Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Konto-akustointilevyt
1
jlappi
24.04.2012 10:35:12 (muokattu 24.04.2012 10:36:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään kokemuksia näistä Konto/infusor turve-akustiikkaelementeistä?
 
http://www.energianerokas.fi/ratkai … 2.tpl&product_id=101&category_id=33
 
Toki ohuutensa vuoksi eivät vaimenna matalempia taajuuksia, mutta levyt voi asentaa korotuspaloilla vähän irti seinästä, mikä käsittääkseeni laajentaa demppausaluetta tms., mikäli olen oikein ymmärtänyt..
 
Olis tarkoitus rakentaa rivarikolmionhuoneeseen kotitarkkaamo, jossa takaseinään tulisi 100mm paksu akustointi (70mm villaa alle ja 30mm ecophonlevyä päälle + puuvillakangas). Ajattelin laittaa monitorien takana olevaan seinään (puurakenteinen väliseinä jossa kyprokkilevy päällä) sitten jotain tyylikkäämpää elementtiä ja törmäsin tuohon Kontoon. Tavoitteena ei ole saada tietenkään huipputarkkaamoa, vaan parantaa tämänhetkistä tilannetta. Nyti huone on ilman mitään akustointia. Haluaisin selkeyttää stereokuvaa ja saada muutenkin vähän tarkemman kuuntelun. Bassopuolen voi sitten tarkistaa kuulokkeilla.
Bassoja ajattelin laittaa kuriin lähinnä Genelecin dippikytkimellä, koska huone on pienehkö, eikä sinne mahdu mielestäni enää bassoansoja yms..Bassoansaksi ehkä tulee korkeintaan nojatuoli..
 
Jos Konto on mielestäsi huono vaihtoehto, saa ehdottaa muutakin.. :)
 
Sotahippi
24.04.2012 13:16:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole perehtynyt tuotteeseen mutta tuppaavat olemaan enemmän visuaalisen puolen juttuja nämä designit. Mieti kuinka paljon yhden tuommoisen hinnalla saat villaa.
 
Stereokuvan parantamiseksi kannattaa panostaa ennemmin sinne etuosastoon ensin.
Avainsana: Ensiheijastukset.
 
Jos meinaat pidempään asua siinä rivarissa niin nuo väliseinät kannattaa villoittaa sisältä. Vihoviimeisiä tuommoiset kumisevat ontot seinät.
 
jlappi
24.04.2012 17:24:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm.. Villaa ei vaan voi laittaa tarranauhalla kiinni seinään, kun haluaa sen myös näyttävän järkevältä.. Aika monta lisämenoa tulee, ennen kuin saa villaa seinälle järkevästi ja terveellisesti. Kun lisäksi astmaatikkojen vuoksi (lähipiirissä) on myös syytä olla villat aika hyvin kapseloituina asumistiloissa, vaikka M1-luokkaan kuuluisivatkin.
 
Tuo "designjuttu" on tehty konto-akustiikkalevystä, joten ajattelisin ettei se ole huonompaa kuin mikään muukaan akustointilevy. Jos se on 20mm paksu, ja jättää 10mm ilmaa taakse, niin tuntuisi luontevalta että se vastaisi suunnilleen samaa kuin 25mm ecophon tms. akustointilevy. Mielummin laittaisin tuollaista tyylikästä akustointilevyä seinälle, kun rumaa! Tarkoitus on tehdä viihtyisä koti, jonka kotitarkkaamossa olisi kiva myös tehdä musaa.
 
Lähinä mietinkin, että tunteeko kukaan tuota KONTO-akustointilevyä, josta nuo design-laatat on tehty.. Liekö on uusi tuote, kun ei googlaamalla hirveesti löydy firman ulkopuolisilta sivuilta tietoa..
 
Tuo etu-takaseinä juttu on tietysti tärkeä. Siinä on vaan muutama muu tekijä, joka hankaloittaa homman pyöräyttämistä toisin päin.. Jos 50% pinnoista pitäisi olla pehmoisia, niin tuntuis luontevalta, että etu- ja takaseinät olis ne ja ehkä vähän kuuntelupisteen yläpuolella katossa vielä pehmeää materiaalia.
 

 
Sotahippi: En ole perehtynyt tuotteeseen mutta tuppaavat olemaan enemmän visuaalisen puolen juttuja nämä designit. Mieti kuinka paljon yhden tuommoisen hinnalla saat villaa.
 
Stereokuvan parantamiseksi kannattaa panostaa ennemmin sinne etuosastoon ensin.
Avainsana: Ensiheijastukset.
 
Jos meinaat pidempään asua siinä rivarissa niin nuo väliseinät kannattaa villoittaa sisältä. Vihoviimeisiä tuommoiset kumisevat ontot seinät.
 
H3ll-o
22.10.2013 13:59:15 (muokattu 22.10.2013 13:59:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 545 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Näistä jo kokemuksia kotistudion akustoinnissa?
 
Only RAT is real!
lasal
22.10.2013 17:18:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan laboratoriomittaustuloksia?
Aikanaan opetettiin että mitä ohuempi kuitu, sitä paremmin vaimentaa.
Vaimennus = ilmamolekyylit hankaavat kuituihin energiansa lämmöksi.
(Ainakin menneinä vuosikymmeninä lasivillat olivat ohuinta kuitua)
 
Veepee
25.10.2013 18:35:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

H3ll-o: Huom! Olet kirjoittamassa yli 545 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Näistä jo kokemuksia kotistudion akustoinnissa?

 
Itselläni on muutama 50x50 levy pahimpia heijastuksia nujertamassa. Toimii kohtuullisesti omaan harrastelutarpeeseeni. Näkisin, että potentiaalia näistä löytyy vaikka millä mitalla, jos osaisi ottaa hyödyn irti. Toki matalille taajuuksille vaaditaan sitten ne muut toimenpiteet.
 
Kun tulee vanhaksi on yhä vaikeampaa liikuttaa ruumiinjäseniä ja erottaa niitä toisistaan.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti