Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rumpujen äänitys apua tarvittaisiin
1 2
Jasks
06.05.2012 19:56:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli olen harkinnut rumpujen äänitystä nyt jo jonkin aikaa ja apua tarvitsisin laitteiston kanssa. Minkä audiointerfacen ostaisin? Mitkä mikit? Hinta on siinä 700€ ympärillä.
 
Olen lähtenyt liikkeelle 7 mikillä. Snare, 3 tomi mikkiä, basari, 2 overheadia. Tuohon kategoriaan menee Samsonin 7 kit ja t-bonen DC 4000. Millaisia nuo mikit ovat? Klipsit tomien kantteihin ovat lähes pakolliset, koska se teline sotku mikä siitä tulee on kauhea.
 
Audiointerfacen kohdalla olen katsellut tascamin us 1800. Siinä olisi kaikki tarpeellinen ja usb liitäntä koneelle. Tietokoneena on itsekoottu kone, joka pelaa loistavasti. Ohjelmat löytyvät omasta takaa joten niitä ei tarvitse miettiä ja tascamin mukanahan tulee Cubase.
 
Tuohon budjettii täytyy sisältyä myös telineet ja kaapelit.
 
Kiitoksia jo etukäteen!
 
Kalmo
06.05.2012 19:59:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä on tälläkin hetkellä varmaan neljä tuoreehkoa ketjua rumpujen äänityksestä, ja pysyvissä taitaa olla lisää. Tutkaile niitä spesifejä vastauksia odotellessasi.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
kiiski
06.05.2012 23:11:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et kertonut aloituksessa mihin tarkoitukseen olet äänittelemässä tavaraa. 700 euroa on joko tarpeeksi tai ihan liian vähän jos kaikki pitää ostaa. Mitä kamaa sinulta löytyy entuudestaan? Voihan sitä äänitellä kaikenlaista, mutta ilman kunnon kuuntelua voi vetää mikrofoniasettelun metsään oikein huolella.
 
Noin niinkuin ohimennen mainitakseni, noihin ständeihin ja kaapelointeihinkin saa palamaan rahaa yllättävällä tavalla:
-2 kpl lyhyitä ständejä basarille ja virvelille http://www.thomann.de/fi/km_25935.htm
-2 kpl vähän pidempiä ständejä overheadeille http://www.thomann.de/fi/km_27105.htm
-7 kpl 6m mikrofonipiuhoja http://www.thomann.de/fi/cordial_cam6bk.htm
 
Noi tekee yhteensä jo sen about 170e. Suosittelisin ostamaan alkuun overheadit, basarimikin ja ehkä virvelimikin. Tuolla setupillakin riittää opeteltavaa ja settibalanssi on pakko treenata kuntoon kun tajuaa peltien tulevan liian kovaa ;)
 
Jasks
07.05.2012 09:45:30 (muokattu 07.05.2012 09:49:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kotistudio äänittämiseen nuo tulisivat. Entuudestaan löytyy jo pariständiä ja joitain mikrofoni kaapeleita. Olen myös ajatellut mahdollisuudeksi että vetäisin suoraan mikseristäni record outista tietokoneen äänikortiin, mutta silloin kaikki mikit tulisivat yhteen kanavaan ja lopulta mikkien voimakkuuksia voi olla ehkä vaikea säädellä. Mikseri on Soundcraftin EPM 8.
 
Ja tuon snare mikinhän voisi laittaa vain klipsillä kiinni kanttiin?
 
http://www.thomann.de/fi/the_tbone_drumset_1_set.htm saisikohan tuolla setillä jotain jo aikaiseksi, koska äänen laadun ei tarvitse olla kuitenkaan huippuluokkaa
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
htm
07.05.2012 12:04:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jasks: Eli kotistudio äänittämiseen nuo tulisivat. Entuudestaan löytyy jo pariständiä ja joitain mikrofoni kaapeleita. Olen myös ajatellut mahdollisuudeksi että vetäisin suoraan mikseristäni record outista tietokoneen äänikortiin, mutta silloin kaikki mikit tulisivat yhteen kanavaan ja lopulta mikkien voimakkuuksia voi olla ehkä vaikea säädellä. Mikseri on Soundcraftin EPM 8.
 
Ja tuon snare mikinhän voisi laittaa vain klipsillä kiinni kanttiin?
 
http://www.thomann.de/fi/the_tbone_drumset_1_set.htm saisikohan tuolla setillä jotain jo aikaiseksi, koska äänen laadun ei tarvitse olla kuitenkaan huippuluokkaa

 
Osta mieluumin vähän ja vähän parempaa. huonot kamat alkaa nyppimään tosi äkkiä.
Lähtisin liikkeelle mieluummin snare-basari-2xoverhead -linjalla. Tomeja voi tarvittaessa poimia overhead-raidoilta omille raidoilleen ja käsitellä sitten haluamallaan tavalla. Esim sm57 snarelle, beta52 basarille ja jotkut konkat, esim http://www.thomann.de/fi/the_tbone_sc450.htm overheadeiksi. Yhdelläkin overheadilla pääsee alkuun. Settiä voi kasvattaa sitten pikkuhiljaa.
 
Stereomiksauksen vetäminen koneen äänikorttiin ei ole hyvä vaihtoehto. Toi tascamin interface on oikein mainio. Meidän omakustanne on sen edeltäjällä äänitetty. Mun kotisivuilta löytyy matskua kuunneltavaks.
 
Noissa mikkiklipseissä on ongelmana runkoäänien vuotaminen, ja noi halpisklipsit ei välttämättä kauaa kestä.
 
www.signumfreud.com
Jasks
07.05.2012 12:13:22 (muokattu 07.05.2012 15:43:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietääkö kukaan ovatko nämä http://www.thomann.de/fi/fostex_mc10_st.htm mistään kotoisin vai voiko unohtaa samantien. Ja jos ostaisin vain yhden OH mikin niin miten se kannattaisi laittaa, koska settini on kuitenkin suhteellisen iso? 3 räkkitomia ja yksi lattiatomi ja symbaaleja myös.
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
htm
08.05.2012 01:07:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jasks: Tietääkö kukaan ovatko nämä http://www.thomann.de/fi/fostex_mc10_st.htm mistään kotoisin vai voiko unohtaa samantien. Ja jos ostaisin vain yhden OH mikin niin miten se kannattaisi laittaa, koska settini on kuitenkin suhteellisen iso? 3 räkkitomia ja yksi lattiatomi ja symbaaleja myös.
 
Bonham-metodia monesti käytetään, eli kaksi kapulanmittaa virvelin tai basarijalan päällä. Kääntelemällä haetaan sitten se balanssi. Sehän on sitten toki monoa. Jos haluat leveämpää äänikuvaa noille sun tomeille, niin sitten kaksi overia. Ja jos modernia heavysoundia haetaan, niin se on aika vaikea saada aikaan muutamalla mikillä.
 
www.signumfreud.com
Aki
08.05.2012 02:34:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ehkä edusta enemmistöä, mutta suosittelen hyvin vahvasti välttämään mono-overheadeja.
 
Koska aloittelijan miksaus kuulostaa jokatapauksessa aloittelijan miksaukselta, Beatles ja Bonham ovat soundillisesti ihan yhtä kaukana kuin moderni hevimiksauskin. Maailman paraskin overhead-mikki kuulostaa monona monolta, eli täysin sopimattomalta moderniin rumpusoundiin. Maailman huonoimmatkin mikit kuulostavat stereona stereolta, ja huolellisella EQ:n käytöllä saa vaikka Motorolan handsfree-sarjan mikeistä ihan passelin stereo-ovarisoundin.
 
Mua ärsyttää suuresti kuunnella mono-ovaridemoja, koska halvimmallakin nykylaitteistolla jopa ilman panorointia kummempaa miksausta on äänenlaatu sen verta hyvää että millimetrin kapoinen rumpusoundi pilaa kokonaisuuden välittömästi.
 
2* OH, basari ja snare on mikityksenä riittävä hyvinkin pitkälle. Mutta kehutun Superlux-halpamerkin kehuttu täyssetti maksaa vain 158€, eikä sillä hintaa saa merkittävästi parempaa neljän mikin settiä:
http://www.thomann.de/fi/superlux_drk_k5c2.htm
 
(Kommenttini ei tokikaan päde jos nimenomaan haetaan Beatles-soundia sen tyyliseen musiikkiin. Siitä kuitenkaan tuskin on kyse.)
_
 
Vanneklipsien kanssa tulee tomien kohdalla vielä toimeen, mutta virvelisoundin se jotakuinkin pilaa, joten ständi on tarpeen. Overheadien kanssa pärjää oikein hyvin yhdellä telineellä ja stereoadapterilla. Bassarimikkiä ei kannata laittaa juuri reiän kohdalle, siinä on huonoin soundi. Reiän viereen tai selkeästi rummun sisälle.
_
 
Interfacena Tascam lienee ulostulojen vajaudesta huolimatta passeli, mutta Cubasen tai "omasta takaa löytyvien" ohjelmien sijaan suosittelen ehdottomasti n. 50€ maksavaa Reaperia. Jos into jatkuukin, eipähän ole ikinä softasta kiinni. Lisäksi mukana tulevat softat ovat aina rajoitettuja.
_
 
Älä osta halvimpia (esim Ssnake) mikkikaapeleita. Niitä pitää kuitenkin ostaa niin monta enemmän, että paremmat piuhat tulevat halvemmaksi.
 
Eikös nää just jää 700€:n alle?
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Jasks
08.05.2012 10:18:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tuo superluxin mikkisetti on hyvä niin sitten jää helposti alle 700€. Ja juu soitan itse death/trash metallia. Omasta takaa siis löytyy cubase ja sillä olen tottunut tekemään äänityksiä. Isäni on käyttänyt cubasea jo monta vuotta joten sen kanssa ei tule olemaan ongelmaa.
 
Eli jos tuo Superluxin mikkisetti on hyvä niin ostoslista voisi näyttää jotakuinkin tältä:
 
http://www.thomann.de/fi/superlux_drk_k5c2.htm
 
http://www.thomann.de/fi/cordial_ccm_75_fm.htm x7
 
http://www.thomann.de/fi/km_210-2.htm tuohon kiinni jokin kahden mikin pidike
 
http://www.thomann.de/fi/km_25935.htm basarille
 
http://www.thomann.de/fi/256918tascam_us1800.htm
 
Yhteishinta 627€. Snare teline löytyy jo valmiiksi
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
poopi
08.05.2012 10:35:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolla setillä on hyvä aloittaa jos kerta on tarkoitus saada mahdollisimman monta raitaa kerralla.
Mikkisettiä haluat varmasti päivittää jossain vaiheessa. Noilla Superluxeilla täydentää kivasti vähemmän tärkeitä kohteita sitä mukaa kun varastoon kertyy paremmat mikit basarille, virpalle ja övereille. Kaikki muu tuossa listassa on oikein käyttökelpoista tavaraa pidemmälläkin tähtäimellä.
 
Hei vaan, jopas lähti!
jannu
08.05.2012 14:11:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: En ehkä edusta enemmistöä, mutta suosittelen hyvin vahvasti välttämään mono-overheadeja.
 
Koska aloittelijan miksaus kuulostaa jokatapauksessa aloittelijan miksaukselta, Beatles ja Bonham ovat soundillisesti ihan yhtä kaukana kuin moderni hevimiksauskin. Maailman paraskin overhead-mikki kuulostaa monona monolta, eli täysin sopimattomalta moderniin rumpusoundiin. Maailman huonoimmatkin mikit kuulostavat stereona stereolta, ja huolellisella EQ:n käytöllä saa vaikka Motorolan handsfree-sarjan mikeistä ihan passelin stereo-ovarisoundin.
 
Mua ärsyttää suuresti kuunnella mono-ovaridemoja, koska halvimmallakin nykylaitteistolla jopa ilman panorointia kummempaa miksausta on äänenlaatu sen verta hyvää että millimetrin kapoinen rumpusoundi pilaa kokonaisuuden välittömästi.
 
2* OH, basari ja snare on mikityksenä riittävä hyvinkin pitkälle. Mutta kehutun Superlux-halpamerkin kehuttu täyssetti maksaa vain 158€, eikä sillä hintaa saa merkittävästi parempaa neljän mikin settiä:
http://www.thomann.de/fi/superlux_drk_k5c2.htm
 
(Kommenttini ei tokikaan päde jos nimenomaan haetaan Beatles-soundia sen tyyliseen musiikkiin. Siitä kuitenkaan tuskin on kyse.)

 
Mistä tällainen monokouristus? Moderni rumpusoundi voi olla aivan helvetisti muutakin kuin se sysiankea, syntyessään jo kliseisen muovinen luonnoton napsunta jota sä selvästikin haluaisit koko maailman tekevän. Raskaalta puolelta esim System Of A Down on aika vahva esimerkki kapeista, melkeimpä monoista rumpusoundeista.
 
Miten se monon kapeus pilaa kokonaisuuden jos se setti kuitenkin soi stereokuuntelussa molemmista kaiuttimista yhtä kovaa? Monorummut kuulostavat usein erittäin paljon jytkymmiltä kuin ne kymmenen kilsan perunakellariin levitellyt powermetal-ämpärit.
 
Lausuntosi olivat suorastaan rikollisen yksisilmäisiä.
 
Aki
08.05.2012 14:35:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jasks: http://www.thomann.de/fi/cordial_ccm_75_fm.htm x7
 
Vaikka toi periaatteessa onkin hyvä piuha, meillä on noita mennyt rikki ihmeen paljon. Liittimen liitokset on ilmeisesti tehty vähän huonosti. Ens kerralla ostan varmaankin näitä (pidempinä tosin, mutta äänityksiin 6m riittänee):
http://www.thomann.de/fi/cordial_cam6bk.htm
 
Bassarilla tämä Hercules on ollut ihmeen hyvä. Pieni, kevyt, ja saa riittävän syvälle matalaankin reikään. K&M:n puomin kiinnitys pystyvarteen kun tuppaa aina olemaan löysällä:
http://www.thomann.de/fi/hercules_stands_mikro_stativ_neigbar_kurz.htm
 
http://www.thomann.de/fi/km_210-2.htm
 
Tuon puomin punttikiinnityksen sijaan tämä iso muoviruuvi on sormille kivempi:
http://www.thomann.de/fi/km_27105.htm
_
 
jannu: Mistä tällainen monokouristus? Moderni rumpusoundi voi olla aivan helvetisti muutakin kuin se sysiankea, syntyessään jo kliseisen muovinen luonnoton napsunta jota sä selvästikin haluaisit koko maailman tekevän.
 
Et voisi enempää mennä arvauksissasi metsään. Olen henkeen ja vereen luonnollisen rumpusoundin kannattaja. Lähimikitetty setti monona kuunneltuna on hyvin kaukana luonnollisesta. Kuten on sekin jos setti muuten soi lähinnä huonemikeistä, mutta bassari on sisämikitetty ilman kaikua. Tai se että ovari on monona mutta tomit panoroitu.
 
Pikaisesti kuunneltuna System Of A Downin rumpujen stereokuva on toki kapea, mutta ei lähimainkaan mono.
 
Miten se monon kapeus pilaa kokonaisuuden jos se setti kuitenkin soi stereokuuntelussa molemmista kaiuttimista yhtä kovaa?
 
Siten että se on täysin luonnoton. Ainut luonnollinen tilanne joissa rummut kuulostavat edes kapealta on hyvin kaukaa kuunneltuna. Tällöinkin ympäristön ambienssi tuottaa sen verta stereokuvaa että monosta ollaan yhä hyvin kaukana.
 
Monorummut kuulostavat usein erittäin paljon jytkymmiltä kuin ne kymmenen kilsan perunakellariin levitellyt powermetal-ämpärit.
 
Jytkyydellä ja iskevyydellä ei ole stereokuvan leveyden kanssa oikein mitään tekemistä.
 
Lausuntosi olivat suorastaan rikollisen yksisilmäisiä.
 
Ne ovat omia mielipiteitäni. Toki miksauksen kanssa voi leikkiä miten vain haluaa, mutta hankintavaiheessa on mielestäni typerää jättää koko stereo-ovareiden mahdollisuus pois.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
jannu
08.05.2012 15:18:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki:
Ne ovat omia mielipiteitäni. Toki miksauksen kanssa voi leikkiä miten vain haluaa, mutta hankintavaiheessa on mielestäni typerää jättää koko stereo-ovareiden mahdollisuus pois.

 
Juu, mielipiteitä tottakai. Oli vaan pakko rääpiä kun mielipiteet tuli ulos jotenkin niin "jumalan sanana". :)
 
Mun mielestä kahdella overilla saa kokematon tai varomaton ryönättyä hommat huomattavasti pahemmin kuin yhdellä. Ja mun mielestä stereo-overien mahdollisuuden pois jättäminen ei ole typerää vaan ihan pelkästään valinta. Eikä se sulje pois kaluston laajentamista tulevaisuudessa. Tää ei ole lausunto kahta overia vastaan yhtään sen enempää kuin niiden puolesta, vaan enemmänkin lausunto sen puolesta että melkein millä vaan saa tehtyä jos jaksaa nähdä vaivaa.
 
htm
09.05.2012 00:49:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Jasks: http://www.thomann.de/fi/cordial_ccm_75_fm.htm x7
Vaikka toi periaatteessa onkin hyvä piuha, meillä on noita mennyt rikki ihmeen paljon. Liittimen liitokset on ilmeisesti tehty vähän huonosti. Ens kerralla ostan varmaankin näitä (pidempinä tosin, mutta äänityksiin 6m riittänee):
http://www.thomann.de/fi/cordial_cam6bk.htm

 
Tää on totta. Ja noi ccm:t on myös hankalia korjata rakenteensa vuoksi.
 
www.signumfreud.com
Aki
09.05.2012 02:25:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Oli vaan pakko rääpiä kun mielipiteet tuli ulos jotenkin niin "jumalan sanana".
 
Ymmärrän siltä osin että mielipiteeni tästä asiasta on vahva. En kuitenkaan kannusta ketään kuuntelemaan mitään yksittäistä tahoa "jumalan sanana". Noin muutenkin kannustan näkemään asiat reilusti monivärisempinä kuin mitä nämä mustavalkoiset kaikki-tai-ei-mitään -tyyliset kommenttisi antoivat ymmärtää:
 
"Moderni rumpusoundi voi olla aivan helvetisti muutakin kuin se sysiankea, syntyessään jo kliseisen muovinen luonnoton napsunta jota sä selvästikin haluaisit koko maailman tekevän."
 
"Monorummut kuulostavat usein erittäin paljon jytkymmiltä kuin ne kymmenen kilsan perunakellariin levitellyt powermetal-ämpärit."
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Jasks
14.05.2012 16:27:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten teillä on tuo Tascamin interface toiminut että onko ollut ongelmia vai toiminut ihan hyvin
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
jannu
15.05.2012 01:20:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Ymmärrän siltä osin että mielipiteeni tästä asiasta on vahva. En kuitenkaan kannusta ketään kuuntelemaan mitään yksittäistä tahoa "jumalan sanana". Noin muutenkin kannustan näkemään asiat reilusti monivärisempinä kuin mitä nämä mustavalkoiset kaikki-tai-ei-mitään -tyyliset kommenttisi antoivat ymmärtää:
 
"Moderni rumpusoundi voi olla aivan helvetisti muutakin kuin se jota sä selvästikin haluaisit tekevän."
 
"Monorummut kuulostavat usein erittäin paljon jytkymmiltä kuin ne powermetal-ämpärit."

 
Joo, aivan selkeä ylilyönti oli. Pahoittelut.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Jasks
17.05.2012 21:32:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saisiko jotain ohjeita että kuinka nuo mikit kuuluisi sitten asetella. Basarimikki voisi mennä keskellä rumpua ja suuntautua kohtaan mihin nuija osuu jotta saisi semmoisen hyvä ja selkeän basari ''klikin''.
 
Mutta mihin tomeihin kannattaisi mikit laittaa koska minulla on 4 tomia ja sitten vain 3 mikkiä? http://www.youtube.com/watch?v=6x1i … -elF7tLiGhga-A&index=2&feature=plcp Tuosta voi katsoa kuinka tuon setin olen asetellut. Ja mihin overhead mikit? Mahdollisimman korkealle?
 
http://www.youtube.com/user/Ayriainen
rintapek
18.05.2012 00:59:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aki: Ymmärrän siltä osin että mielipiteeni tästä asiasta on vahva. En kuitenkaan kannusta ketään kuuntelemaan mitään yksittäistä tahoa "jumalan sanana".
 
Kovasti komppia tälle.
Rumpsuttimia kun voi mikittää hirveesti monin eri tavoin ja se tavoiteltava saundimaailma voi olla nakista kukkaruukkuun.
 
Ko sitä voi mainiosti pärjätä yhdellä mikillä tai sit niit tattee parikymmentä. Ei noist kumpikaan ole oikein tai väärin.
 
Ja sit tietty modernia runpusaundia saa triggereillä ja sämpylöillä, eikä sekään ole väärin, jos se kontekstissa toimii.
 
One kind of music only - the good kind
Aki
18.05.2012 03:17:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jasks: Saisiko jotain ohjeita että kuinka nuo mikit kuuluisi sitten asetella.
 
Tää on tylsä vastaus, mutta ainut oikea: Silleen että kuulostaa siltä miltä haluat. Kokeile. Laita mikit johonkin, äänitä, siirrä mikkiä, äänitä uudestaan. Eti paikat joissa kuulostaa sun rummuilla, tekniikalla ja huoneessa parhaalta.
 
Hyvä lähtökohta virvelille ja tomeille on tuuman irti kalvosta, tuuma vanteen sisäpuolella, 30-45 asteen kulmassa. Jos bassarista haluaa napsua niin rummun sisälle, mutta halkaisijan keskikohta ei yleensä ole paras vaihtoehto.
 
Mutta mihin tomeihin kannattaisi mikit laittaa koska minulla on 4 tomia ja sitten vain 3 mikkiä?
 
Eipä siinä muu auta kuin ottaa esimerkiksi kaksi keskimmäistä samalla mikillä. Tai sitten ostaa yks mikki lisää.
 
Ja mihin overhead mikit? Mahdollisimman korkealle?
 
Mitään ei koskaan kannata laittaa "mahdollisimman" johonkin. Paitsi mahdollisimman hyväsoundiseen paikkaan. Eti sellaset paikat missä pellit (ja koko setti) kuuluu tasaisesti. Hyvä lähtökohta on se että sekä bassarista että virvelistä on kumpaankin mikkiin yhtä pitkä matka.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti