Muusikoiden.net
24.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bongaa halpis
1
Niq
23.09.2012 18:45:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitin piruuttani treenikämpän/harrastelijastudion remontin valmistuttua vähän matkaa rumpuja nauhalle kahdella eri overimikillä (plus basarimikillä). Eka beatkomppi ja halftimeshuffle mikillä nro 1, ja seuraavat kompit mikillä nro 2. Kyse on eri otoista, mutta yritin soittaa mahdollisimman samalla voluumilla ja tatsilla.

Juju onkin siinä että toinen mikki on reilun parin kympin elektreettikonkkamikki ja toinen mikki reilun kahdensadan euron laajakalvoinen konkka, jonka valmistaja nauttii ihan yleistä suosiota äänittäjäpiireissä. Nyt rohkeimmat sitten arvaamaan kumpi on kumpi?

Äänitettä ei ole käsitelty juurikaan, mitä nyt pikkuinen kompura overimikille ja basarimikille snadi EQ-säätö kompuran lisäksi. Overimikki on virvelin keskikohdan yläpuolella kahden kapulamitan päässä virvelin lyöntikalvosta.

Bonusheittona saa myös arvata basarimikin mallia tahi tyyppiä. ;)

http://niq.kapsi.fi/mikkitesti.mp3
 
AoA
23.09.2012 20:06:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

onko toka halpis? jos ei niin aika jännä..
 
jannu
23.09.2012 20:39:24 (muokattu 23.09.2012 20:41:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos se parinkympin patukka on jotain kiinalaista kimppatilauskauraa, niin sit se oli toi eka. Niissä, joita itselle on tullut vastaan, on ollut melko sirpakka yläpää.
 
Ja kyllä konkkapuolella reilun parinsadankin mikki on vielä melkolailla halpis, miun mielestäin. Se ei tietty vältämättä vaikuta radikaalisti tuotteen laatuun.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
maza
24.09.2012 08:00:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekassa oli vähän turhan kireän kuuloinen yläpää mun mielestä ja sehän on usein ongelmana näissä halpismikeissä. Äkkiseltään arvioiden saattaa kuulostaa hyvältä, mutta miksaustilanteessa voi tulla ongelmia, erityisesti jos samoja mikkejä on käytetty useiden eri äänilähteiden tallentamiseen.
 
200 ei oo munkaan mielestä vielä ihan hirveästi konkkamikistä; olisin muuten arvellut jotain Rödeä, mutta tohon ekaan verrattuna ainakin tuntui sen hyvin olevan balanssissa että ehkä se onkin joku muu?
Niq
24.09.2012 13:02:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika hyvin oli kaikki jäljillä. Ensimmäinen on T.bone SC300 ja jälkimmäinen Oktava Mk319. Testailin laatikon pohjalle unohtunutta t.bonea ihan vaan siksi kun en ollut käyttänyt sitä aikoihin mihinkään enkä muistanut minkämoista soundia sillä saa napattua. Ei nuo ihan luokattoman huonoja ole hintaansa nähden, esim. kotidemotteluun tai vastaavaan toimintaan ihan jees overimikki, parempi tuo on overina, kuin joku viiskasi .
 
Basarimikkinä pelkästään tämä: http://niq.kapsi.fi/showimg.php?file=/Rummut/HPIM1399.JPG Ensimmäisen näytteen mikkien yhteishinta siis noin 35 euroa (osa basarimikin osista löytyi varastosta ilmaiseksi). :)
 
maza
24.09.2012 13:58:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho, toi Oktavahan nimittäin soundaa erittäin tasapainoiselta varsinkin tohon ekaan verrattuna. Mulla on itellä kokemusta esim. U67:sta ja Sennheiser MKH40:stä, joissa on kovasti samantyyppinen meininki. Täytyykin ihmetellä Oktavien kytkentöjä tarkemmin - oiskohan noissa jopa kapselit lähtökohtaisesti vähän tummempia ja kytkentä vasteeltaan suorempi? En tiedä.
Niq
24.09.2012 13:59:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Ja kyllä konkkapuolella reilun parinsadankin mikki on vielä melkolailla halpis, miun mielestäin. Se ei tietty vältämättä vaikuta radikaalisti tuotteen laatuun.
 
Mun mielestä taas halpis -käsite voidaan rajata siten, että suhteettoman edullisesti saat jonkinlaisen tuotteen, jonka laadusta tai käyttökelpoisuudesta et voi olla varma. Oktava nyt ei oikein enää mene siihen kategoriaan munsta.
 
Niq
24.09.2012 14:09:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maza: Oho, toi Oktavahan nimittäin soundaa erittäin tasapainoiselta varsinkin tohon ekaan verrattuna. Mulla on itellä kokemusta esim. U67:sta ja Sennheiser MKH40:stä, joissa on kovasti samantyyppinen meininki. Täytyykin ihmetellä Oktavien kytkentöjä tarkemmin - oiskohan noissa jopa kapselit lähtökohtaisesti vähän tummempia ja kytkentä vasteeltaan suorempi? En tiedä.
 
Tuohan on melko suosittu modauskohde, koska itse mikkikapseli on käsittääkseni melko laadukas. Mä tykkään.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti