Muusikoiden.net
24.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monitorikontrolleri passiivikaiuttimille
1
washburn
23.10.2012 18:53:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään tullut vastaan kaiutintasoiselle signaalille tarkoitettua kontrolleria?
Tarvitsisin kytkimen vähintään kahdelle passiivimonitoriparille volume säädöillä. Mono kuuntelun kytkemismahdollisuus olisi myös erittäin suotava ominaisuus.
 
Jos joku DIY henkinen kaveri lukee tätä, niin voisin ostaa myös custom kapistuksen.
 
Live long and prosper.
jannu
23.10.2012 19:49:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös hifi- ja kuluttajapuoleltakin sellaisia vahvistimia löydy, joihin saa kytkettyä useamman parin kaiuttimia?
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
washburn
23.10.2012 20:00:35 (muokattu 23.10.2012 20:01:05)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toki, mutta harvemmin löytyy omat voimakkuussäätimet eri pareille. Eikä mulla ole tarvetta vaihtaa nykyistä päätettä.
 
Live long and prosper.
virtalahde
23.10.2012 20:09:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaiutintasoisen signaalin volumea on hyvin huono säädellä, siksi niitä ei löydy. Paras ratkaisu on löytää etuvahvistin, jossa on A/B -ulostulot ja niille joku tason hienosäätömahdollisuus. Siitä sitten päätteille.
 
Jaakko Viitalähde / Virtalähde Mastering
lurkki
23.10.2012 20:14:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

virtalahde: Kaiutintasoisen signaalin volumea on hyvin huono säädellä, siksi niitä ei löydy. Paras ratkaisu on löytää etuvahvistin, jossa on A/B -ulostulot ja niille joku tason hienosäätömahdollisuus. Siitä sitten päätteille.
 
Relekortin tekeminenkään ei olisi kovin vaikeaa. Monosumman saisi sovitettua ennen vahvistinta vastussillalla oikeaksi, samoin eri herkkyisten kaiuttimien tasonsäätö kiinteillä demppauksilla jne..
 
Ymmärrän, että haluat osallistua keskusteluun, mutta täällä tuo keskustelu on viety paljon pidemmälle ja ymmärrys on paljon korkeammalla tasolla kuin sinulla. Joten - älä tule puhumaan asioista joista et tiedä mitään, vaan ota selvää.
washburn
23.10.2012 20:27:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meneepäs hankalaksi.. Pitänee varmaan toistaiseksi tyytyä pelkkään kytkinratkaisuun ja säädellä volat korvakuulolta.
 
Live long and prosper.
kivi
05.11.2012 12:41:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Meneepäs hankalaksi.. Pitänee varmaan toistaiseksi tyytyä pelkkään kytkinratkaisuun ja säädellä volat korvakuulolta.
 
Jos joka passiivimonitorilla on oma pääte (ja miksi ei olisi) voi monitorikuuntelun säädön tehdä ennen päättäreitä ihan samalla tavalla kuin aktiiveillakin.
 
Mutta korvakuulollahan volaa säädetään aina. Sessioiden eri vaiheissa tarvitaan kuitenkin vähän erilaisia volyymeja - niin hiljaisella kuin mitä oikean soitinbalanssin hakemiseen tarvitaan, ei oikein pysty säätämään erillisiä ääneksiä. Ja toisinpäin.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
mhelin
05.11.2012 23:23:13 (muokattu 05.11.2012 23:32:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuollaisessa laitteessa pitäisi ilmeisesti olla tulo kaiutintasoiselle signaalille (vahvistimesta) ja valintakytkimen takana (releillä toteutettuna) vastaavasti lähdöt eri kaiutinpareille, sekä linjatasoinen tulo ja tasonsäätö plus presetti tai erillinen potikka ("balance") jolla kaiuttimien tasoero kompensoidaan linjatasolla. Jotain noita valmiita kittejä yhdistelemällä saisi toteutettua osan toiminnallisuudesta, kaiutinreleiden kanssa pitäisi tehdä joku custom ratkaisu:
 
http://electronics.dantimax.dk/Kits/index.html
 
Joissakin multi-room systeemeissä (löytyy tavallisista AV-vahvistimistakin) on muuten lähdöt useammalle kaiutinparille, (mutta jos et ole vahvistinta vaihtamassa niin ei sitten). Näissä AV-vahvistimissa homma on toteutettu niin että jonkun surround-kanavan vahvistinpari laitetaan toistamaan pääkanavia, omalla voimakkuussäädöllä tietenkin. Näin samaa lähetettä voidaan kuunnella myös toisessa huoneessa (http://www.youtube.com/watch?v=kkNYuPafWZ4 , tuossa käsitteenä on "multizone" eli kuuntelu useammalla alueella).
 
E:
Tuollainenkin on olemassa mutta en kyllä itse suostuisi käyttämään kun ei tiedä miten tuo tasonsäätö on tehty:
 
http://www.smarthome.com/47011/MP-8 … 3D94C5D-ADE6-58A5-B436-BD3B877C33BD
 
kivi
06.11.2012 11:59:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Tuollaisessa laitteessa pitäisi ilmeisesti olla tulo kaiutintasoiselle signaalille (vahvistimesta) ja valintakytkimen takana (releillä toteutettuna) vastaavasti lähdöt eri kaiutinpareille, sekä linjatasoinen tulo ja tasonsäätö plus presetti tai erillinen potikka ("balance") jolla kaiuttimien tasoero kompensoidaan linjatasolla.
 
Likäksi tarvitaan jotain varmistamaan ettei vahvistinta ajeta hetkeäkään ilman kuormaa. Radialin mallistossa on kitarakaappikäyttöön tarkoitettu Cab-bone Speaker Switcher, sitä tutkistelemalla vois selvitä mitä pitää ottaa huomioon.
 
Ihan oikeasti, vahvistimet on halpoja.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
washburn
06.11.2012 12:15:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kivi: Likäksi tarvitaan jotain varmistamaan ettei vahvistinta ajeta hetkeäkään ilman kuormaa. Radialin mallistossa on kitarakaappikäyttöön tarkoitettu Cab-bone Speaker Switcher, sitä tutkistelemalla vois selvitä mitä pitää ottaa huomioon.
 
Ihan oikeasti, vahvistimet on halpoja.

 
Mielestäni hyvät vahvistimet ei ole ihan halpoja. Tämä nyt tietysti on hyvin subjektiivista. Jos on näppärä rakentelija, niin sitten voi päästä halvalla, jos omalle työlleen ei hirveää hintaa laske.
 
Mitenkäs trankkupäätteen saa rikki ilman kuormaa?
 
Live long and prosper.
kivi
06.11.2012 15:44:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Mitenkäs trankkupäätteen saa rikki ilman kuormaa?
 
No ne nyt ei olekaan niin herkkiä, mutta...
 
Mun nähdäkseni kun tällaista systeemiä lähtee rakentamaan, niin olis hyvä tehdä sellainen että se toimii kaikissa tilanteissa. Lisäksi mä (joku toinen tietysti näkee toisin) olen vähän sitä mieltä että passiivisiakin tarkkailukaappeja ajetaan kuin ne olisivat aktiivisia: mitataan kaapit, muunnetaan jännitteeksi, mitataan jännite vahvistimen ja kaapin väliltä, säädetään vahvistin niin että kohina 12dBVU = optimi, ja sitten vahvarin potikat kynsilakalla kiinni. Tarkempia mittausohjeita en nyt pääse etsimään, tästä on niin kauan kun omani mittasin, ja ne ohjeet on jossain muualla. Anyway, nämä ohjeet varmaan löytyy netistäkin jos jotakuta kiinnostaa.
 
Halpaa tai kallista, mun Mixcube-passiivimonitorejani pyörittää Yamahan 2x250W studiopääte, sellainen alunperin NS10:lle tarkoitettu, ei muistaakseni maksanut mitään. Toisena (passiivisella referenssisetillä) on Harman/Kardonin 2x200W päättäri, se maksoi muistaakseni alle satasen sekin. Stereokaupoista saatavat mitkä vaan yli 100W käytetyt vahvistimet on riittävän hyviä, niitä on tuossa työhuoneen nurkassa puoli tusinaa. Pikkasen pitää silmät auki eikä etsi uusia, niin varmasti löytyy halvemmalla kuin osien hinta.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti