöskin rummut Logicin instrumenttina vaikka toki ihan kapuloilla hakkaamalla syötin ne sisään. Vokaalit ja akustiset kitarat talteen H4n:nän integroiduilla mikeillä jota H4n:nnää käytin myöskin kitaran ja basson äänityksessä interfacena.
 
Bassona Hohnerin B2A-DB passiivipuolella molemmat mikit täysillä ja s-kitarana oli kaverin 20 vuotta vanha Ibanezin perusritsa. Akkarina ikivanha no-brand-ihme.
 
On tää Logic vaan nykyhintaansa nähden ihan käsittämättömän hyvä tarjous. Ja onko tää nyt neljäs biisi, jonka teen Logicilla ja nyt alkaa vähitellen päästä sinuiksi Logicin kanssa noin muutenkin. Koitin tällä kertaa opiskella enemmän masterointia ja ensimmäistä kertaa testailin mm. monikanavakompuraa. Uuh! Mahtava vekotin, jolle löytyy jatkossakin varmasti monenmoista käyttöä.
 
Niin joo, toivoisin mielelläni palautetta tuotannosta noin kokonaisuutena. Tietenkin jos joku yksityiskohta tai juttu on sellaisenaan tosi hyvä tai tosi ärsyttävä, senkin saa toki sanoa.
 
http://www.mikseri.net/artists/finningtelligens/16/526327/
 
HateHalon
18.11.2012 21:00:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu... Monikanavakompura tekee tuhojaan... alapää suttunen ja yläpäät kovalla. Ja loppumatsku hyppää liian kovaa limitteriin, saadakseen aikaan "pumppaamista". Otapa alkuun se alapää yksikseen kuuluville ja säädä threshold niin että iskut ylittävät sen rajan ja säädä attackia ja releasea kuunnellen samalla milloin bassojytke skarppaantuu iskevämmäksi. Ja älä käytä liian suuria ratio-arvoja. 1:3 alkuun on jees ja ota ylimpää taajuusaluetta 3-4 db hiljemmalle.
Kannattaa kuunnella ja vertailla monialuekompuraa päällä ja pois.
 
www.halondesign.com
Hanuriin
02.01.2013 09:30:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HateHalon: Juu... Monikanavakompura tekee tuhojaan... alapää suttunen ja yläpäät kovalla. Ja loppumatsku hyppää liian kovaa limitteriin, saadakseen aikaan "pumppaamista". Otapa alkuun se alapää yksikseen kuuluville ja säädä threshold niin että iskut ylittävät sen rajan ja säädä attackia ja releasea kuunnellen samalla milloin bassojytke skarppaantuu iskevämmäksi. Ja älä käytä liian suuria ratio-arvoja. 1:3 alkuun on jees ja ota ylimpää taajuusaluetta 3-4 db hiljemmalle.
Kannattaa kuunnella ja vertailla monialuekompuraa päällä ja pois.

 
Kiitos kommenteista! Yllättävän suuria vaikutuksia olikin noiden kanavien parametrien säätämisellä. Kuitenkin suurin ongelma oli loppujen lopuksi se pumppaaminen. Koitin maksimoida liikaa. Särökitaroiden kanssa on muutenkin aina vähän hankalaa kun pitää raivata muillekin soittimille ja laululle tilaa. No, joka projektissa oppii jotain uutta. Enkä lopun viimein jaksanut tehdä uutta versiota tuosta rallista vaan koitin toteuttaa opittuja asioita tässä toisessa kappaleessa.
 
http://www.mikseri.net/artists/finn … igens/yksinainen-ratsastaja/530017/
 
Toisaalta koitin tällä kertaa myös sovitusteknisesti luoda tilaa ja aikaa eri soittimille vaikka kitaroitahan tässäkin enimmäkseen on. Nyt ainakin basso on paljon selkeämpi ja meininki muutenkin hallitumpaa.
 
---
 
Ehkä paras neuvo on kuitenkin melkein kaikkien efektien ja muljuttimien kanssa kokeilla ja vertailla päällä ja pois! Monesti huomaa pienen säätämisen jälkeen, että ilmankin ehkä pärjää tai että vähemmän on kuitenkin enemmän. Etenkin masteroidessa.
 
M.i.k.key
02.01.2013 10:18:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle tuli tästä hyvällä tapaa vanha Tehosekoitin mieleen!
Hauska biisi!
 
möllisty
cosmob83
03.01.2013 18:48:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Biisi oli kyllä ihan hauskaa perus-suomirokkia. Sovitukset (ja liittyy nyt myös soundeihin) oli vähän tasapaksut. Niihin voisi hakea mielestäni enemmän dynamiikkaa ja variaatiota. En ole miksaus pro, mutta näin pikaisesti luureilla kuunneltuna niin tuntuu että alapäässä on paljon kamaa joka ei kuitenkaan selkeästi erotu (tuntuu että se on vain jotain massaa siellä) ja sitten yläpää taas tuntuu snadisti korviä särkevältä.
 
Biisi hauska, sovitus ei saa minulta kauhean suuria piisteitä. Ei kovin dynaaminen eikä monipuolinen (Suomirockin rajoissa siis), se ei oikein tuo melodiaan ja sanoihin mitään muuta kuin sointupohjan taustalle, se ei kerro "tarinaa". Ja sitten tosiaan on suht muhjuiset soundit...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti