Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miksaus
1
_Teme_
23.04.2012 19:47:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarttisin vähän neuvoa. Tää ei oikestaan liity äänittämiseen mitenkään, mutta miksaamiseen kyllä. Eli: Oon jo aika pitkään harjoitellu sooloilua (pianolla) Jamey Aebersoldin playalong-levyillä. Tekniikkani on yleensä ollut, että pistän biisin mp3:een ja laitan vain toisen kuulokkeeen korvaan, jottai piano ei kuulu. Tähän on jo kyllä vähän alkanu kyllästyä, kun basso ja rummut kuuluu vaa sieltä vasemmalta ja aika hiljaa. Soitonopettajani suositteli hankkimaan mikserin ja tarvitsisin nyt vähän apua, koska en ole ikinä mikseriä omistanut. Tarkotus olis siis saada liitettyä mp3 ja piano mikseriin siten, että kuulokkeista kuuluisi minun oma pianoni ja playalong-biisi ilman pianoa. Minulla on tällainen piano: http://usa.yamaha.com/products/musi … talpianos/p_series/p-85/?mode=model
Mitä kaikkia johtoja mä nyt siis tarvitsen? Maikka sanoi, että tossa mun pianossa ei ole jotain liitintä (en muista mikä se oli :D). Jokatapauksesa se sanoi, että piano pitäisi liittää mikseriin kuulokeliitännän kautta ja se vaatii taas jotain eri härveleitä. Mitä johtoja siis tarvitsen, jotta saan liitettyä mp3:n ja pianon (kuulokeliitännän kautta) mikseriin? Kuulokkeet varmaan sitten kiinnitetään siihen mikseriin? Entä millainen mikseri olisi hyvä? Tai kuullokkeet? Maikka sanoi, että Behringer on aika huono merkki, mutta sopisi nyt aloitteluun kun ne eivät kovin paljon maksa. Osaisko joku vastata tähän jokseenkin ehkä sekavaan kysymyssarjaan? :D En nimittäin viitti alkaa hankkimaan mitään ennen ku oon 100% mitä tarvitsen ja miten niitä vempaimia käytetään.
 
''I've always thought that if you aren't a little nervous, then you aren't risking enough.'' John Densmore
Jaava
23.04.2012 21:51:12 (muokattu 23.04.2012 21:53:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvitset mikserin, esimerkiksi http://www.thomann.de/fi/behringer_xenyx_802.htm
Tarvitset piuhat, joilla liittää soittimet siihen. Sulla ei ilmeisesti ole pianossa linjaulostuloja, joten sun täytyy liittää pianon kuulokeliitäntä ton mikserin linjasisäänmenoihin esim tällaisella http://www.thomann.de/fi/the_sssnake_ypk2030.htm tai todennäköisesti pianossasi on iso kuulokeliitin, jolloin tarvitset joko adapterin tai valmiiksi isoplugisen piuhan. Kuulokeulostulon liittäminen suoraan linjasisäänmenoon ei ole mitenkään ideaalista, mutta toimii yleensä ihan hyvin. Tarvitset vastaavan piuhan myös sille toiselle äänilähteelle. Lisäksi tarvitset kaiuttimet, joihin tarvittava piuha riippuu kaiuttimista, tai vaihtoehtoisesti kuulokkeet.
 
Edit: sanotaas nyt vielä, että noi mun esimerkkituotteet on suunnilleen halvimmat mitä maailmasta löytyy, joten jos haluaa parempaa laatua, kannattaa ehkä valita tarkemmin.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
_Teme_
24.04.2012 13:52:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos! Tämä selvensi paljon. Vielä sellanen kysymys, että kun minulla tosiaan on sellainen iso kuulokeliitin, niin millainen adapteri pitäisi hankkia, kun noita adaptereitakin näyttää olevan niin monenlaisia. Tai vaihtoehtoisesti, millainen on sellanen isopluginen piuha.
 
''I've always thought that if you aren't a little nervous, then you aren't risking enough.'' John Densmore
Danko
24.04.2012 14:55:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

_Teme_: Kiitos! Tämä selvensi paljon. Vielä sellanen kysymys, että kun minulla tosiaan on sellainen iso kuulokeliitin, niin millainen adapteri pitäisi hankkia, kun noita adaptereitakin näyttää olevan niin monenlaisia.
 
http://www.thomann.de/fi/the_sssnake_1843_adapter.htm
 
Tai vaihtoehtoisesti, millainen on sellanen isopluginen piuha.
 
http://www.thomann.de/fi/the_sssnake_ypp2010.htm
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
_Teme_
24.04.2012 15:45:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Kiitos! :)
 
''I've always thought that if you aren't a little nervous, then you aren't risking enough.'' John Densmore
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti