Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vähän erilainen DAW-kontrolleri..
1
Esp
25.10.2012 21:55:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.gearslutz.com/board/new- … -multi-touch-production-system.html
 
Jos on seurannut yhtään Slatea, on sinänsä mielenkiintoista miten tuo alkuperäinen Raven konsepti on kehittynyt. Olen vähän ihmetellyt, että SmartAV on tähän asti ollut oikeastaan ainoa firma joka on tuollaista vähän isompaa touchscreenia käyttänyt tuotteissaan. Ans kattoo vain, että kuinka hirveän hintainen tuo on ja millainen tuon käyttömukavuus sitten oikeasti on?
 
Täh?!?
Groovi
25.10.2012 22:57:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikai noiden kosketusnäyttöjen käyttö DAW:issa ole mikään aivan uus juttu? Enemmänkin uutta tuossa on että näytön koko on jo melko suuri, eli karrikoidusti vois sanoa että on tapahtunut vähän samanlaista kehitystä kuin telkkareissa.
 
Toki näytön laatu voi tietysti olla melko hyvä? Omien kokemusten perusteella kosketusnäyttö ei ole mikään hirvittävän käytännöllinen elementti studiomiksaamisessa.
 
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
Spedemix
26.10.2012 09:34:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groovi: Eikai noiden kosketusnäyttöjen käyttö DAW:issa ole mikään aivan uus juttu? Enemmänkin uutta tuossa on että näytön koko on jo melko suuri, eli karrikoidusti vois sanoa että on tapahtunut vähän samanlaista kehitystä kuin telkkareissa.
 
Toki näytön laatu voi tietysti olla melko hyvä? Omien kokemusten perusteella kosketusnäyttö ei ole mikään hirvittävän käytännöllinen elementti studiomiksaamisessa.

 
Juttelin tästä kosketusnäyttöhommasta n. vuosi sitten yhden tuttavani kanssa ja hän oli vakaasti sitä mieltä, että tossa makaa In The Box-miksaamisen tulevaisuus. Workflow on ainoa asia, jota digitaalisella puolella ei ole vielä yritetty mallintaa.
 
miksauksia: http://soundcloud.com/spede-1
Kalmo
26.10.2012 10:37:27 (muokattu 26.10.2012 11:32:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minäkin olen ollut vuosia antennit ulkona, että kuulisin käyttäjien arkikokemuksia kosketusnäytöistä DAW-hommissa.
 
Toistaiseksi olen vielä siinä uskossa, että ei toimi kovin hyvin. En osaa kuvitella pitäväni käsiäni koholla, ikäänkuin piirtäväni seinälle tuntikausia. Tai esim. volyymiautomaation piirtäminen sormella tuntuu äkkiseltään ihan utopistiselta, ellei koko käyttöliittymää pistetä radikaalisti uusiksi. Tai jos näyttö on selällään pöydällä, mikä hyvänsä vahinkokosketus tai ranteen sipaisu voi sabotoida projektia. Minkään nykyisen DAW-softan käyttöliittymä ei sellaisenaan missään tapauksessa sovi kosketusnäyttökäyttöön, paitsi niille, joiden sormenpää on 2 mm levyinen.
 
Lisäapuna joku kosketusnäyttökontrolleri voi olla hyvä, mutta ennenkuin kuulen
oikeita kokemuksia, olen skeptinen. Jazz Mutant Lemur ja vastaavat ovat lähinnä juuri näitä pienikokoisia vimpaimia. Niistä olen jonkin verran kuullut hyvää. Niissähän ei näytölle mahdu kerrallaan kuin pieni määrä toimintoja.
 
Kun DAW-softien koko käyttöliittymäajattelu pistetään uusiksi, aukeaa kosketusnäytölle todellisia mahdollisuuksia. Kahden täysin eri version kehittäminen samasta tuotteesta lienee softayhtiöille kuitenkin tässä vaiheessa liian iso pala purtavaksi (??).
 
Ravenin esittelyvideossakin näkyy selvästi, kuinka käyttäjä joutuu kurottelemaan ja varomaan näytön koskettamista. Ergonomisesti aika karmea vehje, sanoisin.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Groovi
26.10.2012 14:36:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Ravenin esittelyvideossakin näkyy selvästi, kuinka käyttäjä joutuu kurottelemaan ja varomaan näytön koskettamista. Ergonomisesti aika karmea vehje, sanoisin.
 
Pitää paikkansa ja kosketusnäyttö on DAW käytössä yllättävän hidas operoida verrattuna hiireen ja näppikseen. Itellä on oma viritys kahdesta 17" kosketusnäytöstä Reaperin kanssa ollut käytössä jo pidemmän tovin, mutta kyllä hiiri ja näppäimistö ovat edelleen kovassa huudossa.
 
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
samic
29.10.2012 15:58:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melekosta huitomista editoinnit tuolla :)
 
http://www.facebook.com/snaudioproductions
L.Ruoska
31.10.2012 19:53:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Minkään nykyisen DAW-softan käyttöliittymä ei sellaisenaan missään tapauksessa sovi kosketusnäyttökäyttöön, paitsi niille, joiden sormenpää on 2 mm levyinen.
 
Totta turiset. Ja kun sormi irtoaa näytöstä, siirtyy sormen painopiste näytöllä muutaman millin ennenkuin kosketus loppuu. Tarkoittaa fadereiden ja muiden virtuaalisten numiskoiden kanssa sitä, että voi olla vaikea saada pysymään ihan tasan juuri siinä mihin sen säädön asetti.
 
Ei ehkä tunnu missään noin isolla näytöllä tosin, mutta silti varmaan sitä kaipailisi stylusta toisinaan tuohon. Diggailen Slaten juttuja kyllä ja niiltä jotain tälläistä odottaisinkin.
 
Vade retro, Satana!
puusormi
31.10.2012 19:58:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Totta turiset. Ja kun sormi irtoaa näytöstä, siirtyy sormen painopiste näytöllä muutaman millin ennenkuin kosketus loppuu. Tarkoittaa fadereiden ja muiden virtuaalisten numiskoiden kanssa sitä, että voi olla vaikea saada pysymään ihan tasan juuri siinä mihin sen säädön asetti.
 
Fiksu softa kyllä tämmöiset virheet/artifaktit/häntimiset osaisi siivota helposti pois.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
Kalmo
31.10.2012 20:29:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

puusormi: Fiksu softa kyllä tämmöiset virheet/artifaktit/häntimiset osaisi siivota helposti pois.
 
No jos sitä softaa ei ole vielä keksitty, niin kuinka "helposti" se sitten tapahtuu?? :o)
Jos lehmä osaisi lentää, se olisi lintu. Mistä se softa tietäisi, onko faderin siirto 1 mm vahinko vai ei???
Kuten edellä mainittiin, homma edellyttäisi älyttömän isoa näyttöä, tai vain muutamia toimintoja kerrallaan näkyvissä pienemmässä näytössä.
 
Kosketusnäytölle on/tulee olemaan omat hyvät käyttötapansa, mutta myös erittäin suuret rajoitteensa.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti