Muusikoiden.net
26.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miksaus/Masterointihommaa heinä/elokuulle Mäntyharjulla
1
Cafein3
15.06.2012 11:08:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi tarkoitus äänitellä 5 jätkän porukalla 4-5 biisin EP. Ainoa mikä uupuu on joku joka todella osaa miksata ja masteroida biisit järkevän kuuloisiksi, muu hoidetaan kyllä bändin voimin. Musiikki tulee olemaan jotakuinkin pop/rock henkistä, melodista ja menevää settiä. Ajankohta äänityksille olisi suunnitteilmien mukaan La 28.7- La 4.8 ja paikkana meidän mökki mäntyharjulla. Parina viimeisenä päivänä olisi tarvetta näille miksaushommille jahka saadaan muu paketti kasaan. Jos kiinnostaa mökkeily järven rannassa, saunominen,olut ja mahdollisesti jonkun verran rahaakin niin yhteyttä yv:nä, fb:ssa suoraan Luis Sihvolle tai viestiä nroon 0452581720. Kiitän :)
 
Aki
15.06.2012 14:57:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmoituksesta jää epäselväksi, haetaanko nyt henkilöä joka todella osaa, vai joka lähtee viikoksi töihin saaden "mahdollisesti vähän rahaakin". Vai molemmat, eli kaksi henkilöä?
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
pimp
15.06.2012 15:23:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja miksi se pitää siellä järven rannalla miksata (ja masteroida)?
 
Words can hurt, you know
Kalmo
15.06.2012 15:57:06 (muokattu 15.06.2012 15:58:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pimp: Ja miksi se pitää siellä järven rannalla miksata (ja masteroida)?
 
Niinpä...Saattaa olla, ettei asiansa osaava innostu ajatuksesta viimeistellä projekti mökin olkkarissa viiden taiteilijan kuikuillessa olan takana pikku kaljassa esittämässä ideoita :o)
 
Olisihan se jo tuloksen kannalta parempi, jos viimeistely tehtäisi akustiikaltaan ja äänentoistoltaan asiallisessa tilassa
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
pimp
15.06.2012 16:04:29 (muokattu 15.06.2012 16:07:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta en pidä huonona ideana, että otatte sinne mukaan ylimääräisen korvaparin, joka osaa painaa rec:iä, hakea kaljat kylmästä, kääriä sätkät ja käydä lisäämässä saunaan puita. Voitte sitten keskittyä soittajina niihin ottoihin.
 
Osaavaa miksaajaa kannattaa sitten lähestyä valmiiden raitojen kanssa.
 
e. Siis apukäden saatte mukaan varmaan kaljapalkalla, mutta osaavalle miksaajalle tarvii maksaa.
 
Words can hurt, you know
Groovi
15.06.2012 22:05:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos te haluatte tehdä kohtalaisen asiallisen tallenteen, niin se mukana roikkuva kaiffari on alusta asti katsomassa siellä mökillä teidän kaljanjuontia - ja sitäkin suuremmin kertomassa miksi ja mitä soitetaan narulle. Miksaus tehdään suurella todennäköisyydellä jossain aivan muualla, ja siinä vaiheessa on turha esittää toiveita sellaisesta soundimaailmasta mitä ei ole siellä mökillä edes äänitetty.
 
Te tarviitta tuottajan.
 
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
cosmob83
15.06.2012 22:28:04 (muokattu 15.06.2012 22:30:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt täytyy kommentoida kun on ihan tuoretta kokemusta tällaisesta:
 
Meillä on ollut bändin kanssa traditio (nyt oli kolmas vuosi) että kerran vuodessa mennään kesämökille nauhoittamaan 1-2 viikoksi biisejä (rummut tehty etukäteen treenikämpällä, paitsi tänävuonna johtuen rumpalin loukkaantumisesta ennen nauhoituksia). Homma toimii suht hyvin, kun ei rupea miksailemaan siellä vaan tulee sitten paremmin toimivaan ympäristöön. Me ollaan joka kerta raahattu sinne soittimet, vahvistimet, mikit, tietokoneet etuset yms ja hoidettu kitaroiden, kiippareiden, bassojen ja laulujen nauhoitus siellä.
 
Siitä ei tule mitään että koko jengi hiihtää siellä reippaassa kännissä. Joko ulkopuolinen nauhoittaja/tuottaja mukaan joka pitää jöötiä, tai meillä homma on toiminut yllättäen suht kurinalaisesti plus sillä että minä nauhotin ja yritin jotenkin valvoa sitä kokonaisuutta (toki kaikki kyllä sanoi mielipiteensä). Itse nauhoittaessa on vain hyvä pitää tiukka linja sen kanssa että silloin kun juodaan niin ei nauhoiteta. Me periaatteessa kitattiin ihan hyvä kasa viinaa tuona aikana, mutta sellaisilla säännöillä että nauhoitus alkoi joka aamu klo 10 ja loppui klo 18. Nukkumaan mentiin klo 24.00 ja herätys oli 9.00. Siinä kerkesi dokata ihan jees, mutta homma pysyi sen vertaa hanskassa että seuraavana päivänä pystyi sitten nauhoittamaan/soittamaan. Se miksaaminen kannattaa tehdä sitten sitä varten suunnitellussa tilassa. Plus kun tulee jonkinverran etäisyyttä noihin äänityksiin, niin sitä kuuntelee vähän kriittisemmällä korvalla että mitä tuli tehtyä.
 
Toi on ollut kyllä ihan kiva traditio ja jatketaan varmasti ensi vuonnakin. Tärkeätä tuossa on vain se, että on yksi ihminen joka pitää jöötiä ja valvoo sitä että ei tule niitä aamuneljän känniblueseja nauhoiteltua.
 
Edit: Niin ja siis sen vertaa meidän piti paikan päällä säätää, että me yksi saunarakennus (saunan eteinen + makuuhuone) muutettiin nauhoituksille sopivaksi tilaksi. Nauhoitushuone oli puurakenteinen, jota sitten dempattiin isoilla patjoilla ja mukana oli myös Reflexion filtereitä. Eli säätämiseen kannattaa varata aikaa...
 
Cafein3
16.06.2012 03:34:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, lähdin liikkeelle näemmä hiukan väärällä tavalla tai ainakin ilmaisin kysymykseni päin vittua jotta varmasti tänne tulee hyviä neuvoja. Ei se mitään, eli se mitä tarvitsen, ei ainakaan ole tuottajaa, vaan noh, sellaisen kaverin joka tietää aiheesta enemmän ja voi siinä äänittämisessä neuvoa ja noh, kai se masterointi täytyy jättää myöhemmäksi ja maksaa siitä jotta saa edes jonkinlaiset kokonaisuudet. Tämä mökkikeikka (neuvontaa) sujuisi kalja(muutamitä)/pienellä rahapalkalla (100-150e) ja rennolla meiningillä, ja tottakai kuten viimeinen kaveri neuvoo jonkinlainen roti säilyttäen. Tulosta haluan saada aikaiseksi ja sen takia tätä ylipäätään lähden tekemään, juoda ja perseillä voi muulloinkin. Missä/kuka haluaa/voi miksata/masteroida omakustanteista raakadataa järkevän kuuloiseksi ja paljon tämä arviolta maksaisi?
 
Aki
16.06.2012 11:15:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cafein3: pienellä rahapalkalla (100-150e) ja rennolla meiningillä, ja tottakai kuten viimeinen kaveri neuvoo jonkinlainen roti säilyttäen.
 
Mä en juo alkoholia, ja mun päiväveloitus osuis tollasella reissulla mainitsemaasi haarukkaan.
 
Missä/kuka haluaa/voi miksata/masteroida omakustanteista raakadataa järkevän kuuloiseksi ja paljon tämä arviolta maksaisi?
 
Kaikilta äänistudioilta löytyy miksaaja, kustannus toki vaihtelee rajusti. Raakadatan laatu ja määrä musiikkityylin ja määränpäiden lisäksi määrittelee täysin kauanko miksaajalla kestää. Yhteen biisiin voi käyttää 2-20 tuntia. Mun päiväveloitus miksaamisesta on 160€.
 
Masterointihinnastoni on 15€/biisi + 20€ projektimaksu. Kaikki hinnat käteinen/kortti/lasku.
 
Ymmärtänet jo ettei kukaan "joka todella osaa" lähde pienehköllä yhden päivän liksalla viikoksi töihin. Harrastelijat ihan erikseen, niitä saattaa toki löytyä täältä.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Cafein3
16.06.2012 23:01:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löysin jo miksaajan. Joku harrastelija neuvomaan äänittelyissä olis vielä hakusessa sinne mökkireissulle :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti