Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laulun signaaliketju kuntoon?
1 2
htm
17.09.2012 10:09:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totesin että kotipajan nurkista löytyy liikaakin käyttämättömäksi jäänyttä roinaa, joten niitä myymällä voisi hommata yhden hyvän jonkin. Rahaa olisi varmaan tonnin verran käytössä.
 
Haluaisin laittaa laulun signaaliketjun kuntoon. Samalla setillä voisi sitten äänittää myös akustista kitaraa, bassoa (DI) yms. Tällä hetkellä kattaus on seuraava:
 
Mikkeinä löytyy: Oktava mk319 ja pari 012:sta, tbone sct800, muutama muu konkka, pari nauhamikkiä sekä läjä dynaamisia.
Etuasteet: dbx 286A, joemeek vc3 ja ehx 12ay7 micpre ja toki äänikortin etuset
Äänikorttina: Tascam Us-1641
 
Mihin tuossa kannattaisi lähteä panostamaan? Ajattelin modata tuon sct800:n ja yhden konkkamikeistä paremmilla kapseleilla (C12 ja K67) ja uusia elektroniikkaa samalla, joten mikkiostoksille ei liene syytä lähteä.
 
Seuraavana olisi varmaan syytä katsoa jokin hyvä mikkietunen. Karaktääriä saisi löytyä, koska äänikortin kliiniset etuset on tarvittaessa käytössä. Lämpöstä soundia ja mahdollisuus hallittuun säröön olis bueno. UA:n solo 610 lienee kehuttu, ja hinnaltaan varmaan alkaa olla siellä ylärajoilla. Mitenkä saman pajan 710? Onko tässä hintaluokassa muita kiinnostavia etusia? Vai kannattako koota joku kitti? Kolvi pysyy kyllä kädessä.
 
Mielummin simppeli parin nupin laite, josta tulee helposti hyvää soundia. Äänitykset tehdään monesti tiukalla aikataululla, eikä aikaa jää soundin hakemiseen. Tuon joemeekin varmaan pidän kuitenkin, joten jotain pehmeämpää haen sen kaveriksi.
 
Vai jääkö homma kiinni tuon äänikortin muuntimista? Onko 92/24 laadukaampaa kamaa RME:n tai Motun vehkeillä? Mitään vikaa ei tuossa Tascamissa mun mielestä ole, mutta en tiedä toisaalta paremmastakaan, huonommista sen sijaan on kokemusta.
 
www.signumfreud.com
anapena
17.09.2012 10:41:59 (muokattu 17.09.2012 10:48:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko helpoin modaus SCTlle putken vaihto hifimpään? Itsellä SCT jäänyt aika vähälle käytölle, ja mietinkin sen myymistä taikka jos sittenkin vähän modailis...
Mun mielestä tuo sun setti on aika tasapainoinen. Seuraavaan luokkaan astuminen pitäisi tehdä ehkäpä koko systeemiä päivittämällä. Järkevin suunta on varmaan tila, mikki, etuaste, AD-muunnos ja kuuntelu. Mutta nykyiselläänkin noilla pitäisi selvitä aika hyvin, mutta kivahan se on hankkia kaikenlaista...:) Itse vastaus meni nyt vähän ohi sektorin...
 
kivi
17.09.2012 11:36:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm:
Mihin tuossa kannattaisi lähteä panostamaan?

 
Äänikortin muuntimiin tai etuseen. Sulla on periaatteessa jo aika värittäviä etusia (tosin EHX ei tuolla heikommalla putkella keuli ihan niin kuin se voisi mikä voi olla hyväkin, koska ton dbx:n saa muistaakseni ajettua sitten aika särölle), niin mä hakisin jotain kivaa ehkä API- tai Neve-henkistä, perinteisesti lämpimämpi (jenkkihenkinen) API vois olla sun juttu, toisaalta (perusbrittiläiset) Nevet taas on jotain mitä sä et ehkä noista sun laitteista vielä saa.
 
Muuntimista, se resoluutio ei oo musta niin tärkeä kysymys kuin soundi. Mä en oo varma mitkä palikat sun muuntimessa on, mutta jos ne on Alesista niin ne kannattais varmaan korvata jollain muulla. Muuten olen oikeasti sitä mieltä että rytmimusassa mikä vaan 24-bittinen toimii, ongelmat tulee vasta pitkissä äänissä.
 
Sitten sellainen juttu, että sulla ei siis ole yhtään oikeaa optokompuraa? Mulla on sellainen aavistus, että LA2A tai vastaava olis ehkä just se ihmelaite, jota laitetaan ripaus kaikkeen. Ainakin se on mulle ollut aikoinaan se valaistuminen. Se on tärkeämpää kuin että onko pino 1176:sia vai eikö :-D
 
Mutta nyt siis puhutaan hyvän parantamisesta parhauteen. Nää on enää sellaisia lapsen askelia, ja jokainen pienikin parannus maksaa. Se aika jossa tyhjästä siirrytään hyvään pitkin harppauksin on sulla jo takana.
 
Mun viisipenniseni, "your mileage may vary" sanottiin aikoinaan...
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
Danko
17.09.2012 11:55:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Mitenkä saman pajan 710?
 
Portaaton blendi putki- ja trankkupuolen väliltä ainakin vaikutti käyttökelpoiselta ominaisuudelta, eikä soundikaan ollut pöllömpi. Toisaalta venyttämällä budjetin puoleentoista tonniin saisit LA-610 MKII:n, jossa on tuo kiven mainitsema optokompura. Mk1:iä toki liikkuu halvemmalla käytettynä, toisinaan.
 
Vai kannattako koota joku kitti? Kolvi pysyy kyllä kädessä.
 
mitenpä tuo: http://www.gyraf.dk/gy_pd/g9/g9pd.htm
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
Mikael
17.09.2012 12:33:38 (muokattu 17.09.2012 12:46:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku hyvä channel strip voisi olla kanssa oivallinen ja monipuolinen vaihtoehto. Esim. Solid State Logic XLogic Alpha Channel tai SPL Channel One mk2.
 
http://www.solid-state-logic.com/music/xlogic%20alpha%20channel/
http://spl.info/produkte/kanalzuege/channel-one/kurzbeschreibung.html
 
Näistä etenkin tää jälkimmäinen vaikuttaa erittäin monipuoliselta justkin laulun äänittämiseen. SPL:n DeEsser on oman kokemuksen mukaan ihan parasta mitä tolla saralla on.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
htm
17.09.2012 12:49:54 (muokattu 17.09.2012 14:43:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitkoset kommenteista.
 
Juu Anapena, putken vaihto sct800:n on toki ihan perushomma, niinkuin siisemmän grillin poistaminen. Kunnon kapselilla ja muuntajalla + parin konkan vaihdolla tuosta kuitenkin saanee jo eri vehkeen(?). Koko systeemin päivittäminen olis toki fiksua, mutta kymppitonnin investointi on iso raha. Täytyy mennä palikka kerrallaan. Vastavalmistunut tila oli se ensimmäinen palikka.
 
Semmosen unohdin muuten mainita, että jos uuden vehkeen rahoittamiseksi nuo ehx ja dbx varmaan lähtevät myyntiin. Eli etusen tulisi korvata ne. (Edellyttäen, että hankin etusen enkä muuta)
 
Kivi: on mulla yksi pienijännitteinen diy opto ja ehx:n Black Finger, mutta kummassakaan ei ole balansoituja in/outputteja. En ole vielä niitä voksuihin kokeillut, kun olen pärjännyt plugareilla. Muutenhan rautakompurat löytyy tosta dbx:stä, joemeekistä, ja sit mulla on dbx 266, mutta se lähtee varmaan kans myyntiin. Toi dbx säröytyy mun mielestä aika rumasti, mutta joemeek + TLaudio:n eq:lla olen saanut mukavaa ruttua aikaiseksi.
Api/Neve-henkinen. Mikä se sitten tuossa hintaluokassa olisi? (GAP pre-73?)
Ja mikä ois hyvä kompura?
 
Tuo äänikorttikin vaihtuu sitten jossakin välissä sellaiseen, jossa on enemmän inputteja/ADAT, mutta pärjännen sillä nyt vielä.
 
Danko:1,5 tonnia on nyt kyllä vähän liikaa. Gyraf on käynyt mielessä. Lienee hyvä?
 
EDIT: Mikael, tuo SPL kuullostaa hyvältä, mutta tuo namikoiden määrä hirvittää. Haluaisin jonkun simppelin vehkeen.
 
www.signumfreud.com
hape
17.09.2012 13:27:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Gyraf on käynyt mielessä. Lienee hyvä?
 
G9 on vallan mainio. Jos vaan kolvi pysyy kädessä niin suosittelen.
 
http://www.thespyro.com
Mikael
17.09.2012 15:34:54 (muokattu 17.09.2012 15:41:24)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Mikael, tuo SPL kuullostaa hyvältä, mutta tuo namikoiden määrä hirvittää. Haluaisin jonkun simppelin vehkeen.
 
Ok. Monipuolisuus yleensä tuo mukanaan vähän enempi nappuloita. Mut kun tota vähän edes katsoo niin sehän on aika pitkälle nappula per toiminto -pohjalta ja erittäin looginen ainakin mun silmään - toimintoja on vaan useita :D
 
Api/Neve-henkinen. Mikä se sitten tuossa hintaluokassa olisi? (GAP pre-73?)
Ja mikä ois hyvä kompura?

 
GAP-etusen kaveriksi saman firman kompura (COMP-54) ja Eq (EQ-73) ja siinähän sitä olis varmaan melko lailla Neve-henkinen kanava - tosin jo sitten nappejakin iso liuta sekä erillisä laatikoita...
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
htm
17.09.2012 15:51:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Ok. Monipuolisuus yleensä tuo mukanaan vähän enempi nappuloita. Mut kun tota vähän edes katsoo niin sehän on aika pitkälle nappula per toiminto -pohjalta ja erittäin looginen ainakin mun silmään - toimintoja on vaan useita :D
 

 
GAP-etusen kaveriksi saman firman kompura (COMP-54) ja Eq (EQ-73) ja siinähän sitä olis varmaan melko lailla Neve-henkinen kanava - tosin jo sitten nappejakin iso liuta sekä erillisä laatikoita...

 
Toi Gap on kieltämättä mielenkiintonen vehje, tosin jotenkin vaikea uskoa, että tohon hintaan olisi niin hyvä, kuin annetaan ymmärtää. Ja onko se sitten minkäasteinen upgrade tuosta dbx:stä? Jotenkin tuo UA-osasto _tuntuisi_ laadukkaammalta... Saahan siihen tosin muuntajia vaihdettua.
 
Kompuran numiskat ei pelota. En vaan halua maksaa jostain expanderista tai de-esseristä, joista ainakin tuon dbx:n tapauksessa on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä...
 
www.signumfreud.com
elmanuel
17.09.2012 18:12:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos palikka/moduuli kerrallaan etenet ja tykkäät DIY hommeleista, niin lisätään vähän lusikoita
soppaan. Maailmanluokan soundi on aika hintavaa meille harrastelijoille. Lunchboxia voisi täyttää pikkuhiljaa.
 
Api Lunchbox
http://www.thomann.de/fi/api_audio_5006b_lunchbox.htm
 
Neve tyylinen ratkaisu
http://www.soundskulptor.com/uk/proddetail.php?prod=MP573
 
Api style
http://classicapi.com/catalog/produ … 22_117_55_91_95_144&products_id=372
 
Optokompura
http://www.jlmaudio.com/shop/index.php?_a=viewProd&productId=136
 
ymymym.
 
Noissa valmiissa kiteissä on se hyvä puoli ettei mene koko aika rakenteluun ja osien haalimiseen.
Välttyy myös koteloinnilta ja jää aikaa itse musan teolle. Classicapista ja JLM Audiosta hyviä
kokemuksia asiakkaana.
 
G9 vaatii tosiaan jonkun verran rakentelu/vianhaku praktiikkaa. Kannattaa perehtyä aiheeseen.
 
Maukka
 
Mikael
17.09.2012 18:27:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Toi Gap on kieltämättä mielenkiintonen vehje, tosin jotenkin vaikea uskoa, että tohon hintaan olisi niin hyvä, kuin annetaan ymmärtää. Ja onko se sitten minkäasteinen upgrade tuosta dbx:stä? Jotenkin tuo UA-osasto _tuntuisi_ laadukkaammalta... Saahan siihen tosin muuntajia vaihdettua.
 
Vähän samat tunnelmat täällä. Eikä mulla omaa kokemusta olekaan noista, mutta kun tässä tuli puhetta ja onhan noita hehkuteltu vähän siellä ja täällä.
 
Kompuran numiskat ei pelota. En vaan halua maksaa jostain expanderista tai de-esseristä, joista ainakin tuon dbx:n tapauksessa on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä...
 
SPL:n DeEsser on jotain ihan muuta kuin halvan dbx:n ja mä ainakin taistelen niin usein miksauksissa ässien kanssa, että oikeasti toimiva DeEsser jo äänittäessä on kyllä mahtava asia. Tästä kyseisestä lootasta ei siis kokemusta mut muten SPL:n etusista, kompuroista ja tosta DeEsseristä pelkästään hyviä kokemuksia. Mulle toi SPL olis kyllä itellekin houkutteleva paketti.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
htm
17.09.2012 19:10:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elmanuel: Jos palikka/moduuli kerrallaan etenet ja tykkäät DIY hommeleista, niin lisätään vähän lusikoita
soppaan. Maailmanluokan soundi on aika hintavaa meille harrastelijoille. Lunchboxia voisi täyttää pikkuhiljaa.
...Maukka

Joo, tuotakin vaihtoehtoa oon miettiny. Tosin tuo pelkkä kotelo on jo niin karskin hintanen, että ostan mieluummin yhden hyvän ja ehkä toisen. Ja toi DIY-aspekti on tällä hetkellä niin ja näin, kun on varastossa jo nyt sata projektia jonossa ja "niistä rojuista" saa jatkuvasti kuulla....
 
Täytyy nyt lueskella foorumeita ja kuunnella sampleja. Kyllä mulla vahva kutina on, että mä käännyn koko kanavan sijaan jonkun simppelin etusen puoleen, ja myöhemmin mietin sitä kompura-asiaa... ja äänikorttia ... ja genelecin 8020-paria ... ja toista stratoa ... ja martinia.
 
www.signumfreud.com
Mikael
17.09.2012 19:38:10 (muokattu 17.09.2012 19:42:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitens sit olis FMR RNP ja sen kaveriksi saman firman RNLA? Näitähän on kehuttu maailman sivu ja mä ainakin diggaisn tosta RNLA:sta mutta möin pois kun käyttö oli melko vähäistä kun räkissä on myös LA4-pari.
 
Toisaalta jos hakusessa on pelkkä etunen ja värikäs sellainen, niin omista voisin suositella Sebatron vmp2000e:tä jonka hinta tosin taitaa kivuta vähän tonnin yläpuolelle. Mut väriä ja putkisoundia on sit koko rahalla :D
 
http://www.sebatron.com/2000e.html
http://www.soundonsound.com/sos/may08/articles/vmp2000evu.htm
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
Janus
17.09.2012 21:29:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Toisaalta jos hakusessa on pelkkä etunen ja värikäs sellainen, niin omista voisin suositella Sebatron vmp2000e:tä jonka hinta tosin taitaa kivuta vähän tonnin yläpuolelle. Mut väriä ja putkisoundia on sit koko rahalla :D
 
Aijettä, nyt näyttää hyvältä. Oletko äänittänyt tuon läpi kiippareita (analogi/mallintava/digi/Rhodesi tms...)? Toimisiko niiden kanssa?
 
htm
17.09.2012 21:50:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Mitens sit olis FMR RNP ja sen kaveriksi saman firman RNLA? Näitähän on kehuttu maailman sivu ja mä ainakin diggaisn tosta RNLA:sta mutta möin pois kun käyttö oli melko vähäistä kun räkissä on myös LA4-pari.
 
Toisaalta jos hakusessa on pelkkä etunen ja värikäs sellainen, niin omista voisin suositella Sebatron vmp2000e:tä jonka hinta tosin taitaa kivuta vähän tonnin yläpuolelle. Mut väriä ja putkisoundia on sit koko rahalla :D
 
http://www.sebatron.com/2000e.html
http://www.soundonsound.com/sos/may08/articles/vmp2000evu.htm

 
mä veikkaan, et toi rnp on liian kliininen, rnla voisi tosiaan olla kokeilemisen arvonen. Laitetaan sebatron listalle, saattaa olla tosin liian kallis...
 
www.signumfreud.com
htm
18.09.2012 00:11:41 (muokattu 18.09.2012 00:13:45)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pienellä googlauksella selvisi vielä, että AKM:n muuntimet on tuossa äänikortissa. Eli lienee ok nyt toistaiseksi.
 
www.signumfreud.com
Danko
18.09.2012 00:25:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli kovin kokeilulinjalle lähdetään, Lidlistähän saa koko channel stripin 30pv palautusajalla, eli estääkö jokin vertaamasta?
 
http://www.thomann.de/fi/golden_age_project_pre73.htm
http://www.thomann.de/fi/golden_age_project_comp54.htm
 
http://www.thomann.de/fi/fmr_audio_rnp_8380.htm
http://www.thomann.de/fi/fmr_audio_rnla_7239.htm
 
Ketjussa mainituista vermeistä olen siis käyttänyt UA:n 610 Soloa, LA-610:a (mk1), 710, GAP Pre-73 (oliskohan sekin ollut mk1?), ja dbx 286A, jonka itse omistan. Näistä ehdottomasti eniten lahjetta on heilauttanut 710, josta tuossa 4-kanavaisessa versiossa olisi toki eniten bang-for-the-buck -suhdetta (alle 500€/kanava) http://www.thomann.de/fi/universal_audio_4710d_twinfinity.htm
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
Mikael
18.09.2012 07:22:02 (muokattu 18.09.2012 07:29:09)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Aijettä, nyt näyttää hyvältä. Oletko äänittänyt tuon läpi kiippareita (analogi/mallintava/digi/Rhodesi tms...)? Toimisiko niiden kanssa?
 
Joo-o. Rhodesia, analogisynaa, viulukonetta, linjafuzz-kitaraa ja etenkin di-bassoa jossa Sebatron on erittäin kova. Välillä oon pitänyt sitä myös materissa miksatessa. Tän lisäksi se on toki mahtava mikkietunen.
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
Groovi
18.09.2012 11:50:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kunhan ostaa jotain ihanan kallista, niin ei se kovin pieleen voi mennä.
 
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
htm
18.09.2012 12:05:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Groovi: Kunhan ostaa jotain ihanan kallista, niin ei se kovin pieleen voi mennä.
 
Olet asian ytimessä.
 
www.signumfreud.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti