Muusikoiden.net
18.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: päästäkää mies interface-tuskista
1 2
laugoo
01.09.2012 23:37:56 (muokattu 01.09.2012 23:55:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokolailla 2 vuotta on enemmän tai vähemmän pyörinyt päässä audio interfeissin hankinta. Nykyinen verme Korg Pandora PXR4 alkaa olla ehkä jo mennyttä päivää, vaikka riemurasiaan edelleen kovin tykästynyt olenkin. Tarpeet nyt ovat verraten vaatimattomat, tyyliin mies ja kitara. Laulu pitäisi saada talteen ja kitarasta linjasoundi + samaan aikaan ulkoisella mikillä skitan soundi talteen (no tuleehan siihen tietenkin lauluakin ja muuta ambienssia samalla). Sitten on vielä Blofeld-syntikka ja siitä analogisena soundit talteen.
Jotenkin siis näin:
-Min. 2 x XLR-combo, jossa siis myös linjasisäänmenot ja ainakin toisessa liittimistä Hi-Z inputti kitaralle. Molemmissa tietenkin phantom virta -optio, jonka voi pistää joko toiseen, tai molempiin.
-2 x line-in (balansoidut)
- Midi IN/OUT
-SPDIF IN/OUT (luultavasti en tule tarvitsemaan, joten voi jättää poiskin)
- Äänen ulostulossa pitäisi olla monitori-out ja kuuloke-out
- Äänen laatu pitäisi tietenkin mahdollisimman hyvä, kun kerraan oikein hankintoja tehdään, eli hyvät etuvahvistimet, kohinattomat ja sitä rataa.
- Ajurien pitäisi tukea 32-bittistä vistaa, joka tällä hetkellä on (valitettavasti) käytössä. Konekin on viisi vuotta vanha Ibari, jossa on 2 gigaa RAM-muistia. Toinen kone on tulossa syksymmällä, ehkä käytetty Mac. Asennussirkusta kun ei oikein jaksaisi, niin saisi vermes saisi olla mahdollisimman plug-and-play, siis niin pc-kuin mac-ympäristössä.
- Mitään järjellistä DAW-softaa ei ole tällä hetkellä , Audacityä olen kyllä käyttänyt, ja kyllähän sitä vähän tylpemmälläkin kirveellä ihan on puita pilkkonut. Ei siis haittaisi jos interfeissin kylkiäisenä tulisi joku noihin omiin tarpeisiin soveltuva, suht. helppokäyttöinen DAW, jolla voisi viimeistellä tuotoksia vähän nykyistä paremmin.
- Ja sitten hillo-puoleen. Kovin paljon yli 200 euroa ei saisi kustantaa. Tai sanotaan 250 maksimi.
Olen jo ennakkoon penkonut muutaman kandidaatin, mutta jokaisessa on jotakin vikaa, ainakin jos netin ihmeelliseen maailmaan on uskomista. En nyt tässä käy listaamaan, jotta en puhu läpiä päähäni, koska muisti ei aivan pelaa, eikä linkkejäkään ole tallella. Voisiko hieman tiedustella mikä äänikortti kannattaisi hankkia? Niin, se vielä että USB-liitäntäinen vehje olisi mielessä.
 
Bassoilija63
01.09.2012 23:55:22 (muokattu 01.09.2012 23:55:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M-audio Fast Track C400 vastaa aika täydellisesti noita sun vaatimuksia, ja hintakin on kohdallaan! Kokemusta kyseisestä laitteesta ei ole (vannoutunut B-mies), mutta ihan asiallisen näköinen kapistus (t-kaupasta löytyy) :)
 
mhelin
02.09.2012 00:34:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites olisi tuo Alva Nanoface interface?
 
http://www.thomann.de/fi/alva_nanoface_black.htm
 
"Forming a perfect complement to the products from our partners from RME..."
 
http://www.alva-audio.de/en_index.php
http://www.alva-audio.de/nanoface/en_index.php
 
Muuten kyllä RME Babyface olisi varmaan se suositus jos tuota hintarajaa ei olisi...
 
passe
02.09.2012 10:07:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta vaikka alkuun verrokki:
 
http://www.thomann.de/fi/focusrite_scarlett_8i6.htm
 
Ja sitten maltat pari viikkoa vertailla tuota kilpailijoihinsa niin rupeaa se itselle sopivin hahmottumaan.
 
Yksi pieni, itselleni merkittävä detalji on se että kuulokeulostuloja on tosi kiva olla 2kpl. Kun sitten nauhoitellaan esim. kahdestaan jotakin niin ei tarvitse sätätä mitään ylimääräisiä kuuntelun kanssa. Mitä paremmin osaat ennakoida ne omat tulevat tarpeesi sitä paremmin natsaa kortin valinta kohdilleen.
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
anapena
02.09.2012 11:24:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma suosikki on Motu. Venytä vähän budjettia ja osta vaikka käytettynä. Malleja on monia. Hybridi- elikkä usb/firewire-mallit tuntuvat fiksuilta. Ajuritukea löytyy kiitettävästi vanhemmillekin laitteille.
 
Lennu
02.09.2012 12:38:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisaalta ei ne lisäraidatkaan koskaan pahitteeksi ole, että jos vähän vielä venyttää budjettia, niin tässä olis kova. http://www.thomann.de/fi/avid_pro_tools_hdx_16x16_system.htm
 
no is any good musics maked anymore...
HateHalon
02.09.2012 13:49:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Toisaalta ei ne lisäraidatkaan koskaan pahitteeksi ole, että jos vähän vielä venyttää budjettia, niin tässä olis kova. http://www.thomann.de/fi/avid_pro_tools_hdx_16x16_system.htm
 
Keskustelu kuin keskustelu, niin aina pitää mennä sarkastiseksi. ;-D
 
Samanlaisen kokoonpanon saa alle 2000. Täytyy olla tyhmä tai miljonääri ostaakseen tommosen. :-)
 
www.halondesign.com
laugoo
02.09.2012 14:27:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Toisaalta ei ne lisäraidatkaan koskaan pahitteeksi ole, että jos vähän vielä venyttää budjettia, niin tässä olis kova. http://www.thomann.de/fi/avid_pro_tools_hdx_16x16_system.htm
 
Ehdottomasti liian halpa!
Kiitos herrasväki muista vinkeistä vinkeistä. Pitää vähän purkaa niitä auki:
- M-audio fast track c400 olisi muuten ok, varsinkin kun mukana tulee kuuluisa Protarikin, mutta se ei taida nappaa neljää, tai edes kolmea raitaa kerralla purkkiin. (http://forums.m-audio.com/showthrea … 0-using-all-4-inputs-simultaneously). Tai spdiffin kautta saattaisi mennä, mutta menee säätämiseksi. Sille on isovelikin c600, mutta se maksaa yli kolme hunttia.
- Alva Nanoface tuntuu mielenkiintoiselta "jos sais RME-laatua pikkuhinnalla", mutta taitaa olla ihan eri vehjes, vain paketti on sama. Nuo BreakOut-cablet tuottaa vähän vaikeuksia, koska vaimo on jo nyt hermoromahduksen partaalla näiden kaikkien mun kaapeleiden kanssa. Ottaisin muutenkin mieluummin perusboksin, jossa olisi tavarat sisällä eikä ulkona.
- Scarlett 8i6 oli se mitä minäkin ensin tuumasin, mutta aika paljon on tuntunut olevan ajuriongelmia liikenteessä. Tiedä sitten olisiko viimeisin firmispäivitys korjannut nämä. Lisäksi Ableton Live ei välttämättä kiehdo musasoftana koska en ole varsinaisesti mikään deejii, eikä oikein kiehdo tutustua ko. dawiin jos siinä on ihan erilainen workflow kuin näissä normaalimmissa.
- Motu olis tietenkin merkkinä hyvä, mutta se hinta. Käytettynä oon yrittänyt tiirailla, mutta esim. täällä torilla ei oo hirveästi näkynyt sopivia.
- Onkos kukaan törmännyt sellaiseen kuin Native Instruments Komplete Audio 6?
 
Henri Henri Olavi
02.09.2012 14:38:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

laugoo: Lisäksi Ableton Live ei välttämättä kiehdo musasoftana koska en ole varsinaisesti mikään deejii, eikä oikein kiehdo tutustua ko. dawiin jos siinä on ihan erilainen workflow kuin näissä normaalimmissa.
 
Ei se tosiaankaan ole pelkästään deejiille tarkoitettu ja siinä on siis kaksi työskentelynäkymää: Live-näkymä, jossa kätevä leikitellä sampleilla ja toteuttaa sitä deejiilailua ja sit arrange-näkymä, joka on kuin mikä tahansa muu DAW. Musta Ableton Livellä on todella nopea ja kätevä ja intuitiivinen ja ahaa-elämyksiä herättävä tapa tehdä sävellyksiä, kokeiluja, pissaa ja paskaa.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
laugoo
02.09.2012 15:01:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Ei se tosiaankaan ole pelkästään deejiille tarkoitettu ja siinä on siis kaksi työskentelynäkymää: Live-näkymä, jossa kätevä leikitellä sampleilla ja toteuttaa sitä deejiilailua ja sit arrange-näkymä, joka on kuin mikä tahansa muu DAW. Musta Ableton Livellä on todella nopea ja kätevä ja intuitiivinen ja ahaa-elämyksiä herättävä tapa tehdä sävellyksiä, kokeiluja, pissaa ja paskaa.
 
Ok, kiitokset selvennöksestä ja suomennoksesta.
 
-leka-
02.09.2012 17:39:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo Presonuksen interfacet ovat käsittääkseni myös erittäin kelpo pelejä.
 
http://www.thomann.de/fi/presonus_audiobox_22vsl.htm
 
Menee vielä budjettiinkin.
 
http://www.facebook.com/lekaband
laugoo
02.09.2012 21:10:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-leka-: Nuo Presonuksen interfacet ovat käsittääkseni myös erittäin kelpo pelejä.
 
http://www.thomann.de/fi/presonus_audiobox_22vsl.htm
 
Menee vielä budjettiinkin.

 
Joo hyvähän se olisi mutta saa vain kaksi raitaa sisään kerralla. Johtunee siitä että vain 2 sisäänmenoa. 44vsl:stä löytyisi mutta se kustantaa sitten jo vähän enemmän.
 
laugoo
07.09.2012 09:40:22 (muokattu 07.09.2012 09:51:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lämpimät kiitokset kaikille keskusteluun osallistuneille. Päädyin ostamaan Native Instrumentsin Komplete Audio kuutosen. Ensitestailujen perusteella ihan kelpo peli, varsinkin konkkamikrofonin kautta oikein miellyttävää jälkeä. Soundi vaikuttaa tosi tiukalta (kuivalta) ja "alkuperäiseltä". Asennus kävi myös lennosta vaikka on vanha Vista alla.
 
Meinasin valittaa että kitaran signaali jää linjaan soitettaessa aika vaisuksi, mutta huomasin että olin niin innostunut kieputtelemaan Komplete Audion nappuloita, että kitaran omat volat oli jääneet nollille. Lisää kahvia Jones ;-)
 
Aktiivielektroniikalla varustettu bassokin uppoaa ihan nätisti narulle.
 
Tällä hetkellä olen hiton tyytyväinen tähän hankintaan.
 
anapena
07.09.2012 17:20:42 (muokattu 07.09.2012 17:21:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoa, että toimii ns. laakista! Aina ei käy niin, vaikka miten yrittäisi.
Native Instrumentsit ovat muakin kiinnostaneet pitkään, ovat meinaan hyvännäkösiä pelejä! Mutta en vaiha ennenkuin vanahat hajoo...
 
laugoo
10.09.2012 11:00:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Hienoa, että toimii ns. laakista! Aina ei käy niin, vaikka miten yrittäisi.
Native Instrumentsit ovat muakin kiinnostaneet pitkään, ovat meinaan hyvännäkösiä pelejä! Mutta en vaiha ennenkuin vanahat hajoo...

 
Morjensta! Sen verran täytyy oikaista mun taannoista hehkutusta, että Komplete Audion inputit 3/4 ovat aika nirsoja liian pienelle signaalille, eikä niissä siis oo gainin säätöä. Mun syntikan ja sähköpianon signaali ei sellaisenaan kelvanneet, pitäis hommata vissiin joku etuvahvistin tai mikseri väliin. Notta sellaista. Pidän kuitenkin härpäkkeen koska olen edelleen tosi tyytyväinen etuvahvistimien laatuun ja helppoon kytkettävyyteen, kaverin mackiinkin meni niin että soljahti..
 
Mismatch error
21.09.2012 17:03:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heipä hei!
 
On niin hieno otsikko että taytyy varastaa omiin tarpeisiin.
 
Kahdeksan raitaa sisään olis tavoite, mitä on väki mieltä esim. näistä?
http://www.thomann.de/fi/presonus_audiobox_1818vsl.htm
http://www.thomann.de/fi/maudio_fast_track_ultra_8r.htm
http://www.thomann.de/fi/motu_ultralite_mkiii_hybrid.htm
http://www.thomann.de/fi/focusrite_scarlett_18i6.htm
 
Muitakin saa ehdottaa, kipuraja hinnan suhteen pyörii siinä 500€ hujakoilla.
 
Sisäiset efektit ei oo välttämättömyys, phantom ja midi on. Ulostulojaki sais olla niin että sais monitorit ja kahdet kuulokkeet kii. Tai ulostuloja niin että saa lyödä kuulokevahvistimen jatkeeksi.
 
Lakki kourassa viisaammilta apua pyytäen
-J
 
"Koska kahvia ei voi nauttia rajattomasti täytyy luoda illuusio sen jatkuvasta juomisesta." -Kerkko Koskinen
washburn
21.09.2012 19:42:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikki listatuista on ihan toimivia pelejä. Valitse se, jonka ominaisuudet toimii parhaiten sun käyttötarkoituksessa.
 
Live long and prosper.
HK
22.09.2012 06:03:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on ollut useamman vuoden käytössä M-audion Profire2626 ja sen "Octane" mikkietusista ei ole muutakuin positiivista sanottavaa. Jos tuossa Fast track ultrassa on nuo prikulleen samat mikkietuset niin sitten on kyllä rahalle vastinetta.
 
Peltikorva puupäässä.
Mismatch error
22.09.2012 14:42:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Kaikki listatuista on ihan toimivia pelejä. Valitse se, jonka ominaisuudet toimii parhaiten sun käyttötarkoituksessa.
 
Joo, tämä on tavoite. :)
Tuntuu vaan et kaikki mitä oon löytäny on "close but not cigar" (whatever that means).
Esim:
M-Audio
+ myönteisiä kokemuksia ennestään
+ 2 kuulokeliitäntää
+ 2 inserttiä
+ liitännät takana (emäntä ei tykkää piuhoista)
- hölmö midi-liitin (vai tuleeko tuohon jokin jatkopala)
- ei adattia
 
Presonus
+ adat
+ iPad-ohjaus (jee, ehkä turha, ehkä ei)
+ rautaefektit
+ saatavilla lähiliikkeestä (vaihdantatalouden riemut)
- 1 kuulokeliitäntä
- johtosotku
 
Noiden kahden välillä pääasiassa on tullu heiluttua.
Fakta: tuskin tarvin adatia mutta onhan se aina kiva tietää että voi laajentaa. M-audio vaatis sit erilliset efektivehkeet mikä tietty olis laadullisesti hyvä mutta taloudellisesti ei. Presonus vaikuttaa inspiroivammalta mutta sisältää enemmän kysymysmerkkejä. Etuset tässä toki on tärkein juttu, liekö kuitenkaan kovin paljoa eroa niiden välillä tässä hintaluokassa.
 
Ehkä se siihen presonukseen vois kallistua. Hauska miten monologi auttaa setvimään omia mielipiteitään.
 
Cheers!
 
"Koska kahvia ei voi nauttia rajattomasti täytyy luoda illuusio sen jatkuvasta juomisesta." -Kerkko Koskinen
Cockscene
23.09.2012 14:46:04 (muokattu 26.09.2012 19:35:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytetty Pro Fire 2626 olis kaiketi järkevin ratkaisu, itse ainakin olin vuosia tyytyväinen.
 
Nyt kuitenkin vedän oman lukuni tähän lankaan:
 
RME Babyface vai Focusrite Forte?
 
Molempien mikkietuset on taattua laatua, käytettävyys puhuu Forten puolesta, mutta toisaalta myöhempää laajentamista varten VauvaNaama omaa ADAT I/O jolla voi tarpeen tullen lyödä vaikka 8 ränniä lisää tavaraa nauhalle. Molemmissa on sisäinen DSP mikseri, balansoidut lähdöt, ja 2kpl mikkietusia ja linjasisääntuloja.
 
Luovuin siis yllä olevasta M-Audiosta ja rumpumikeistä yms. ja päädyin että pidän vain kitaran, basson ja laulujen nauhoitusta varten tarpeelliset kamppeet. Apogee Duet oli pitkään harkinnassa, mutta en sitten kehdannut kuitenkaan luopua PC-tuesta kun ei ole varaa iMacia ostaa PC:n tilalle kotiin, reissussa ja ulkoisilla nauhotusreissuilla taas käytän MacBook Pro.
 
RME olis nyt suoraan verkkokauppa.comista järkihintaan, sen ku vaan hakis hyllystä, mutta toisaalta tekis mieli odottaa että tuota Fortea tulis Thomannille, tai edes jonnekin päin eurooppaa varastoon.
 
Kertokaapas jos on mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Kriteerit kun on helppo kuljetettavuus ja laatu. RME:n ja Focusriten muut kortit on vähän kolkkoja laatikoita joiden kuljettaminen vähän tympeämpää, ja en niiden äänenlaadusta niin osaa sanoa miten vertautuu näihin kahteen korttiin, keskenään kun ei oikein löydy vertailuja näiden eri hintaluokkien välillä.
 
Basisti on lyömäsoitin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti