Muusikoiden.net
21.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kerrostalon äänieristys
1
Nokkahullu
25.05.2012 11:09:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen haaveillut äänieristetyn äänityskopin rakentamisesta kerrostalossa ja lueskellut siihen liittyvää kommentointia, ja tullut siihen lopputulokseen etten osaa enkä jaksa lähteä siihen projektiin niin täydellisesti miten ehkä pitäisi. Täytyisi ensin saada mahdollisimman tiivis ja tukeva koppi johon toimiva ilmastointi.. Aika haasteellisen ja kalliin kuuloista. Mitä jos en tee kopista niin tiivistä että sitä tarvitsisi ilmastoida, onko silloin koolauksetkin kipsilevyineen ja villoineen ihan turhia jos ääni kulkee avoimista ilmanvaihtoaukoista ihan vapaasti?! Ajaisiko saman asian äänieristyksen kannalta jos tekisin nurkkauksen vaan jostain vaahtokumista?
 
washburn
25.05.2012 12:26:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä sä ajattelit äänittää siellä kopissa?
 
Live long and prosper.
Aki
25.05.2012 12:39:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nokkahullu: onko silloin koolauksetkin kipsilevyineen ja villoineen ihan turhia jos ääni kulkee avoimista ilmanvaihtoaukoista ihan vapaasti?! Ajaisiko saman asian äänieristyksen kannalta jos tekisin nurkkauksen vaan jostain vaahtokumista?
 
Suunnitelma pitää tehdä tarpeiden mukaan. Jos tarkoituksena on estää kaiku äänityksessä, ratkaisut on ihan eri kuin jos tarttee estää äänen kulku naapuriin.
 
Kaiku poistuu tehokkaasti esim villalevysermeillä. Tein itselleni niitä useamman äskettäin. Eli 60x120cm tiiviitä jäykkiä villalevyjä, ja kehikoksi 18x35mm höylättyä puurimaa Bauhausista. Vanhat (pestyt) lakanat ympärille ja niittipyssyllä karmiin kiinni.
 
Jos pitää estää äänen kulku naapuriin, villoitettu kipsilevykoppi lattioineen on toki tehokkaampi vaikka ilmalle jäiskin kulkuaukot. Kunhan suora yhteys estettävään suuntaan on tukeva ja tiivis.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Nokkahullu
25.05.2012 13:39:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bongorumpu on ehkä kovaäänisin asia mitä tuolla äänittäisin. Toisaalta onnistuneella eristyksellä voisi laajentaa kovaäänisempään suuntaan tuota kotona äänittelyä. Vähän kaikenlaisia soittimia omistan, joita hyvin varoen olen kotona käyttänyt. Akustointiasiat eivät ole minulle niin oleellisia, tärkeintä on tässä tapauksessa äänieristys. Äänitys tila voi olla puolestani akustisesti täysin tumppu. Eli vaahtokuminen tai villainen koppi kävisi kyllä jos kaiun poistaminen eristää ääntä tarpeeksi. Eristääkö se?
 
Aki
25.05.2012 18:28:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nokkahullu: vaahtokuminen tai villainen koppi kävisi kyllä jos kaiun poistaminen eristää ääntä tarpeeksi. Eristääkö se?
 
Edelleenkin, paljonko on "tarpeeksi"? Minä vuonna talo on rakennettu, miten paljon äänet kuuluu naapuriin nyt? Kuuluuko äänet pääosin ilmarakojen kautta, runkoääninä, vai suoraan seinien läpi?
 
Jos teet kunnon koolingit ja kyprokit, jätä äänityskopin ja seinän väliin pieni rako, ja kelluta koko koppi vaahtomuovin tms päälle ettei ääni kulje runkoa pitkin.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
rintapek
25.05.2012 18:37:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nokkahullu: Olen haaveillut äänieristetyn äänityskopin rakentamisesta kerrostalossa ja ...
 
Toi ei taloudellisesti kannata. Et kumminkaan äänitä 24/7 ?
 
Oletko ihan varma, et taloyhtiöstä ei löydy äänitykseen sopivaa tilaa vaik talosaunan pukuhuoneesta milloin ei ole saunavuoroja?
 
One kind of music only - the good kind
Nokkahullu
25.05.2012 19:47:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No minäkin olen pohtinut ettei ole ehkä taloudellisesti järkevää, varsinkin jos ääni kulkee vapaasti ilmanvaihtoraoista yms. luukuista, joiden täytyisi varmaan olla melko väljät ettei liian tunkkaiseksi mene. 80-luvun lopun taloyhtiö kyseessä, ei oikeestaan mitään ihmeempää kuulu läpi, ei siis mikään ongelmatalo. Silloin tällöin kehtaan jotain pientä soitella, mutta ei kovin pitkään viitsi häiritä kun varmasti aina jotain kuuluu läpi. Soittelut ja musiikki ylipäätään saattaa ärsyttää muita asumisen ääniä enemmän, koska sen ei ajatella ehkä olevan niin välttämätöntä. Mutta tosiaan ehkä mulle riittäisi joku pehmustettu nurkkaus paksuilla matoilla. Laminaatit olen laittanut ja sen alla on kopinan estoon tarkoitettu pehmeä muovikalvo. Hyvä idea toi eristelevyn päällystäminen pingotetulla lakanalla. Sellaisilla voisin koittaa viritellä jotain.
 
Groovi
25.05.2012 20:08:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko sulla vaatehuonetta? Tee se koppi sinne. Ja oli tai ei, erillisen kopin rakentaminen äänityskäyttöön ei ole iso juttu. Jos käyttää seinässä samaa rakennetta kuin talon lämpöeristetyssä seinässä, ollaan jo yllättävän hyvin ääntä eristävässä rakenteessa. Varsinkin jos erillisen äänityskopin rakentaa kelluvaksi, eli pohja ei suoraan johda ääntä rakenteisiin. Ainoa millä voi tulla ongelmia on bassotaajuudet, eli bassokaappia ei tolkuttomasti voi kopissa luukuttaa.
 
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
Nokkahullu
25.05.2012 20:44:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo on vaatehuone, mutta siellä on poistoilmareitti jota pitkin ääni saattaa kulkeutua naapureille aivan vapaasti hyvistäkin eristyksistä huolimatta. Siinä huoneessa johon koppia suunnittelen ei ole sellaista poistoilmarinkulaa, mikä on tosi hyvä äänieristyksen kannalta, mutta arveluttaa tosiaan se ilmanlaatu, varsinkin jos jotain villoja ja muita laittelee, että kuinka avonaiseksi se koppi pitäisi jättää. Maksaako vaivaa tehdä puol-avoin kelluva eristetty nurkkaus :)
 
Groovi
25.05.2012 20:52:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vedät siitä kopista ilmaputken jonnekin muualle kuin siihen vaatehuoneeseen missä se sijaitsee. Ei sen tarvitse olla edes kiinteä putki, riittää kun se johtaa toiseen huoneeseen tai ylipäänsä ulos vaatehuoneesta. Kaksi rakennetta päälekäin on yllättävän tehokas tapa kuolettaa ääntä. Siis vaatehuoneessa oleva varsinainen rakenne yhdistettynä sisään rakennetuun kelluvaan koppiin joiden välillä on selvä ilmarako.
 
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti