Muusikoiden.net
18.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Subbaria monitorien kaveriksi
1
Vladi
09.06.2012 13:32:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
 
Olen nyt vuoden päivät omistanut Focalin CMS 40-monitorit ja ollut niihin erittäin tyytyväinen. Ainut ongelma noissa pikku hirviöissä on, että toistoalue loppuu 60 hertziin, mikä on hieman ongelmallista miksatessa ja toisaalta myös musiikkia kuunnellessa olisi hienoa saada lisää syvyyttä soundiin.
 
Pöytätila ei salli isompia monitoreja enkä kyllä sellaisia haluaisikaan. Focalilla itsellään on tähän CMS-sarjaan olemassa subbari, mutta hinta on mielestäni hieman tähtitieteellinen, jos itse monitoripari maksoi reilusti alle 600e:
 
http://www.dv247.com/studio-equipment/focal-cms-sub--69525
 
Osaisiko arvon raati ehdottaa jotain halvemaa, mutta laadukasta ratkaisua? En tarvitse älyttömiä äänenpaineita, kun kyseessä on kotistudio. Tarkoituksena olisi vain saada lisää syvyyttä soundiin.
 
Kiitos!
 
-Vladi
Kallekorvola
09.06.2012 14:04:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoittelen, että en oikein pysy pyydetyssä, mutta en malta olla toteamatta, että kyllä toi Focalin oma subi ois varmasti järkevin vaihtoehto. Se nimittäin luultavimmin integroituu olemassaolevaan settiin aika kivuitta. Muilla vaihtoehdoilla voi tulla enemmän säätämistä. Kieltämättä toi subin hinta suhteessa pääpariin on hieman kenollaan...
 
Muut kommentoikoot niitä mahdollisia muita vaihtoehtoja.
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Valitse kaksi mieleisintä vaihtoehtoa.
Vladi
09.06.2012 16:52:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kallekorvola: Pahoittelen, että en oikein pysy pyydetyssä, mutta en malta olla toteamatta, että kyllä toi Focalin oma subi ois varmasti järkevin vaihtoehto. Se nimittäin luultavimmin integroituu olemassaolevaan settiin aika kivuitta. Muilla vaihtoehdoilla voi tulla enemmän säätämistä. Kieltämättä toi subin hinta suhteessa pääpariin on hieman kenollaan...
 
Muut kommentoikoot niitä mahdollisia muita vaihtoehtoja.

 
Hyvin mahdollista, juu. Ainahan on myös vaihtoehtona tilaila esim. Thomannilta ja kokeilla sen 30pv, Focalin omaa subbaria tai jotain muuta. Siinäpä sitten arvioit, että paraniko soundi 800e edestä. :)
washburn
10.06.2012 18:28:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valitettava totuus kuitenkin lienee on, että sen alimman kuultavissa olevan oktaavin toistaminen laadukkaasti ei ihan halvalla vehkeellä onnistu.
 
Live long and prosper.
Vladi
10.06.2012 20:30:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

washburn: Valitettava totuus kuitenkin lienee on, että sen alimman kuultavissa olevan oktaavin toistaminen laadukkaasti ei ihan halvalla vehkeellä onnistu.
 
Googlen ihmemaata tutkittuani asia vaikuttaa kieltämättä tältä. Noh, ehkä pitänee ruveta säästämään hiljokseen. :)
Aki
12.06.2012 12:08:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on CMS40:set reissuäänitysmonitoreina, mutta ajatuksissa on tulevaisuudessa pystyttää niistä kakkosmonitorikattaus studioon. En ole kokeillut noita minkään subbarin kanssa, mutta uskoisin kyllä että halvemmankin subbarin saa säädettyä noille ihan passeliksi, kunhan subbarissa on kunnollinen jakotaajuuden säätö.
 
Lainaa kaverilta aktiivista hifi-subbaria, tai tilaa Thomannilta testiksi. 14 vrk:n ajan Thomann lähettää UPS-miehen hakemaan palautetun tuotteen sun kotoa veloituksetta.
 
SoundOnSound arvostelee Samsonin 150€:n subbaria hitaaksi ja epämääräiseksi, ja 266€ maksavaa Prodipeä myös hitaaksi, mutta alle 300€:n saa myös Adamia, Fostexia ja ESIä. Uskon että kaikista näistä saisi jo merkittävää apua CMS40:lle, mutta 300€:n Adam SubF on kevyt ja pitäisin sitä melko luotettavana merkkinä subbariksi:
 
http://www.thomann.de/fi/cat.html?gf=subwooferit&oa=pra
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti