Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digitaalinen vai analoginen mikseri?
1
Old Guitar
13.09.2012 21:30:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäs saada Audiophile 2496 äänikortin kautta tietokoneelle akustista soitantoa. Nauhoitan yhtäaikaa kahdella kondensaattorimikillä. Mitä ja millaista mikseriä suosittelisitte? Olen kokeillut nauhoitusta analogisen Revox B77 kelanauhurin kautta ja olen liittänyt nauhurin suoraan äänikorttiin. Mikit ovat dynaamisia. Käytän niitä, koska niissä on 'plugi'- liitin, joka sopii nauhurin liittimiin.
 
Nauhoitan suoraan tietokoneen sekvensseriohjelmaan ja homma toimii tuollainkin ihan hyvin. Sointikin on ihan hyvä, vaikka usein sanotaankin, että akustinen kitara ja laulu kannattaa äänittää kondensaattorimikeillä. Yleensä olen käyttänyt nauhuria, koska se antaa ulos hyvän akustisen soinnin.
 
Voiiko kondensaattorimkin XLR-liittimin yhdistää adapterin avulla nauhuriin? Olen kyllä kokeillutkin yhdistämällä kondensaattori-mikit preampin kautta, jossa on phantom-virtaa. Kyllähän sieltä ääntä tuli sekvensseriohjelmaan, mutta se oli huonolaatuista? Paljon parempi sointi tuli dynaamisilla mikeillä.
 
Kannattaisikohan nyt hommata analoginen vai digitaalinen mikseri? Mietiskelen sointia sen analoogisuuden kannalta, että minkälaisia eroja soinnillisesti tulee, jos nauhoittaa mikeillä nauhurin kautta suoraan tietokoneen äänitysohjelmalle, vai nauhoittaa ensin nauhalle ja siitä sitten siirtää tietokoneelle? (tällä hetkellä nauhojen pyöritys tökkii nauhurissa, mutta äänitystilan avulla voin nauhoittaa sen kautta suoraan tietokoneen äänitysohjelmaan).
 
Nauhurille, jos aion nauhoitella, niin varmaan analoginen mikseri on tarpeen, mutta voinen kai käyttäää sitä myös, jos liitän mikserin nauhuriin ja koko hoitoo menee suoraan tietokoneen äänitysohjelmaan?
 
Ei ehkä olisi paha juttu, jos mikserissä olisi hyviä efektejä, joita voisi joskus käyttää. Tuleeko mieleen mitään halpaa ja hyvää mikseriä, jolla hommat hoituisi tämän M-Audio Audiophile 2496 äänikortin kanssa?
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
Mikael
13.09.2012 22:30:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikset hankkisi vaan phantom-virtalähdettä, jolloin saisit kondensaattorimikit suoraan siihen nauhuriisi jonka soundiin olet tyytyväinen?
 
Ennen ei ollut mitään - nyt on.
Old Guitar
14.09.2012 09:51:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Mikset hankkisi vaan phantom-virtalähdettä, jolloin saisit kondensaattorimikit suoraan siihen nauhuriisi jonka soundiin olet tyytyväinen?
 
Nauhurissa välillä jompikumpi mikeistä ei toimi. Vähäistä hurinaakin on, mutta se on niin pientä, että se ei kauheesti häiritse. Vähän epävarma sen toimivuus kuitenkin on, joten mikserin hommaisi käyttövarmuuden, mutta myös kokeillakseni ja vertaillakseni eri sointeja.
 
Jos hankkisin phantom-virtalähteen, niin millaisilla johdoilla liitän sen nauhuriin. (XLR- liitin ei mene nauhuriin, vaan siihen menee tavallinen plugiliitin). Käsitykseni mukaan liittäisin tämän virtalähteen piuhalla, jossa virtalähteeseen kiinnitetty liitin on XLR- mallinen ja nauhuriin menevä plugiliitin. Tästä tuleekin taas mieleen kysymys:
 
Miksi kondensaattorimikeissä on tämä XLR- johto, mutta dynaamisissa tavallinen plugiliitin?
 
Mikä on hyväksi havaittu ja halpa phantom-virtalähde-laite?
 
PS. Minulla on kaksi esivahvistinta, joita kokeilin liittää nauhuriin tavallisella plugijohdolla ja silloin en saanut kovin laadukasta ääntä kuuluville. Tais olla väärä liitinjohto? Näissä vahvistimissa on phantom-virta.
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
varakeef
14.09.2012 13:16:37 (muokattu 14.09.2012 13:22:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Guitar: Miksi kondensaattorimikeissä on tämä XLR- johto, mutta dynaamisissa tavallinen plugiliitin?
 
Se XLR-piuhan kolmas johdin on tarpeen phantom-virran kuljettamisessa ja se myös mahdollistaa balansoidun kytkennän. Kun konkkamikki tarvitsee virtaa, ei perusplugipiuhaa voi käyttää. Dynaaminen mikkikin voi hyödyntää balansoitua kytkentää.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Jaava
14.09.2012 20:00:27 (muokattu 14.09.2012 20:06:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Guitar: Miksi kondensaattorimikeissä on tämä XLR- johto, mutta dynaamisissa tavallinen plugiliitin?
 
Sen verran sanon, että xlr on kyllä verrattomasti plugeja yleisempi kaikissa mikrofoneissa. Miksereihin ei yleensä saa kiinni plugilla varustettuja mikkejä lainkaan.
 
Balansointi tulikin tuossa jo sanottua, mutta toinen syy on se, että xlr-liittimillä varustettuja johtoja voi jatkaa. Livetilanteessa on aika kätevää, kun voi tehdä 20 metrin kaapelin kahdesta kymmenen metrin kaapelista.
 
varakeef: Se XLR-piuhan kolmas johdin on tarpeen phantom-virran kuljettamisessa ja se myös mahdollistaa balansoidun kytkennän. Kun konkkamikki tarvitsee virtaa, ei perusplugipiuhaa voi käyttää. Dynaaminen mikkikin voi hyödyntää balansoitua kytkentää.
 
Editedit: eikun ei mitään, en ajatellut loppuun asti
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
ganesha
15.09.2012 22:01:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaava: Livetilanteessa on aika kätevää, kun voi tehdä 20 metrin kaapelin kahdesta kymmenen metrin kaapelista.
 
no joo. itsekin joutunut sortumaan tällaiseen niksipirkkailuun joskus, mutta ei se musta mitenkään erityisen kätevää ole. mielummin yks 20 metrinen piuha kuin jotain liitoksia välissä; lienevät häiriöalttiimpia sekä varsinkin keikan jälkeen, erityisesti bändien vaihtojen aikana kun on härdelliä (jos tarvii piuhoja vaihdella/irrotella) niin tuppaavat menemään paskaksi kun se toinen piuha on AINA jossain jumissa...:D (been there, done that)
 
Old Guitar
15.09.2012 22:20:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikael: Mikset hankkisi vaan phantom-virtalähdettä, jolloin saisit kondensaattorimikit suoraan siihen nauhuriisi jonka soundiin olet tyytyväinen?
 
Nauhurissa ei ole XLR-liittimiä ja sitä ihmettelinkin, että hommaanko nyt XLR-plugi-adapterin, jonka avulla yksinkertaisesti liitän phantom-virtalähteen mikrofonit nauhuriin?
 
Esim. tuollainen virtalähde:
 
http://www.thomann.de/fi/palmer_pan_48.htm
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
maza
19.09.2012 16:28:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Guitar: Nauhurissa ei ole XLR-liittimiä ja sitä ihmettelinkin, että hommaanko nyt XLR-plugi-adapterin, jonka avulla yksinkertaisesti liitän phantom-virtalähteen mikrofonit nauhuriin?
 
Juuri näin, adapteri vaan väliin ja menoksi!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti