Muusikoiden.net
25.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studioliveä treeniksellä ja audiointerfacea
1
s151669
24.01.2012 10:30:43 (muokattu 24.01.2012 13:43:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykytilanne:
 
Ollaan aiemmin nauhoiteltu treeniksellä omia kappaleita ihan hyödyntäen mikseriä ja tavallista äänikorttia: mikserin tape-out liitännästä äänikorttiin, panoroinnit vasempaan ja oikeaan laitaan ja näin saamme kaksikanavanauhoituksen.
 
No, jos vaikka rumpuraitaa laitetaan, niin kyllähän tuo rajoittaa. Vaihtoehtoina on mikki basariin ja yksi overheadi, mikä kyllä on helposti miksattavissa, tai sitten otetaan overheadit stereona ja panoroidaan mikseristä basari keskelle, koitetaan säätää tasot kohdalleen ja manataan miksausvaiheessa kun ei ne olleetkaan. Kaikesta huolimatta jälkimmäisellä tavalla tulee parempi lopputulos stereokuvan vuoksi! Lisää kanavia siis tarvittaisiin.
 
(Tähän väliin sivujuonne: koitin kotona äänittää pikku riffinpätkän kitaralla, johon päälle laulunpätkä ja pikku filli kitaralla. Eihän siitä miniläppärin äänikortilla mitään tullut latenssien takia. Audiointerfacea kaivattaisiin)
 
Rumpuraidan päälle sitten pala kerrallaan rakennellaan kaikki muu. Hieman tuossa vain tuntuu olevan sellaista ongelmaa, että livenä saadaan aikaiseksi toisinaan ihan kunnon groove, mutta yksittäisiä raitoja tehdessä tuo loistaa poissaolollaan.
 
Toivetila:
 
Tästä siis tulee mieleen, että entäs jos tehtäisiin niin, että lähimikitetään kitara- ja bassovahvistimet, mikki basariin, parit overheadit ja virveli. Laulut varmaan kannattaa sovinnolla jättää omalle kierrokselleen. Sitten vain se normaali liveveto.
 
Tuleeko tuosta mitään järkevää ? Treenishän on luonnollisesti betonibunkkeri, ja vuotoa tulee esiintymään etenkin overheadeihin. Toisaalta nehän toimittaisivat silloin myös tilamikin virkaa.
 
Jos tuota kannattaa lähteä kokeilemaan, niin sitten alkaakin se audiointerfacen metsästys. Treeniksen koneessa on XP, miniläppärissä on XP, ja kotona majailee Linuxiakin, jolle tuki olisi plussaa, muttei kynnyskysymys. Treeniksen koneessa on firewire-liitin (muistaakseni) mutta sen toimivuudesta ei ole mitään takeita eikä sitä myöskään muista koneista tunnu löytyvän. Taitaa siis olla kokolailla USB-linjaa.
 
Riittääkö USB:ssa kaistaa noiden 6-7 kanavan yhtäaikaiseen nauhoittamiseen ? Suosituksia / epäsuosituksia otetaan vastaan. Focusritella näytti olevan joitain interfaceja, joilla saisi sen 8 kanavaa USB:n kautta, kuinkas muut ? Mikkietusia ei välttämättä tarvitse, mikserin insertistä nappaaminen on vaihtoehto.
 
Ja sellainen lisäkysymys vielä, että voikos noita interfaceja napata tarvittaessa useamman kiinni kerrallaan niin että ne toimivat myös ? Vai kaivetaanko verta nenästä latenssien kanssa ?
 
Edit:
http://www.thomann.de/fi/maudio_fast_track_ultra_8r.htm
vaikuttaisi kätevältä. Kokemuksia ?
 
Antikitarasankari
passe
24.01.2012 21:06:23 (muokattu 24.01.2012 21:10:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omaa kokemusta asiasta ei ole, mutta tässä hiljan keskusteltiin juuri tuosta usb vs. firewire. Kokeneemmat tiesivät kertoa, että eroa ei juurikaan ole kun puhutaan n. 1-8 raidan yhtäaikaisesta äänittämisestä. Kun raitamäärä nousee siitä niin usb saattaa kuulemma alkaa nikottelemaan, eli firewiren etu alkaa näkyä suunnilleen niillä main.
 
Itselläni on nyt tämä:
 
http://www.thomann.de/fi/maudio_fast_track_ultra.htm
 
Jos teillä on jo mikseri (jossa vähintään 4 kanavaa sisään) niin tuollahan menee sitten jo kätevästi 8 raitaa kerrallaan sisään. Tuon kortin selkeä etu on itselleni ollut se, että se kulkee erittäin näppärästi matkassa kodin ja treeniksen väliä.
 
Joskus virta katkeaa tai sitä on liikaa - mut voi tahto nuorallatanssijan nostaa ilmaan.
htm
25.01.2012 00:14:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Omaa kokemusta asiasta ei ole, mutta tässä hiljan keskusteltiin juuri tuosta usb vs. firewire. Kokeneemmat tiesivät kertoa, että eroa ei juurikaan ole kun puhutaan n. 1-8 raidan yhtäaikaisesta äänittämisestä. Kun raitamäärä nousee siitä niin usb saattaa kuulemma alkaa nikottelemaan, eli firewiren etu alkaa näkyä suunnilleen niillä main.
 
Jos alkaa kortti nikottelemaan noin, niin on ajureissa tai koneessa vikaa. Meillä on usb- vehkeellä vedetty 14 kanavaisia äänityksiä ilman mitään ongelmia (ei ollut enempää inputteja). Tuosta alta voi kuunnella näytteitä. Tascam us-1604 oli käytössä (nykyinen malli vissiin us-1800) .
 
USB on ainakin pikkuproggiksissa helpompi ja yhteensopivampi väylä. Fw voi olla kranttu esim koneen firewire-kortille.
 
www.signumfreud.com
s151669
25.01.2012 08:23:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No hyvä jottei jää väylästä kiinni.
 
Kuinkas noin muuten, mikä on tuntuma, toimiiko tuollainen liveveto treeniksellä vai hajoaako homma vuotoihin ?
 
Antikitarasankari
htm
25.01.2012 09:51:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: No hyvä jottei jää väylästä kiinni.
 
Kuinkas noin muuten, mikä on tuntuma, toimiiko tuollainen liveveto treeniksellä vai hajoaako homma vuotoihin ?

 
Riippuu tilasta ja musatyylistä. Jos saatte soittimet kerralla purkkiin, niin silloinhan se vuoto ei ole suuri ongelma. Jos kuitenkin haluatte rakentaa kitara- ja bassoraitoja uudelleen jälkikäteen tai viilata sovituksia, niin suosittelen monikanavaista kuulokevahvistinta ja kaikille luurit päähän rumpujen äänityksen ajaksi.
Sitten kitara- ja basso di-bokseilla talteen ilman vahvistimia (tähän kannattaa kuuntelun takia laittaa joku mallintava tms-purkki, niin soitto sujuu paremmin). Nuo di:nä vedetyt voi sitten yksi kerrallaan vaikka reampata vahvareista, jos haluaa tuon livevedon talteen.
 
Muuten sitä vuotoa voi hillitä miettimällä kamojen ja mikkien sijoittelun tarkkaan ja käyttämällä sermejä/peittoja tms blokkaamaan.
 
www.signumfreud.com
s151669
25.01.2012 18:30:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Riippuu tilasta ja musatyylistä. Jos saatte soittimet kerralla purkkiin, niin silloinhan se vuoto ei ole suuri ongelma.
 
Parhaassa tapauksessa tosiaan näin. Jos taas osoittatuu että groove olikin kuviteltua niin sitten on itsetutkiskelun paikka :)
 
Niin tai näin, jos niitä rumpuja varten ostaa sen 4-kanavaisen interfacen, niin lisäsijoitus 8-kanavaiseen ei ole suurensuuri.
 
Antikitarasankari
kimkorho
25.01.2012 21:13:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Jos alkaa kortti nikottelemaan noin, niin on ajureissa tai koneessa vikaa. Meillä on usb- vehkeellä vedetty 14 kanavaisia äänityksiä ilman mitään ongelmia (ei ollut enempää inputteja).
 
Komppaan tätä, itse olen äänittänyt enimmillään 17 raitaa (44.1/24) kerrallaan USB-väylän kautta ilman ongelmia.
 
www.theindigo.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti